▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Топ 10 храни за алкален баланс и здраво тяло

2022-07-14
744
0
Biotica

Хапвайте, за да преборите киселинността и болестите, до които води 

Повечето медицински диети, които се препоръчват при различни злокачествени и дегенеративни заболявания, всъщност се базират на алкалния ефект, който предписаните храни имат върху тялото. С него те съдействат за баланс в организма и намаляване на натрупаните киселинни отпадъци, които блокират работата на органите и клетките. Ако останат в тялото ни достатъчно дълго, те водят със себе си повечето (ако не и всички) болести, причинени от възпалителни процеси. 

Киселинно-алкалният баланс е може би най-важният показател за състоянието на организма ни. Нарушаването му показва наличие на хронични заболявания, които манифестират с различни симптоми. Повечето от тях сме свикнали да пренебрегваме в ежедневието - хронична умора, остри пристъпи на мигрена, безсъние, крампи и изтръпвания, затруднено храносмилане, остри алергични реакции, цялостно отслабен имунитет и други. Когато решим да им обърнем внимание, залагаме на лекарства, които притъпяват симптоматиката и дискомфорта, но не адресират източника им. 

КАКВО Е АЛКАЛНО-КИСЕЛИНЕН БАЛАНС И ЗАЩО Е ВАЖЕН 

Алкално-киселинният баланс показва доколко вътрешната течна среда в тялото ни е натоварена с токсини и отпадъци. Съдържанието на pH в кръв и урина може да ни издаде зараждащи се проблеми и вече налични такива. Ако изследването покаже, че ph-то ни е силно киселинно (стойности под 6.9 при лабораторно тестване), това означава, че е време за корекции в диетата и начина ни на живот. 
Балансът е жизненоважен, защото той дава гаранции, че клетките и органите ни се захранват с нужните кислород и хранителни вещества и съответно - функционират нормално. За тази цел трябва да постигнем леко алкална среда и да неутрализираме киселинния отпадък, който се натрупва от вредните храни, които консумираме. За оптимално и балансирано ph се счита това със стойност 7 или 7.1.

КОИ ХРАНИ СА КИСЕЛИННИ

До повишена киселинност в тялото ни водят всички храни, включващи бяла захар, пшенично брашно, зърна, алкохол, кофеин, месо, мляко, яйца. Приятели на киселата среда са също бобовите растения, газираните напитки и особено - всички пържени ястия. Както е видно, току що описахме най-разпространената хранителна диета на съвременния човек. Поддържането й в дългосрочен план обаче натрупва киселинни отпадъци (ацидоза), затруднява транспорта на кислород и полезни вещества до клетките и нарушава баланса в целия организъм. В резултат отключваме вратата за разнородни хронични и злокачествени болести.

АЛКАЛНИТЕ ХРАНИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НАС

Антипод на изброените групи храни са всички, които съдържат фибри и доставят чиста енергия на тялото. Най-общо тук се включват пресните плодове и зеленчуци, както и суровите ядки (за които се препоръчва накисване преди консумация). 
Алкалната диета не просто пречиства организма.Тя забавя процеса на стареене на клетките, дава сила и тонус, помага на мозъка и всички органи да си вършат работата. Не на последно място - води до трайна загуба на телесно тегло.

Ето списък с 10-те най-мощни алкални храни, които да заместят месата, млякото и захаросаните изделия в менюто ни:

  • Лимон - макар да звучи невероятно, точно киселият на вкус лимон е всъщност най-мощната алкална храна след изгарянето си от организма.
  • Спанак - вкусен и изобилен на полезни вещества и фибри, спанакът е задължителен за ефективната алкална диета. В групата към него може спокойно да си набавите също брюкселско зеле (или нашенско, също със силен ефект), спирулина, кейл, карфиол.
  • Целина - една от най-мощните алкални храни, която освен това е действа чудодейно при подагра, еректиална дисфункция и диабет. 
  • Моркови - кореноплодните зеленчуци са чудесна алкална храна, Тук можем спокойно да добавим репичките, хрянът и червеното цвекло.
  • Чесън - незаменимият антибиотик от градината е топ агент при алкалните храни. 
  • Магданоз - режете смело върху салатата с пресни зеленчуци и имате топ ястие за алкален баланс.
  • Краставици - леки и вкусни, хапвайте смело за битка срещу киселинния отпадък.
  • Домат - третият вечен гост в салатата ни също помага за алкализиране на ph-то в тялото.
  • Плодове - освен лимонът, който “тича” в самостоятелна писта заради силните си алкализиращи тялото свойства, трябва да споменем динята, пъпеша, бананите, авокадото и, разбира се - вечните ябълки. Мощна алкална храна е и кивито, което носи ph със стойност 8.5. Цитрусите са също добър съюзник в битката за здраво тяло, затова залагайте на свежи фрешове. 
  • Соя - силно полезна за алкално-киселинния баланс, но се уверете, че нямате алергия, преди да я застъпите в менюто си.
В помощ за възстановяване на ценния алкално-киселинен баланс Биотика предлага натуралната хранителна добавка PH Модулатор, която паралелно контролира концентрацията на пикочна киселина, намалява киселинността на урината, намалява натрупването на млечна киселина в мускулите, успешно неутрализира и отстранява от тялото постъпилите киселинни отпадъци и поддържа алкално-киселинния баланс. Продуктът съчетава мощни билкови екстракти за алкализиране на течната среда в тялото. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
bilkovi tinkturi
magazin
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56