SUMMER SALE ⛱ 30% ОТСТЪПКА НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ

Народни рецепти за прочистване на дихателните пътища

Белите дробове и бронхите ни постоянно страдат заради замърсения въздух, който дишаме. Когато към това се прибавят сезонните промени – това са ниските температури, мъглата, вирусите през студените месеци, положението може значително да се усложни.

За да прочистим дихателните пътища, можем да използваме добре познати бабини илачи – предлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвите при подобен проблем.


Черната ряпа е добър избор за тази цел – трябват ви няколко от тях. Обелете и изчистете кората, след това ряпата се настъргва на ренде и се изцежда с ръка – необходим е само сокът.

После към него се добавя и пчелен мед, за да се подслади хубаво – сиропът се изпива преди сън. Вече добре изцедените парчета ряпа могат да се направят на компрес – сложете ги в подходяща памучна кърпа и ги наложете на гърдите, после завържете гърдите с вълнено парче плат. Този компрес трябва да стои цяла нощ.


Бял дроб

Друга рецепта за прочистване на дихателните пътища включва отново мед, но този път комбиниран с няколко различни подправки. Сложете половин килограм мед в подходящ съд и го разтопете на водна баня. След като се втечни, добавете към него по 50 г от следните миризми – счукан карамфил, канела, индийско орехче. Сместа се обърква до уеднаквяване и се приема по 1 ч.л. преди хранене.

За следващата рецепта ще ви трябва козе мляко и борова смола. Смолата да бъде с диаметър около сантиметър – сложете я в предварително загрята ½ ч.ч. мляко и разбъркайте. Тази смес се изпива преди сън, като едновременно с това е хубаво да се направи разтривка.

Последното ни предложение е за тибетска рецепта, която ще ви научи да вдишвате и издишвате правилно. Започвате като вдишвате бавно – усетете как долната част на белите дробове се пълни с въздух, коремът се издува, раменете се издигат нагоре.

Издигнете се на пръсти, задръжте дъха си възможно най-дълго време, после се отпуснете на цяло стъпало, като едновременно издишвате и прибирате корема. Смята се, че около 15 подобни вдишвания на ден са достатъчни, за да преодолеят проблема с дихателните пътища.


ДИШАЙТЕ ДЪЛБОКО!

Как да го постигнем? Ако сме пушачи, можем да се опитаме да спрем цигарите. Тютюнопушенето е враг номер едно на здравия бял дроб и дихателна функция. Но дори човек никога да не е пушил, цигареният дим около него, промишленото замърсяване, изгорелите автомобилни газове и синтетични химически базирани препарати от ежедневието допринасят в известна степен за увреждането на белите дробове на всеки един от нас. Поради тази причина, дали сте отказали цигарите или никога не сте пушили, детоксикацията на белия дроб по естествен път е полезна за всеки един човек.
БРОНХО КЛИЙНЪР е комбинация от 100% естествени съставки, подпомагаща естественото прочистване на белия дроб от вредни вещества от околната среда, както и от полепнал катран при активните и пасивните пушачи.
След прилагане БРОНХО КЛИЙНЪР съдейства за:
 • Регулиране дейността на дихателната система, подобрява проходимостта на алвеолите;
 • Успокоява лигавицата, има противовъзпалително действие и доказани антибактериални и антитоксични свойства на състава;
 • Действа капиляроукрепващо и имуномодулиращо;
 • Стимулира кръвоснабдяването в главния мозък;
 • Предотвратява вредното въздействие на околната среда;
 • Изключително много помага за прочистване организма на пушачи.
Пречистването на белия дроб от токсини и катрани е от първостепенно значение, особено при пушачи и при хора, които живеят в среда със замърсен въздух.

БРОНХО КЛИЙНЪР е букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:

 • Допринася за втечняване на бронхиалния секрет и улесняване на отхрачването;
 • Повлиява благоприятно лигавицата на горните дихателни пътища;
 • Повлиява благоприятно при упорити кашлици;
 • Допринася за извличане катраните и токсините от организма;
 • Подходящ е за хора, живеещи в замърсена околна среда;
 • Подходящ за активни и пасивни пушачи и такива, които скоро са спрели цигарите;
 • Билките имат противовъзпалително и облекчаващо действие;

БРОНХО КЛИЙНЪР ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/broncho-cleaner-za-prechistvane-na-belite-drobove

Търсене

Категории

Реклама

pk
rr
af
ar
ba
ss

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина