Хронични болки във врата и гърба – високата цена на обездвижването

Хронични болки във врата и гърба – високата цена на обездвижването

Твърде често приемаме за даденост способността да се движим с лекота и да изпълняваме без ограничения всички дейности от ежедневието си. За съжаление, с възрастта постепенно губим своята сила, гъвкавост и свободата на движение. Затова физическата активност е от ключово значение за поддържането на опорно-двигателния апарат и за живот без болка.

Сложната система на гръбначния стълб ежедневно понася голямо натоварване. Междупрешленните дискове страдат от натиска, губят еластичността си и не успяват да функционират като „амортисьори”, прешлените са заплашени от дегенеративни изменения с годините. Хроничните болки понякога се дължат на дискова херния или гръбначни аномалии, но в повечето случаи причината не са увреждания, а схващането на определени мускулни групи. То се получава поради неправилна стойка. И ако имаме навика да стоим в неудобна за тялото поза дълги часове на работа, включително и в свободното си време (пред телевизора, компютъра и др.), рискуваме да си създадем хронични проблеми.

Голяма група от работещите днес се оплакват от постоянни болки във врата поради естеството на работата си - на бюро и с компютър. С напредване на годините ситуацията се усложнява с разпространяване на болката към гърба, раменете, ръцете и китките. Възможно е да се появят оплаквания от изтръпване на пръстите на ръцете, световъртеж, шум в ушите, главоболие и др.


Вредни навици, които да избягваме

 1. Заседяване продължително време в една и съща поза, включително при шофиране; внезапни, резки или повтарящи се движения; седеж с наведена напред глава, което изключително много натоварва вратните мускули; внезапни и резки движения при лягане и ставане; навеждане напред на тялото, когато вдигаме товар.
 2. Преохлаждането с излагане на течение, както и престоят в близост до климатици също е важно да се избягват. Добре е винаги да имаме шал под ръка, с който да предпазваме врата и раменете си. При жените друг негативен фактор са обувките на много високи токове, които променят стойката и силно натоварват гръбнака. Стресът също е свързан със схващането и напрежението на мускулите, водещо до появата на болки. Затова е важно да използваме различни техники за релаксация и да балансираме работа и почивка.

 

Грижа за гърба и гръбнака

 • Как да щадим гърба си в ежедневието? Когато носим багаж, е важно да разпределяме тежестта поравно в двете си ръце. При вдигане на тежести да следим гърбът да е изправен – приклякаме, без да накланяме напред тялото, и се изправяме с помощта на мускулите на краката. Когато спим, препоръчителна е позата „ембрион“. При ставане от леглото е важно първо да се обърнем настрани, да спуснем крака на земята и след това бавно да се повдигнем, като се опрем на ръцете си. При продължително стоене на едно място, трябва да правим чести почивки с подходящо раздвижване.
 • Нуждаем се от регулярна физическа активност - редовните упражнения поддържат гръбначната мускулатура. Много подходящи са и всички упражнения, които включват разтягане. Изключително полезни са следните активности: плуване, водна гимнастика, йога, ходене пеша, джогинг, пилатес, терапевтична гимнастика с включване на всички мускулни групи.


 При болки във врата и гърба, освен конвенционалното лечение, може да се използват и методите на хомеопатията, акупунктура, остеопатия, натуропатия, китайска медицина и други форми на интегративната медицина.


АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:


 • Спомага за запазване на здрави стави, кости, ставни връзки и сухожилия;
 • Допринася за облекчване на ставния дискомфорт;
 • Подобрява ставната подвижност;
 • Подпомага механичните и еластичните свойства на ставния хрущял, и гладкото движение в ставите;
 • Подходящ при спортисти и хора, извършващи тежка физическа работа;
 • Предпазва ставите;
 • Оказва положителен ефект върху ставната течност и хрущял;
 • Допринася за възстановителните процеси в цялата става;


ДЕЙСТВИЕ НА АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР:

 • Стимулиране интензивното производство на колаген, благодарение на което ликвидира болката в ставите;
 • Увеличаване количеството произведена синовиална течност с 47%, вследствие на което ставите си възвръщат изгубената подвижност;
 • Възстановяване и укрепване влакната и по този начин ставите отново стават еластични;
 • Премахване възпалението и елиминиране на болките в ставите;
 • Участва в изграждането на ставните хрущяли;
 • Съдейства за подобряване смазването на ставите;
 • Предотвратяване дегенеративните процеси на ставите и повишава функционалния им капацитет;
 • Подходящ е при преждевременно износване на ставите и гръбначния стълб;
 • Снабдяване организма с калций и фосфор от растителен произход;
 • Подпомагане опорно-двигателния апарат;


Артрофикс регенератор при болки в ставите може да закупите от тук.

https://biotica.bg/arthrofix-regenerator-otblokira-bolkata-v-stavite

Търсене

Категории

Реклама

rr
af
ba
ar
pk
ss

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина