▶ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ ◀

Билки забавящи стареенето

Остаряването е естествен и необратим процес, който се осъществява в клетките, органите и тъканите на всеки жив организъм.


Характеризира се с намаляване на биологичните функции и промяна на функционалната тъкан с фиброза.

Мъдростта от Изтока и научните постижения от Запада, предоставят на обществеността, проверени от времето и добре проучени „тайни“ за постигане на дълъг и здравословен живот. Докато конвенционалната западна медицина се фокусира върху предписването на лекарства за лечение на заболяванията, източната медицина разглежда болестта, като симптом на живота извън равновесие. Акцентът винаги е бил да се предотврати и поддържа добро и здравословно състояние. 

Традиционната китайска медицина използва различни естествени терапии, като например: акупунктура, билки, диета, Тай Чи и йога. Тя вижда процеса на стареене, като дегенерация на органите – тялото губи способността си да се самовъзстановява и се получават значителни промени във вътрешните органи; изчерпването на основните вещества, като жизнена енергия, кръв и телесни течности – причиняват най-честите признаци на стареене, като набръчкана кожа, сива коса, намаляване на мускулната тъкан и чупливи кости; натрупването на метаболитни отпадъци забавя функциите на вътрешните органи и те престават да премахват телесните отпадъци ефективно.

От векове билките се използват за лекуване на много болести и за красота, а днес се ползват активно в борбата срещу стареене:

  • Женшен - известен е със своите лечебни съставки и подмладяващи клетките свойства. Билката действа успокояващо и пази тялото от повишаване на кръвното налягане и кръвната захар.
  • Зелен чай - известен е със своите анти-стареещи свойства. Той е богат на антиоксиданти. Редовната консумация на по 1 чаша дневно може да предотврати кариеси и преждевременното стареене на кожата. Освен това напитката забавя процесите на стареене на клетките в организма.
  • Куркума - тя спомага за засилване на имунитета, действа противовъзпалително, намалява риска от развитието на ракови клетки. Но знаете ли, че куркумата притежава антистареещи свойства? Те се дължат на съединението куркумин, което се съдържа в нея. То е силен антиоксидант, който се бори срещу свободните радикали и предпазва кожата от UV-индуцирани признаци на стареене. Ето защо добавете куркума към ястията и домашните си маски за лице.
  • Ашваганда - наричат я още индийски женшен. Тя е популярна билка с редица ползи за здравето. Има антибактериални, противогъбични и когнитивно стимулиращи свойства и е с високо съдържание на алкалоиди, които предпазват клетките (включително клетките на кожата) от оксидативен стрес и увреждане. По този начин кожата ни е здрава и красива за по-дълго време.
  • Мащерка - те е чудесна билка с множество ползи за здравето и красотата. Тя не само добавя вкус и аромат към ястията, но предпазва от увреждане кожата и забавя първите признаци на стареене. Мащерката е „чистач“ на свободните радикали и има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които предпазват кожата.

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина