Великденски намаления | ДО -60% ОТСТЪПКА

Да спрем менопаузата без хормони? Да, възможно е!

2023-04-07
1195
0
1-3 мин.
Да спрем менопаузата без хормони? Да, възможно е!

Прогонете горещите вълни, без да ставате заложници на хапчета

Менопаузата е естественият преход към старостта. За да се каже, че този период е настъпил при една дама, трябва да е налице отсъствие на менструален цикъл през последната една година. След настъпване на менопауза, организмът се променя. Намалява костната плътност (остеопороза), появяват или зачестяват сърдечните аритмии и аномалии с кръвното налягане, повишават се нивата на мазнини (триглицериди) в кръвта, холестеролът се покачва и психиката отслабва, като става лесна жертва за депресивни състояния. Разбира се, основна характеристика на климактериума е преустановената функция на яйчниците. 

Макар за средна възраст за настъпване на менопауза да се счита 51-вата година, в действителност феноменът се набюдава и при много по-млади жени. Има генетична предопределеност в това кога настъпва менопаузата, но влияят и много външни фактори. 

Често периодът на перименопауза - преходът към менопауза, настъпва още около 40-тата година на жената. Той може да продължи и години. Характеризира се с нередовен менструален цикъл, поява на вагинално кървене, болка и сърбеж при уриниране, топли и горещи вълни, резки промени в настроенията, апатия, понижено либидо, тежка депресия. Когато регистрираме твърде ранен старт на тези промени в нашия организъм, все още има начини да реагираме и отложим във времето неизбежното излизане на тялото от ритъм. И не, не става дума за хормонални лекарствени препарати, които макар да синхронизират нивата на естроген и прогестерон, дават сериозни странични ефекти.

Натурални способи да спрем преждевременния старт на менопаузата:

★ Правилно хранене - честата консумация на мазни риби и бобови култури доказано удължават живота на яйчниците. Според учени това се дължи на антиоксидантната им сила, която защитава половите органи. По същата причина като хранителна добавка в период на перименопауза често се препорчва приемът на Омега-3 мастни киселини от качествено рибено масло. То спомага за стопиране на топлите вълни и настъпващата менопауза.

★ Физическа кондиция - по-интензивното движение има ключова роля за здравето на нашите яйцеклетки. Повишената мобилност помага значително за отлагане на неизбежния климактериум.

★ Спокойствие - отказът от стресиращи занимания и обстановки има дълготраен ефект за опазване на репродуктивните функции в женския организъм.

★ Природни средства - в арсенала на природата, разбира се, има силни лечебни растения, които не просто забавят настъпването на менопаузата, а и ни отървават от всички неприятни симптоми, които съпътстват нейното наближаване. Такова е червената детелина, която съдържа мощни фитоестрогени, чрез които успешно регулира женските полови хормони, намалява изпотяването, задуха и горещите вълни при прехода към климактериума. Намалява също тревожността и раздразнителността, характерни за запътилите се към менопауза дами. В последното направление огромен успех се постига с грифонията. Това е естественият източник на съединението триптофан, който пък е прекурсор на хормона на щастието серотонин. Екстрактът от грифония се счита за естествено успокоително, което намалява всички възпалителни процеси в тялото и действа болкоуспокояващо. Също помага за постигане на полов хормонален баланс при дамите. Като бонус носи позитивни емоции, справя се с безсънието и повишава либидото. 

Мено Протект - Българският билков продукт 

Двете растения, заедно с безценната фолиева киселина, глюкозамин за плътни кости и стави и имунопротектора витамин С Биотика събра в бестселъра за отлагане и противодействие на симптомите при менопауза - МЕНО ПРОТЕКТ. Продуктът е ефективен и при вече настъпил климактериум, като балансира тялото и премахва неразположенията. Изцяло природен и естествен способ за справяне с предизвикателствата около менопаузата. 

  • Подпомага отлагането на периода на настъпване на менопауза;
  • Подходящ е за прилагане по време и след периода на менопауза; 
  • Помага за безсимптомно преминаване през периода на менопауза;
  • Доставя необходимите елементи и вещества за поддържане на опорно-двигателния апарат, които рязко намаляват в периода на и след менопауза и са предпоставка за проблеми с опорно-двигателната система;

▶ Поръчайте онлайн или на тел.: 0877 27 10 40


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
bilkovi tinkturi
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

С напредването на годините кожата на лицето се отпуска и много жени са готови да плащат за скъпи кре..

2019-11-27 14:04:32

Билката за любов, с която спрях бялото течение От най-древните цивилизации остават знания за лече..

2023-06-18 12:29:03

Топлите вълни са един от най-честите симптоми на менопауза. Те се срещат при 40% от редовно менструи..

2019-11-27 12:06:15

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Овладейте го бързо, за да не лекувате сърдечни заболявания Днес за лечение на висок холестерол се..

2024-04-22 11:32:00

Навременните действия може да спасят живота ви Сърдечно-съдовите заболявания са сред най-честите ..

2024-04-22 11:23:00

Хванете критичния момент за спасение от диабета В 21 век, когато броят на заболелите от диабет в ..

2024-04-22 11:14:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56