Подарък при поръчки над 150 лв.

Как да се справим с умората

2022-07-28
676
0
Стефания Герасимова
1-3 мин.
Как да се справим с умората

Ето с кои действия и билки да туширате напрежението, стреса и изтощението

Няма точно разписан медицински алгоритъм за лечение на умора. И въпреки това тя засяга живота и тялото ни по начин, по който понякога може да се сравни с ефект от злокачествени заболявания (нерядко тя и следствие на претърпяно лечение). Системното изтощение, липсата на енергия и тонус са сигурен сигнал, че нещо в системата на организма ни не работи както трябва. Често отпадналостта може да се обясни с прозаични причини - физическа преумора, психическо напрежение, стрес, тежко заболяване, неправилно хранене,  опасно натрупване на токсини в тялото, прием на някои медикаменти. 

Нерядно обаче умората бавно се промъква в живота ни и сякаш не желае да ни остави да го живеем пълноценно. Макар и видимо здрави, се оказваме неадекватни за ежедневните задачи и предизвикателства, не успяваме да се наспиваме, ставаме неорганизирани, разконцентрирани, неработоспособни. Процесът е с домино ефект, който помита всичко по пътя си и натрупва допълнително нервно напрежение. 

Логичната първа стъпка за справяне с умората е осигуряване на максимален покой за тялото и ума за колкото се може повече време. Ако сработи, чудесно - това означава, че просто сте имали нужда да се отстраните от средата, която ви натоварва и да “презаредите”. Ако не сполучите обаче, започва озъртане за лекарство срещу хроничното изтощение. Такива, разбира се, се предлагат в изобилие в аптечната мрежа. Гарантират дълбок сън и успокоение, но на каква цена? Лекарствата против умора винаги имат странични ефекти. Често тушираното напрежение идва за сметка на концентрацията и рефлексите ни. Отделна тема е възможната поява на зависимост към крайно необходимите илачи. 

Разумният и безопасен алгоритъм за сваляне на умората минава през прием единствено и само на естествени природни лекове с доказани сили за борба за изтощението. Те няма да нанесат вреда на други системи в организма, ще върнат жизнеността по натурален път и ще калят тялото срещу още поредица проблеми и болести. 

Ето ги най-популярните природни илачи срещу умора:

  • Коприва - вкусна и безкрайно полезна, копривата е популярна като незаменим илач срещу изтощение. Консумацията й гарантира набавяне на ценното за тялото желязо, което бори слабостта и анемията. Освен това копривата се грижи за насищането на кръвта с кислород, което помага за възстановяване на процесите в тялото и възвръщане на тонуса. Можете, разбира се, да си готвите вкусни манджи с коприва, но за лечебни цели е по-ефективно да си забъркате напитка с нейно участие, като запарите листата и прецедите отварата. Приемайте на гладно 3 пъти на ден.
  • Жълт кантарион - потентната билка за грижи за цялостното здраве, но подчертано подобрява тонуса и настроението. Чаят от жълт кантарион има чудни ефекти срещу умората, стреса и напрежението.
  • Маточина - препоръчва се при ускоряване на пулса, невротични кризи и хронично главоболие.
  • Валериана - неслучайно това е евъргрийн предложение за успокоение. Чай от потентната билка върши чудеса срещу психическата умора и напрежението.
  • Лайка - друг добре познат и силно ефективен вариант е прием на чай от лайка. Вкусен, ароматен и сигурен начин за успокоение и засилване на тялото.
  • Полски хвощ и магарешки бодил - звучи ексцентрично, но това е чудесна комбинация за домашна отвара срещу системно изтощение.
  • Прополис - освен като чудодейно решение при инфекции и вируси, прополисът е основен агент и в домашните рецепти срещу умора. Популярен вариант е смесване на прополис, мед и лавандула в лосион за нанасяне върху кожата. Същата смес може да се ползва при изгаряния, наранявания, възпаления и поредица кожни проблеми.
  • Лавандула - като етерично масло или като растение, присъствието и аромата й подпомагат отпускането на тялото и мозъка, спомагат за разтоварване на нервното напрежение и спомагат за спокоен сън. 
  • Годжи бери - суперхраната действа против стареене и хронична умора. Поддържа тялото силно и устойчиво на външни фактори.
  • Медицински азиатски гъби - Широко изследваните по света лечебни свойства на азиатските диворастящи медицински гъби доказват, че могат да вършат чудеса с организма. Най-популярни в туширането на стреса и умората са гъби Рейши, Кордицепс и Лъвска грива, които сега са достъпни под формата на високопотентни билкови тинктури в портфолиото на Биотика. Приемът им гарантира бързо усвояване от организма за сметка на вариантите им като капсули, където концентрацията е далеч по-ниска.

Богат избор на хранителни добавки и продукти със 100 % био произход, които се справят качествено с умората в ума и тялото, могат да се открият на конкурентни цени в онлайн магазина Biotica.bg. Адювантите са изцяло натурални продукти, предлагащи мощни лечебни комбинации от растения и билки за нерви, стрес, преумора, депресия, разстроен сън, липса на тонус и енергия в зависимост от индивидуалното състояние, което се нуждае от третиране. 

На каквито и добавки, натурални напитки и рецепти да се доверите, ако преживявате период на дълга преумора и изтощение, презаредете тялото си с алкална диета, която да разтовари натрупаното напрежение и да ви презареди с така нужната енергия. Лятото е период на свежи и вкусни плодове и зеленчуци. Хапвайте колкото може повече сурови от тях, пийте достатъчно вода (поне 2-3 литра дневно), ходете пеша (за предпочитане - на чист въздух сред природата) и се уверете, че си осигурявате достатъчно време за почивка. Прости съвети, но ефективни в битката с умората.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
bilkovi tinkturi
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Масло от “дървото на живота” днес лекува всички дихателни инфекции и рани в цял свят Не други, а ..

2023-10-25 09:55:32

Спрете катарактата и глаукомата, преди да ви отнемат зрението Ако преди 20 години нашите очи са с..

2023-10-23 13:53:05

Направете първата крачка още сега! Есента и бавно настъпващата след нея зима носят десетки опасни..

2023-10-23 13:40:25

Хроничният запек е често срещан проблем при съвременния човек. Засяга хора на всяка възраст, без изк..

2023-10-21 14:50:49

Приложете ги веднага, преди да стане късно Сезонът на коварните грипове и екстремните предизвикат..

2023-10-21 10:40:47

Не чакайте да мине от само себе си - вземете мерки веднага По нашите ширини за проблеми в зоната,..

2023-10-21 10:34:24

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56