Великденски намаления | ДО -60% ОТСТЪПКА

Как да засилим имунитета си

2020-01-20
333
0
1-3 мин.
Как да засилим имунитета си

  ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

  ДЕЙСТВИЕ

Какво означава

Ако в рекламите използват метафора с разредена батерия, която има нужда да се зареди, то нещата не са толкова прости. Това са десетки типове клетки с почти 400 различни рецептора. При участието на различни вещества, цитокини, те изпълняват космическо количество задачи – от вадене на треска от кожата до унищожаване на ракови клетки. Тази система се е формирала милиони години, като работи в тясна връзка с нервната, ендокринната и други системи в организма. Тоест концепцията, че можеш да заредиш или разредиш батерията, тук не работи. Но от друга страна, тази система отлично се регулира сама, като народни лекове или излизане гол на студа по никакъв начин не й повлияват. Факторите, които постепенно "увреждат" работата на имунитета и я правят чувствителна към инфекции, са хронична умора, лошо хранене, интензивен стрес и т.н.

Как да го подсилим с храни

Наближава времето, в което започваме да си задаваме въпроса как да подсилим имунитета си и да бъдем здрави през есента и зимата. Ето кои са здравословните растителни храни, за да се чувствате здрави и красиви:

 • Чесън
 • Лук
 • Джинджифил
 • Цитруси
 • Много лют червен пипер
 • Зеле
 • Зелен чай/ чай от билки
 • Ябълки
 • Тиква

Лечебни билки и лекарства за устойчивост на организма

При простудни заболявания лекарствените препарати от аптеката често не помагат, даже ни вредят. След един вид, купуваме друг вид хапчета, след това пак. В един момент и пари харчим и ефектът не е добър. За щастие съществува алтернатива - древният опит на облекчението.

 • мента
 • роза
 • ехинацея
 • орех
 • коприва
 • мащерка
 • хмел и др.

Защо трябва да се грижим хомеостазата - съвети от Biotica 

Поддържане на хомеостазата е задължително условие за нормалното функциониране на всички органи и системи заедно. Живият организъм притежава регулаторни механизми, които го правят относително независим от промените в околната среда. Следователно той е една своеобразна саморегулираща се система.

Ако нарушенията в хомеостазата са толкова изразени, че са несъвместими с дейността на жизнено важен орган, то може да настъпи смърт.

Две са основните системи, които отговарят за обезпечаване на телесната хомеостаза – това са нервната и хуморалната система. Предаването на информация и на регулаторно въздействие в хуморалната система става чрез специфични химични вещества – хормони, а при нервната система – чрез сигнали (импулси).

Всяка регулаторна система има вход и изход. Ако между двете няма връзка – системата се означава като отворена. Пример за такава система е невронът – чрез крайните си окончания възприема входни сигнали и ги препраща към друго звено.

При затворените видове системи се оформя затворен регулаторен кръг, в рамките на който се противодейства на първоначалните промени, подложени на регулация – обратна връзка. Тя осигурява динамична регулация.


ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

ИМУНИФИКС е изцяло натурална хранителна добавка с профилактично въздействие върху човешкия организъм. Благодарение на билковия си състав, тази хранителна добавка създадена за подсилването на имунната система и грижата за цялостното здраве на човешкия организъм.
 • Съдържа оксиндолови алкалоиди от растителен произход, които увеличават капацитета на имунната система и помагат за унищожаването на патогени.
 • Билките от състава на ИМУНИФИКС може да се определят като "силен имуномодулатор", съдействат за производството на естествени антитела, подпомагат функциите на имунната система и работят за поддържането на оптималните нива на действие. Активните компоненти подпомагат за повишаване активността на естествените “клетки убийци”, съставляващи 90% от имунните клетки, които отговарят за имунитета и водят борба с “лошите клетки” в организма.
 • Подпомага стимулирането на производството на “интерферон гама (INF-γ)”. Продуктът влияе благоприятно върху целия организъм.

ДЕЙСТВИЕ

 • Имуностимулиращо действие – съдействат за стимулиране на имунната система и борбата с инфекциите. За най-имунологично активен алкалоид се смята Isopteropodin (Изомер А), който подобрява имунния отговор в тялото и действа като антиоксидант (противодейства на ефектите на свободните радикали в тялото). Подпомага производството на естествени антитела и съдействат за подобряване функциите на имунната система, работи за поддържане на оптималните нива на действие.
 • Антиоксидантно действие – подпомага тялото да елиминира свободните радикали, които са отговорни за редица увреждания на клетките и най-честите здравни проблеми, като сърдечно-съдови нарушения и др.
 • Антивирусно действие – допринася за антивирусна и противовъзпалителна подкрепа на тялото. Тези алкалоиди също оказват благоприятен ефект върху паметта.
 • Противотуморно действие – упражнява пряка антипролиферативна активност върху MCF-7 клетки. Също така съдейства за намаляване риска от злокачествено израждане на здравите клетки.
 • Адаптогенно действие – подпомага поддържането на устойчивостта на организма към реакции на стрес.
 • Антимикробно действие – оказва активност срещу вируси, бактерии, гъбички и други микроорганизми, способни да предизвикат заболяване.


ИМУНИФИКС МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/immunifix-za-podsilvane-na-imuniteta

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Киселинността и алкалността ни се измерват според pH стойността на тялото. Чистата дъждовна вода е с..

2020-01-03 13:16:17

С тези рецепти възраждате тялото и премахвате токсинитеКолкото и да се стараем да живеем здравословн..

2023-03-27 08:55:15

Златният корен може да повиши устойчивостта на организма към вредни ефекти от физически, химичен и б..

2021-03-17 16:55:36

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Овладейте го бързо, за да не лекувате сърдечни заболявания Днес за лечение на висок холестерол се..

2024-04-22 11:32:00

Навременните действия може да спасят живота ви Сърдечно-съдовите заболявания са сред най-честите ..

2024-04-22 11:23:00

Хванете критичния момент за спасение от диабета В 21 век, когато броят на заболелите от диабет в ..

2024-04-22 11:14:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56