⚡ДО 40% ОТСТЪПКА НА ПРОДУКТИ ЗА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ ⚡

Черницата е полезен плод

Черницата е сочна, леко тръпчива на вкус и крие много здравословни ползи. Различаваме три вида черница: бяла черница, родом от източната и централна част на Китай, червена черница (Американска черница) от източната част на САЩ, и черна, която е родом от Западна Азия. Тя расте на големи широколистни дървета в топлите, умерени и субтропични райони на Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Този вкусен, месест и сочен плод е нискокалоричен и съдържа в себе си много протеини, минерали, витамини и антиоксиданти, както и антоцианини, последният от които е много полезен и може да се използва и като оцветител. Сезонът на черниците е през лятото, затова сега е моментът да се възползвате максимално от този вкусен плод, който има десетки ползи за здравето. Ето някои от тях: Научни изследвания са доказали, че приемът на черница има положителен ефект при болни от рак заради съдържащия се в него антиоксидант ресвератрол. Черницата също предпазва от различни неврологични заболявания, възпаления, както и от диабет, защото не позволява резки промени в нивата на кръвната захар. Освен това в някои данни се посочва, че предпазва тялото от стареене и поддържа добър метаболизъм.


Тези плодове са известни с факта, че предпазват от образуване на кръвни съсиреци и от появата на инсулти. Счита се, че черниците пречистват кръвта и укрепват целия организъм.

Черницата е и източник на Витамин С, който е мощен антиоксидант и имуностимулант, предпазващ от грип, кашлица и други простудни заболявания. Зея-ксантинът в плодчетата предпазва ретината от вредните ултравиолетови лъчи.

Черницата е богата и на желязо, което обикновено се среща рядко в горските плодове, а знаем, че желязото е компонент на хемоглобина в червените кръвни клетки, който пък, от своя страна, участва в преноса на кислород. Налични са и калий, манган и магнезий, като първият контролира сърдечния ритъм и артериалното налягане. Още в черниците се съдържат фолиева киселина, ниацин, Витамин В6, Витамин К и други.

Смята се, че черницата е полезна при гастрити и хронични хепатити, ускорява възстановяването след различни оперативни интервенции, като подобрява кръвообращението и предотвратява появата на инфекции.


Черницата намалява нивата на лошия LDL холестерол и по този начин предпазва сърцето, а при редовна консумация подобрява апетита.

Този плод, освен че е полезен за организма, е и много вкусен. Той се използва за различни десерти, мармалади, сиропи, в някои салати, като добавка в кисело мляко и други.


Плодът на черницата можете да комбинирате с ПУЛСФИКС, за нормализиране нивата на холестерола


ПУЛСФИКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ПУЛСФИКС e букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които е приложим за:

  • Подобряване нивата на кръвното налягане;
  • Поддържане нормалната пропускливост на кръвоносните съдове;
  • Поддържане нормалното оросяване на крайниците;
  • Засилване кръвооросяването;
  • Подобряване кръвообращението;
  • Подобряване работата на коронарните артерии;
  • Успокояващ ефект върху нервната система;

ОЩЕ ЗА ПУЛСФИКС МОЖЕ НА НАУЧИТЕ ТУК

https://biotica.bg/pulsfix-pri-hipertoniya-i-aritmiya

Търсене

Категории

Реклама

ss
rr
ba
af
ar
pk

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина