▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Тренировка за стягане и успокояване на корема след раждане с цезарово сечение

2020-07-26
696
0
1-3 мин.
Тренировка за стягане и успокояване на корема след раждане с цезарово сечение

Съществуват хиляди тренировки за справянето с излишните килограми след раждането, но почти липсват такива, за облекчаване и успокояване на коремната мускулатура след раждане със секцио (цезарово сечение). Повечето млади мами се страхуват да правят каквито и да е упражнения, притеснявайки се от операцията, която те имат. Най-голямото притеснение всъщност е, дали ще могат да си възвърнат формата на корема от преди бременността. А секциото е една доста сериозна операция, която засяга множество мускулни слоеве на коремната стена и предложените от нас упражнения ще ви помогнат да ги възстановите много по-бързо.

Нека да започнем с кардио! За да се справите с корема след раждането, първата задача е да се изгорят мазнините, които сте придобили по време на бременността, преди да се премине към упражненията за стягане на мускулатурата.

Едно от най-добрите кардио упражнения за майки, родили със секцио, е сутришната и вечерната разходка с бебешката количка. Да, ходенето! То осигурява една тренировка за навлизане постепенно в работен режим, като с него нещата не са прибързани и не се рискува да се получи травмиране или отваряне на операцията.

Друга чудесна форма на кардио е плуването. То е силно релаксиращо и успокоява ставите и мускулите. Вие изгаряте огромно количество калории за много кратко време, дори повече, отколкото можете да си представите.

Въпреки всичко, не се натоварвайте прекалено силно и изчакайте да мине първият следоперационен преглед, преди да започнете каквито и да е тренировки. Също така, можете да се консултирате с вашия лекар, за да се уверите, че следващите упражнения са подходящи за вас.

Ето и самите упражнения, които са взаимствани стилово от йогата и имат за цел да подсилят и укрепят тези зони, които са били засегнати от бременността и раждането:


Мост

Легнете по гръб със свити колене и стъпала стабилно стъпили на земята. Краката са разтворени на широчината на раменете, а ръцете са странично на тялото с дланите надолу. Бавно повдигнете таза си от пода, достигайки възможно най-голяма височина, имайки за опора раменете и ходилата. Задръжте за секунда, след което се върнете в долна позиция. Повторете 4-8 пъти.


Модифицирана поза кобра

Легнете по корем и поставете дланите си на земята така, че те да са в близост до гърдите ви, а лактите са свити, насочени назад и прилепени до тялото. Вдигнете главата си от пода и извийте врата си назад, но до толкова, че да не се получи силно напрежение в долната част на гърба. „Глътнете“ корема си така, сякаш се опитвате да повдигнете таза си от пода. Задръжте за 10 секунди, след което се върнете в долна позиция. Направете 4-8 повторения.


Навеждане напред

Застанете в изправено положение, като краката ви са разтворени на разстояние 60-80 сантиметра. Вдигнете ръцете си над главата и ги поставете една върху друга. Наведете се напред до достигане на ъгъл на тялото от 90 градуса, като през цялото време поддържате гърба си изправен. След това се върнете в изходно положение. Направете 4-8 повторения.


Поза птица

Застанете на колене и поставете ръцете си на земята. Стегнете корема си и вдигнете едната си ръка успоредно на пода, а също така и крака, който е противоположен на нея (лява ръка, десен крак и обратно). Погледът ви е надолу. Задръжте за 5 секунди, след което сменете крака и ръката. Повторете 10 пъти.


Поза котка/крава

Застанете на „четири крака“, като главата ви е изправена, а погледът е насочен напред. От тази позиция „глътнете“ корема си, издишайте и вдигнете възможно най-високо средната част на гърба си, чрез извиване на гръбнака. Главата се сваля възможно най-ниско и по възможност влиза между двете ръце, които през цялото време остават на широчината на раменете и изпънати. При връщането в начална позиция вдишайте дълбоко.


Забележка: Всички тези упражнения трябва да се правят единствено след разрешение на вашия лекар!!!


ЗА БОРБА С ЦЕЛУЛИТА ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ CELLULITE BURNER

CELLULITE BURNER MY ORGANICA е мощна антицелулитна грижа за тялото с етерични масла от черен пипер и екстракт кафе. Стимулира микроциркулацията, мастните клетки изгарят по-бързо, като генерират значителна загуба на мазнини. Натурална антицелулитна грижа с мощни органични съставки, които естествено подобряват еластичността на кожата, като я правят мека, подхранена и съживена.

ЗАЩО Е УНИКАЛЕН CELLULITE BURNER?

 • Специално разработен за особеностите на метаболизма;
 • Няма странични ефекти;
 • Формулата му е изцяло билкова и не предизвиква кожни раздразнения;
 • Леката текстура осигурява бързото и лесно абсорбиране на маслата в дълбочина;
 • Високо ефективен и с видими резултати за кратък период от време;
 • Няма странични ефекти; Характерно е зачервяване на кожата непосредствено след нанасяно, но това е нормално и показва, че тялото Ви реагира.
 • При редовна употреба коригира „портокаловата кожа“, както и спомага за елиминирането на мастните депа и потиска развитието им.
Идеята за този продукт е нова, принципът й на действие я отличава от всички други възможни разработки в световен мащаб. Лайфстайл продукт с комплексно действие, който не само отслабва, но и стимулира детоксикацията, извлича излишните течности и оформя силуета, засилва клетъчната функция, стяга контура, оптимизира процесът на обновяване на кожата и най-важното: ПРЕМАХВА ДО 100% ЦЕЛУЛИТА. Първите разработки датират от средата на 80-те години, но в завършен вид той успява да излезе едва сега, когато съвременните технологии позволяват да се комбинират екстракти с достатъчна чистота, за да се постигне синергично действие върху тялото.

ДЕЙСТВИЕ

CELLULITE BURNER е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:
 • Блокира процеса на натрупване на излишни мазнини;
 • Разбива мастните клетки, които правят тлъстинките по тялото и целулита;
 • Ускорява изгарянето на мастната тъкан;
 • Ускорява метаболизма;
 • Редуцира целулита и стриите; 
 • Контролира теглото;
 • Повишава термогенезата в желаните области;


ОЩЕ ЗА ДЕЙСТВИЕТО НА CELLULITE BURNER МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК
https://biotica.bg/cellulite-burner-antitselulitno-olio

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
bilkovi tinkturi
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Яжте и пийте това, за да се отървете от токсините, които ви тровятТемата за детокс на нашия организъ..

2023-02-28 10:53:58

Лечението на остеопорозата се преценява индивидуално въз основа на анамнезата и съществуващи други з..

2019-12-12 09:18:02

Забравете стомашните неразположения без пиене на лекарстваКиселините - остро парене и болки в област..

2022-04-13 13:10:16

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56