Топ 10 храни за алкален баланс и здраво тяло

2022-07-14 16:45:46
55
0
Biotica

Хапвайте, за да преборите киселинността и болестите, до които води 

Повечето медицински диети, които се препоръчват при различни злокачествени и дегенеративни заболявания, всъщност се базират на алкалния ефект, който предписаните храни имат върху тялото. С него те съдействат за баланс в организма и намаляване на натрупаните киселинни отпадъци, които блокират работата на органите и клетките. Ако останат в тялото ни достатъчно дълго, те водят със себе си повечето (ако не и всички) болести, причинени от възпалителни процеси. 

Киселинно-алкалният баланс е може би най-важният показател за състоянието на организма ни. Нарушаването му показва наличие на хронични заболявания, които манифестират с различни симптоми. Повечето от тях сме свикнали да пренебрегваме в ежедневието - хронична умора, остри пристъпи на мигрена, безсъние, крампи и изтръпвания, затруднено храносмилане, остри алергични реакции, цялостно отслабен имунитет и други. Когато решим да им обърнем внимание, залагаме на лекарства, които притъпяват симптоматиката и дискомфорта, но не адресират източника им. 

КАКВО Е АЛКАЛНО-КИСЕЛИНЕН БАЛАНС И ЗАЩО Е ВАЖЕН 

Алкално-киселинният баланс показва доколко вътрешната течна среда в тялото ни е натоварена с токсини и отпадъци. Съдържанието на pH в кръв и урина може да ни издаде зараждащи се проблеми и вече налични такива. Ако изследването покаже, че ph-то ни е силно киселинно (стойности под 6.9 при лабораторно тестване), това означава, че е време за корекции в диетата и начина ни на живот. 
Балансът е жизненоважен, защото той дава гаранции, че клетките и органите ни се захранват с нужните кислород и хранителни вещества и съответно - функционират нормално. За тази цел трябва да постигнем леко алкална среда и да неутрализираме киселинния отпадък, който се натрупва от вредните храни, които консумираме. За оптимално и балансирано ph се счита това със стойност 7 или 7.1.

КОИ ХРАНИ СА КИСЕЛИННИ

До повишена киселинност в тялото ни водят всички храни, включващи бяла захар, пшенично брашно, зърна, алкохол, кофеин, месо, мляко, яйца. Приятели на киселата среда са също бобовите растения, газираните напитки и особено - всички пържени ястия. Както е видно, току що описахме най-разпространената хранителна диета на съвременния човек. Поддържането й в дългосрочен план обаче натрупва киселинни отпадъци (ацидоза), затруднява транспорта на кислород и полезни вещества до клетките и нарушава баланса в целия организъм. В резултат отключваме вратата за разнородни хронични и злокачествени болести.

АЛКАЛНИТЕ ХРАНИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НАС

Антипод на изброените групи храни са всички, които съдържат фибри и доставят чиста енергия на тялото. Най-общо тук се включват пресните плодове и зеленчуци, както и суровите ядки (за които се препоръчва накисване преди консумация). 
Алкалната диета не просто пречиства организма.Тя забавя процеса на стареене на клетките, дава сила и тонус, помага на мозъка и всички органи да си вършат работата. Не на последно място - води до трайна загуба на телесно тегло.

Ето списък с 10-те най-мощни алкални храни, които да заместят месата, млякото и захаросаните изделия в менюто ни:

  • Лимон - макар да звучи невероятно, точно киселият на вкус лимон е всъщност най-мощната алкална храна след изгарянето си от организма.
  • Спанак - вкусен и изобилен на полезни вещества и фибри, спанакът е задължителен за ефективната алкална диета. В групата към него може спокойно да си набавите също брюкселско зеле (или нашенско, също със силен ефект), спирулина, кейл, карфиол.
  • Целина - една от най-мощните алкални храни, която освен това е действа чудодейно при подагра, еректиална дисфункция и диабет. 
  • Моркови - кореноплодните зеленчуци са чудесна алкална храна, Тук можем спокойно да добавим репичките, хрянът и червеното цвекло.
  • Чесън - незаменимият антибиотик от градината е топ агент при алкалните храни. 
  • Магданоз - режете смело върху салатата с пресни зеленчуци и имате топ ястие за алкален баланс.
  • Краставици - леки и вкусни, хапвайте смело за битка срещу киселинния отпадък.
  • Домат - третият вечен гост в салатата ни също помага за алкализиране на ph-то в тялото.
  • Плодове - освен лимонът, който “тича” в самостоятелна писта заради силните си алкализиращи тялото свойства, трябва да споменем динята, пъпеша, бананите, авокадото и, разбира се - вечните ябълки. Мощна алкална храна е и кивито, което носи ph със стойност 8.5. Цитрусите са също добър съюзник в битката за здраво тяло, затова залагайте на свежи фрешове. 
  • Соя - силно полезна за алкално-киселинния баланс, но се уверете, че нямате алергия, преди да я застъпите в менюто си.
В помощ за възстановяване на ценния алкално-киселинен баланс Биотика предлага натуралната хранителна добавка PH Модулатор, която паралелно контролира концентрацията на пикочна киселина, намалява киселинността на урината, намалява натрупването на млечна киселина в мускулите, успешно неутрализира и отстранява от тялото постъпилите киселинни отпадъци и поддържа алкално-киселинния баланс. Продуктът съчетава мощни билкови екстракти за алкализиране на течната среда в тялото. 

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

От изгаряне до запек - ето как да се лекуваме с растението Над 300 са видовете от растението ал..

2022-12-01 16:15:01

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00