▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Какво трябва да знаeм за слънцезащитните продукти?

2020-07-21
256
0
1-3 мин.
Какво трябва да знаeм за слънцезащитните продукти?

MY ORGANICA съветва за начина, по-който би трябвало да се отнасяме към слънце защитните продукти и вниманието, което трябва да отдели всеки от нас, когато реши да се изложи на пряка слънчева светлина на плажа, в гората, на планина или където и да е на друго място.

Днес ще ви запознаем с е с основна информация относно излагането на слънце и използването на слънце защитни продукти

 • Не би трябвало да се приема или да се смята,че “100% блокиране на слънчевите лъчи“ или „100% защита от слънчеви” съществува или е възможна. Няма продукт, който да предпазва напълно кожата от ултравиолетовите лъчи.
 • UV-B лъчите са причина за слънчевото изгаряне, докато UV-A лъчите предизвикват преждевременно остаряване на кожата и въздействат върху имунната система на човека. И двата вида лъчи увеличават съществено опасността от рак на кожата. Така нареченият SPF слънце защитен фактор се отнася само за равни степени на слънчево изгаряне (UV-B лъчи), а не за сходни ефекти от въздействие на UV-A лъчи.

Какво трябва да знаят потребителите

Потребителят се съветва да използва слънце защитни продукти само като една от многото мерки за предпазване от слънцето. Другите мерки са:

 • Избягвайте прекомерното излагане на слънце през върховите часове на слънчева активност, които са обикновено между 11 ч. и 15 ч.
 • Ако не е възможно да се скриете от слънцето, то поне се покрийте добре. Шапката и слънчевите очила дават допълнителна защита; избягвайте прякото излагане на слънце на бебетата и малките деца
 • Използвайте слънце защитни продукти, предпазващи и от UVB, и от UVA лъчи
 • Нанасяйте достатъчно количество от слънце защитните продукти. Правилното нанасяне на продукта е също толкова важно, колкото и изборът на самия продукт.
 • За постигане на степента на защита, указана чрез „слънце защитния фактор“, е необходимо нанасяне на 2mg/cm2. Това е около 36 грама (6 пълни чаени лъжички) слънце защитен крем за тяло на възрастен човек.
 • Понастоящем потребителите ползват само половината от това количество. За да се запази защитата, същото количество трябва да бъде нанесено след плуване или избърсване с кърпа.


И не на последно място

Да не се омаловажава типа кожа, колкото по-светла е вашата кожа, толкова повече намалява възможното време прекарано на слънце.

Има шест различни типа кожа, чийто естествен цвят се определя от съдържащите се в тях нива на меланин. Меланинът е собственият пигмент на тялото, който ви защитава от UV лъчите. С увеличаване на интензивността на слънчевите лъчи при доближаване към екватора и увеличаване на надморската височина, хората обикновено имат по-тъмна кожа. В днешно време наоколо има всякакви типове кожа. Това се дължи на генетичния микс от различни поколения и разпространението на расите по света. Когато става дума за препоръка за слънце защитен фактор, имайте предвид, че страната, в която отивате на почивка, играе също толкова важна роля, колкото и типа на кожата ви. Затова винаги е по-добре да използвате по-висок SPF, ако не сте сигурни.


Тип кожа 1: Келтски тип

Много бледа кожа, руса или рижа коса и сини очи. Хората с келтски тип кожа рядко почерняват, но вместо това им се образуват лунички – и лесно изгарят.

Трябва винаги да използват слънцезащитен продукт със SPF 50 или 50+


Тип кожа 2: Северен тип 

Бледа кожа, но руса, кестенява или тъмнокафява коса. Хората с този тип кожа изгарят лесно, но потъмняват много бавно.

Трябва да използват SPF 30+ но може да стигне и до 50.


Тип кожа 3: Смесен тип кожа

Средно тъмен цвят на кожата, тъмно руса до кестенява коса. Имате ли смесен тип кожа? Значи понякога изгаряте, но като цяло бавно и постепенно постигате лек тен.Трябва да използвате SPF 20-30. Но ако планирате да стоите по-дълго на слънце, можете да го увеличите до 50.


