- Лекари от цял свят признават феномена, който убива ракови клетки и чисти кръвта
- Вижте златната рецепта, с която ще забравите за хапчетата!
- ЗАПОМНЕТЕ... За да си гарантирате максимално силен ефект, златното мляко трябва да се приготвя с автентична индийска куркума!!! Ако се колебаете откъде да си я набавите, посетете специализиран индийски магазин или ресторант. В търговската мрежа често куркумата се смесва къри.
Куркумата е сред най-големите съкровища на Индия. Наричана още халди, тя е горд член на семейство Джинджифилови и местните от хилядолетия я смятат за най-ценния дар от природата. За индусите тя символизира чистота, изобилие и плодородие и поради красивия си цвят, предизвикващ слънцето, с право се нарича златото на Индия.
Позната за широкия свят от почти милениум, куркумата неведнъж пада жертва на големи заблуди.
Когато Марко Поло за първи път се натъква на куркумата в Китай през 1280 г., той я оприличава на скъпата подправка шафран, която добива наситен жълт цвят при добавяне към течност. Едва ли е могъл да направи по-нелепа грешка. Шафранът и куркумата нямат нищо общо помежду си, освен цвета. Тази грешка става причина през следващите 700 години куркумата да бъде приемана за евтин заместител на шафрана. Дори до днес на турски или арабски пазари растението чудо още се пласира като “индийски шафран”.
Заради тази и други заблуди “индийското злато” първоначално се използва основно като оцветител на храни и безалкохолни напитки за западния свят. До момента, в който различни научни институти и големи имена в медицината не инвестират крупни суми за изследване на лечебните й свойства.
„Ако трябваше да разчитам само на едно растение за всички възможни здравословни и хранителни нужди, бих избрал индийската подправка куркума“, казва д-р Дейвид Фроли, основател и директор на Американския институт за ведически изследвания в Санта Фе, Ню Мексико. Това е подправка, допълва той, която всеки „трябва да опознае и да възприеме в начина си на живот“.
И наистина - няма друга подправка, която да е така подробно изследвана и в САЩ, и по целия свят и която да съдържа в себе си толкова богат здравословен потенциал. Проучвания всъщност доказват, че куркуминът, приеман под формата на хранителна добавка, е доир по-ефикасен от най-популярните болкоуспокояващи, противовъзпалителни и противоракови медикаменти в света. Нещо повече, приложението му вместо тях гарантира пълно отсъствие на иначе нерядките странични ефекти от лекарствата.
Нека обобщим:
- КАКВО СЕ ЛЕКУВА С КУРКУМИН?
- КАК СЕ КОНСУМИРА КУРКУМАТА?
- Ако искате да борите широк спектър здравословни проблеми с чудеса от източната медицина, ВИЖТЕ ТОП КОМБИНАЦИЯТА С ЕКСТРАКТИ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА - КУДЖИ.
- Създадена е по японска peцeптa и притежава:
Лекари от цял свят признават феномена, който убива ракови клетки и чисти кръвта
Вижте златната рецепта, с която ще забравите за хапчетата!
Десетки хиляди рецепти с билки обещават изцеление от стотици коварни болести. Малко от тях обаче са толкова широко изследвани от медицинската общност по целия свят и са признати за феномен в лечението и превенцията на над 600 болести както индийското “златно мляко”. Звучи ви като нещо дефицитно и трудно достъпно? Нищо подобно!
Ето я елементарната рецепта на илача, който изумява медици, диетолози и билкари по цялото земно кълбо:
- Сварете 1 ч.ч. домашно прясно мляко.
- След като е готово, добавете куркума, разбъркайте хубаво и равномерно и ги оставете да поврят за няколко минути (на куркумата ѝ е нужна задължителна термична обработка).
- Налейте в чаша, по желание подсладете с мед или кафява захар и консумирайте, докато е още топло.
- Фенове на златното мляко добавят в последния момент, непосредствено преди да го свалят от котлона, щипка млян черен пипер. Популярна теза е, че той активира още по-мощно лечебните сили на куркумата!
Въпрос на вкус е дали ще се консумира сладко или натурално. Ефектът му си остава чудотворен. Нещо повече - напитката е толкова засищаща. че спокойно може да замести едно от дневните хранения (например закуската!).
ЗАПОМНЕТЕ... За да си гарантирате максимално силен ефект, златното мляко трябва да се приготвя с автентична индийска куркума!!! Ако се колебаете откъде да си я набавите, посетете специализиран индийски магазин или ресторант. В търговската мрежа често куркумата се смесва къри.
