Пчелният прашец заменя половин аптечка!

Изключително полезния пчелен прашец не е просто склад на витамини. Този естествен продукт съвсем спокойно може да замени половин аптечка. За какви цели и как се използва пчелния прашец, ще ви разкажем днес. Пригответе се да си запишете най-ефективните и лесни рецепти, които подбрахме специално за вас. Благодарение на тях ще посрещате всеки нов сезон още по-здрави и тонизирани.

Повечето природни лечители наричат пчелния прашец „амброзия„. И с право.

Този продукт е богат на витамини D, С, В1, В2, В6, А, Р, Е и микроелементи, като магнезий, цинк, йод, калций, желязо, калий, и органични киселини. За да сте сигурни, че ще ползвате качествен пчелен прашец, купете го от добри пчелари или от специализирани пчеларски магазини. Съветваме ви да се въздържате да купувате пчелен прашец от био или здравословни магазини.

За какви болести и как да ползваме пчелен прашец – рецепти

Пчелният прашец е богат на антиоксиданти. Той повишава тонуса на тялото, имунната система и съдържанието на хемоглобин в кръвта. Пчелният прашец е отлична превенция на заболявания на сърдечно-съдовата система. Той насърчава мъжката сила – това е естествен биостимулатор за потентност. Пчелният прашец се консумира по време на бременност и кърмене. Също така се препоръчва за лечение на нервната и ендокринната системи и стомашно-чревния тракт.

Как се ползва пчелен прашец?

Преди да започнете употребата на пчелен прашец е добре да вземете една малка гранулка от него. Така ще проверите дали нямате алергия към него или към пчелните продукти изобщо.

За да се предотврати авитаминоза

Взимайте по една чаена лъжичка (20-30 г) веднъж на ден в продължение на целия есенно-зимен период. Започнете с малко количество, като постепенно увеличавате дозата, докато достигнете една лъжичка на ден. Най-добре е да разтваряте пчелния прашец в една супена лъжица ябълков оцет и да долеете в тази смес около два-три пръста вода със стайна температура.

Резултатът е зашеметяващ: сънят ще се подобри, ще забравите за хроничната умора, косата и ноктите също стават по-силни, а лицето ви ще има равен тен.

Пчелен прашец при панкреатит

Ако се притеснявате, че панкреаса не работи добре, или е претоварен, вземете една чаена лъжичка прашец 25 минути преди хранене сутрин и вечер. Курсът на лечение продължава шест седмици. С цел да се постигне по-добър ефект, може да разтворите пчелния прашец в любим билков чай.

Лечение на анемия

За да се повиши нивото на хемоглобина в кръвта направете си следната напитка: разтворете 50 грама пчелен прашец и 200 г мед в 0,5 литра топла преварена вода. Оставете да се влее напитката два дни. Пийте по една четвърт чаша от тази лечебна смес 3 пъти на ден половин час преди хранене.

При простуда

При грип и атипичната пневмония, които са придружени с висока температура и силна кашлица, има такова лечение с пчелен прашец: децата трябва да взимат по 0,5 грама прашец три пъти на ден, а възрастните – по 2 грама.

Доброкачествени тумори и лечение с пчелен прашец

Кисти, мастит, миома на матката – всички от тях са доброкачествени тумори, но лекарите препоръчват да ги премахнете. Редовния прием на пчелен хляб, както пчеларите наричат пчелния прашец, в много случаи помага да се избегне операцията.

За целта всеки ден се разтваря в устата една трета чаена лъжичка прашец. Това трябва да стане рамките на половин час преди хранене, два пъти на ден. Курс на лечение – три месеца, през което време се използват около 400-500 грама пчелен прашец.

При диабет – как се лекува диабет с пчелен прашец

По време на курса на лечение с пчелен прашец за корекция нивото на кръвната захар, тя е в допустими норми. В бъдеще има добър шанс прашеца да ви помогне да се защитите от тази ужасна болест.

Две супени лъжици от този продукт се разтварят във вода. Пие се три пъти дневно, половин час преди хранене. В рамките на час не се пие и не се яде нищо друго, за да може прашеца по-добре да се усвои от организма.