Тип кожа 4: Средиземноморски тип

Дори когато не е потъмняла от слънцето, кожата на този тип е кафеникава или маслинена, с кафява или черна коса и кафяви очи, а представителите ѝ бързо придобиват тен. Трябва да използвате SPF 10–15. Ако искате да стоите на слънце по-дълго време, можете да използвате SPF 30.


Тип кожа 5: Тъмна кожа

Тъмна до светло кафява кожа, с произход от Близкия Изток, Северна Африка и Азия. Много рядко изгаряте. Трябва да използвате поне SPF 6–10. Ако искате да стоите на слънце по-дълго време, можете да използвате SPF 30.


Тип кожа 6: Черна кожа

Тъмнокафява без излагане на слънце

Произход: централна Африка, Индия и Австралия. На практика никога не изгаряте. Трябва да използвате поне SPF 6–10. Ако искате да стоите на слънце по-дълго време, можете да използвате SPF 30.


Излагането на слънце трябва да се случва в часовете до 10 сутринта и от 16:00 часа след обяд.


Да се прецени типа кожа и да се проявява достатъчно критичност към силата на слънчевите лъчи! 


Олиото е предназначено предимно за придобиване на тен и хидратиране на кожата!


СЕРИЯ MY ORGANICA СЕ ПРОИЗВЕЖДА НА БАЗА ТЕХНОЛОГИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

 • САМО СУРОВИ И НЕОБРАБОТЕНИ ОРГАНИЧНИ МАСЛА – Продуктите съдържат само сурови и необработени органични масла с безценни билкови екстракти, които не само променят цялостното усещане на лицето, но и ефективно помагат за поддържането на здрава, млада и неустоимо нежна кожа. 
 • ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАДЯЩА ТЕХНОЛОГИЯ – Не използваме висока температура, така че да не се нарушат полезните свойства на влаганите субстанции.
 • НЕ ДОБАВЯМЕ ВОДА - ИЗЦЯЛО НАТУРАЛЕН ПРОИЗХОД – И най-важното – ние не добавяме вода, а така изключваме и необходимостта от консерванти. Така, вие можете да бъдете сигурни, че използвате висок клас козметика, без консерванти и с изцяло натурален произход.

Продуктът е от нов клас козметика на натурална основа, която е предназначена да работи в съдействие с естествените метаболитни процеси на организма, като по този начин достига до вътрешността на клетките и разгръща пълния си потенциал на действие.

СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН SPF 50 MY ORGANICA е от нов клас козметика на натурална основа, която е предназначена да работи в съдействие с естествените метаболитни процеси на организма, като по този начин достига до вътрешността на клетките и разгръща пълния си потенциал на действие. 
 • Ефикасна и природна слънцезащитна грижа съставена от нежни органични масла и не-нано цинков оксид;
 • Слънцезащитен лосион SPF 50 MY ORGANICA е водоустойчив, лесен за нанасяне и високо ефективен продукт без химични филтри, без консерванти, без петрол, без алергени и без синтетика! Изключително нежната и чиста формула ги прави подходящи за цялото семейство.
 • 100% Натуралните съставки го правят подходящ за хора с нежна и чувствителна кожа, а органичните масла подхранват кожата, правят я мека и задържат влагата в нея.
 • Oсигурява ефективна защита от UVA и UVB лъчи при излагане на слънце.


СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН SPF 50 MY ORGANICA МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/slantsezasctiten-losion-spf-50

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
special
bilkovi tinkturi
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти


Notice: Trying to get property 'keyword' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 218

Notice: Trying to get property 'rating' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 253

Notice: Trying to get property 'special' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 271

Notice: Trying to get property 'price' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 286
0.00 лв

ПОДОБНИ СТАТИИ

Инфекциите на уринарните пътища представляват бактериални инфекции, засягащи част от пикочните канал..

2020-01-02 15:42:00

Вземете тези мерки веднага, за да спасите живота си Сърдечносъдовите заболявания са най-честата п..

2024-05-23 13:50:00

Нарушенията в хормоналната обмяна са често срещани сред жените, като тенденцията е симптомите да се ..

2019-08-22 17:36:33

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56