Куркумата е сред най-големите съкровища на Индия. Наричана още халди, тя е горд член на семейство Джинджифилови и местните от хилядолетия я смятат за най-ценния дар от природата. За индусите тя символизира чистота, изобилие и плодородие и поради красивия си цвят, предизвикващ слънцето, с право се нарича златото на Индия.
Позната за широкия свят от почти милениум, куркумата неведнъж пада жертва на големи заблуди.
Когато Марко Поло за първи път се натъква на куркумата в Китай през 1280 г., той я оприличава на скъпата подправка шафран, която добива наситен жълт цвят при добавяне към течност. Едва ли е могъл да направи по-нелепа грешка. Шафранът и куркумата нямат нищо общо помежду си, освен цвета. Тази грешка става причина през следващите 700 години куркумата да бъде приемана за евтин заместител на шафрана. Дори до днес на турски или арабски пазари растението чудо още се пласира като “индийски шафран”.
Заради тази и други заблуди “индийското злато” първоначално се използва основно като оцветител на храни и безалкохолни напитки за западния свят. До момента, в който различни научни институти и големи имена в медицината не инвестират крупни суми за изследване на лечебните й свойства.
„Ако трябваше да разчитам само на едно растение за всички възможни здравословни и хранителни нужди, бих избрал индийската подправка куркума“, казва д-р Дейвид Фроли, основател и директор на Американския институт за ведически изследвания в Санта Фе, Ню Мексико. Това е подправка, допълва той, която всеки „трябва да опознае и да възприеме в начина си на живот“.
И наистина - няма друга подправка, която да е така подробно изследвана и в САЩ, и по целия свят и която да съдържа в себе си толкова богат здравословен потенциал. Проучвания всъщност доказват, че куркуминът, приеман под формата на хранителна добавка, е доир по-ефикасен от най-популярните болкоуспокояващи, противовъзпалителни и противоракови медикаменти в света. Нещо повече, приложението му вместо тях гарантира пълно отсъствие на иначе нерядките странични ефекти от лекарствата.
Нека обобщим:
КАКВО СЕ ЛЕКУВА С КУРКУМИН?
- Действа силно противовъзпалително заради антисептичните си свойства.
- Отразява се благотворно върху ставите, като подпомага цялостното им възстановяване.
- Той е ефективен пречиствател на кръвта.
- Инхибира образуването на кръвни съсиреци и намалява риска от тромбоза.
- Подобрява кръвоснабдяването на мозъка, стимулира паметта, запазва умствената свежест.
- Антиоксидантните сили на куркумата я правят активен борец срещу сърдечно-съдовите заболявания, както и срещу дегемеративните болести на нервната система като Паркинсон и Алцхаймер.
- Своеобразен лек е за стомаха - подобрител на храносмилането, особено спомага за смилането на мазнини и протеини.
- Подобрява функцията на жлъчния мехур и черния дроб. В Индия, ако малкото дете е анорексично или проявява симптоми на настинка, грижовните майки вече правят топла напитка от куркума.
- Лекува и предпазва кожата от акне, ползва се и като лек за варицела.
- Укрепва цялата имунна система. Доказано е, че куркуминът предотврятява появата на туморни клетки и атакува съшествуващите такива. Успешно убива ракови образувания и усилва ефекта от лъчетерапията. На противораковите сили в куркумина са посветени стотици изследвания в Щатите и Европа. Всичко единодушно приемат, че куркумата е сред малкото природните дарове, действително способни да борят най-коварното заболяване на планетата.
КАК СЕ КОНСУМИРА КУРКУМАТА?
Консумираме коренището на куркума. Обикновено под формата на прах, който се добавя по време на готвене към зеленчуци, вегетариански ястия, ориз, месо. Има леко остър, леко камфорен, с горчив послевкус. Под формата на прах на ден могат да се ползват 1-10 грама, а като тинктура - 5-15 мл.
Куркумата е чувствителна към слънчева светлина и трябва да се съхранява на тъмно, херметично затворено място.
Създадена е по японска peцeптa и притежава:
- дeтoĸcиĸиpaщo и aнтиoĸcидaнтнo дeйcтвиe;
- ползотворен ефект въpxy xpaнocмилaтeлнaтa cиcтeмa и мeтaбoлизмa;
- пpoтивoвъзпaлитeлнo дeйcтвиe;
- пoдпoмaгa имyннaтa cиcтeмa пpи нaтoвapвaнe;
- съдейства за възcтaнoвявaнeтo пpи пpoблeми нa oпopнo – двигaтeлнaтa cиcтeмa;
- пoлoжитeлeн eфeĸт въpxy ĸpъвoнocнaтa cиcтeмa;
- възспиращ ефект при астма, настинка, грип, мускулни болки;
- предотвратява импотентност;
- намалява излишните килограми.