Високо кръвно налягане и пчелен прашец

Приемайте по една чаена лъжичка три пъти на ден смес от прашец и мед в съотношение 1:2. Курсът на лечение е два месеца. По това време пийте билкови чайове, за да се намали налягането и засилване на терапевтичния ефект на пчелния прашец.

За укрепване на имунната система

За да направите това, се приготвя витаминa смес: смесете 15 грама прашец, 1 грам пчелно млечице и 200 г мед. Дръжте сместа в хладилника и в съд от тъмно стъкло, под капак. За да се засили имунната система приемайте по една чаена лъжичка от сместа сутрин на празен стомах. Курс на лечение – 1 месец.

Сега вече знаете, че пчелния прашец не е просто продукт на пчеларството, а истински дар на природата. Приемайте редовно пчелен прашец и скоро ще забравите за посещенията при лекар.

ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУНИТЕТА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

 • ИМУНИФИКС е изцяло натурална хранителна добавка с терапевтично и профилактично въздействие върху човешкия организъм. Благодарение на билковия си състав, тази хранителна добавка създадена за подсилването на имунитета и грижата за цялостното здраве на нашия организъм.
 • Съдържа оксиндолови алкалоиди, които увеличават капацитета на имунитета и му помагат за унищожаването на патогени.
 • Силен имуномодулатор, който помага за производството на естествени антитела, подобрява функциите на имунната система и работи за поддържането на оптималните нива на действие. Активните му компоненти повишават активността на естествените “клетки убийци”, съставляващи 90% от имунните клетки, които отговарят за имунитета и водят борба с “лошите клетки” в организма.
 • Стимулира производството на “интерферон гама (INF-γ)”. Продуктът влияе благоприятно върху целия организъм.


ФУНКЦИИ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Имунитетът е изключително важна част от организма ни. Клетките на имунната ни система са много и постоянно се грижат за защитата на нашето здраве. Имунната система е изградена от специализирани клетки, протеини, тъкани и органи, които осигуряват защитата на организма от микроорганизмите, вирусите и чуждородните белтъци, с които той се среща всеки ден. Имунитетът се определя като невъзприемчивост на организма към несвойствени за него макромолекули, продукт на чужда генетична програма. С други думи, това означава неговата способност да се противопоставя на навлизането на паразити, да се бори с инфекциите и да ги елиминира, както и да елиминира възникнали в него патологични клетки и образувания, за да съхрани своята генетична програма и уникалност. Но тя може да бъде атакувана от различни фактори, които влияят върху нормалното и функциониране, а това от своя страна налага постоянна грижа за поддържането и в оптимално състояние.


ПРЕДИМСТА ОТ УПОТРЕБАТА НА ИМУНИФИКС

 • ИМУНИФИКС има имуностимулиращо действие – стимулира имунната система и борбата с инфекциите. За най-имунологично активен алкалоид се смята Isopteropodin (Изомер А), който подобрява имунния отговор в тялото и действа като антиоксидант (противодейства на ефектите на свободните радикали в тялото).
 • ИМУНИФИКС има имуномодулаторно действие – помага за производството на естествени антитела, подобрява функциите на имунната система и работи за поддържането на оптималните нива на действие.
 • ИМУНИФИКС има антиоксидантно действие – подпомага тялото да елиминира свободните радикали, които са отговорни за редица увреждания на клетките и най-честите здравни проблеми, като сърдечно-съдови нарушения и рак.
 • ИМУНИФИКС има антивирусно действие – наличието на гликозиди, проантоцианиди и бета ситостерол допринася за антивирусна и противовъзпалителна подкрепа на тялото. Тези алкалоиди също оказват благоприятен ефект върху паметта.
 • ИМУНИФИКС има противотуморно действие – упражнява пряка антипролиферативна активност върху MCF-7 клетки. Също така намалява риска от злокачествено израждане на здравите клетки.
 • ИМУНИФИКС има адаптогенно действие – подпомага поддържането на хомеостазата и устойчивостта на организма към реакции на стрес.
 • ИМУНИФИКС има антимикробно действие – оказва активност срещу вируси, бактерии, гъбички и други микроорганизми, способни да предизвикат заболяване.

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОДУКТА - ПРОЧЕТЕТЕ ТУК 

https://biotica.bg/immunifix-za-podsilvane-na-imuniteta

Търсене

Категории

Реклама

rr
ss
ar
pk
af
ba

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина