▶ Нов магазин в центъра на София | бул. Христо Ботев №60

КАКВИ ХРАНИ ТРЯБВА ДА СЕ ДОБАВЯТ КЪМ ВАШАТА ДИЕТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

Когато наближат сезони на по-мрачно и дъждовно време никога не е излишно да се „презаредите“ допълнително с лесно достъпни органични продукти, които могат да направят чудеса. Подсилете имунната си система, пречистете и детоксикирайте тялото си.

Чесън 

Той е познат от дълбока древност. Не случайно го наричат “природното лекарство”, тъй като предпазва от редица болести и инфекции. Доказаното „бабино лекарство“ не бива да се подценява, защото освен добре познатите противостудни свойства, чесънът има антибактериални и антибиотични функции. Тоест, полезно е да се яде дори при акне, херпес или гъбични заболявания. Ако не обичате много голямо количество пикантна храна, заблудете тялото си с тънко нарязани филийки чесън върху брускета с извара, така те ще добавят дял полезни вещества към тялото ви.

Матча чай 

Препоръчително е да го използвате не в едноименни десерти или барове, а директно в традиционната му форма. Антиоксидантите в чая забавят растежа на мастните клетки, като същевременно въздействат върху лептина (хормона, отговорен за чувството за ситост). Допълнително предимство са изключителните му детоксикиращи свойства. Тъй като матча расте на сянка, концентрацията на хлорофил в състава му е много по-висока, отколкото в други сортове, което спомага за прочистването на организма от вредни вещества, натрупани за дълго време.

Кокосово масло

Освен че е полезна кулинарна добавка, маслото перфектно подхранва косата и може да се нанесе върху тялото, ако е необходимо. Важно е да запомните, че козметичното масло и маслото за готвене са различни! Когато последното се използва правилно, балансира нивата на холестерола и захарта, и ако изплакнете устата си с него за около минута сутрин, с подходяща редовност, това ще бъде достатъчно за укрепване на венците и унищожаване на нездравословни бактерии.

Хранете се здравословно, приемайте храни богати на витамини, спортувайте, пийте вода и се заредете с добро настроение!

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина