40 грама медицинска дъвка при миома, проблеми с щитовидната жлеза и сърцето

Борова смола, сакъз, дървесен лепкав сок, дъвка – в детството наричахме медицинската дъвка с няколко имена

И почти всяко дете, което е попадало в борова гора, е проверявало дърветата за борова смола. Днес медицинската дъвка се продава в аптеките, но вместо нея ние предпочитаме други дъвки, пълни с аспартам и какво ли още не.

В сезона на отпуските и почивките на планина и море, няма как да не напомним за смолата. Както и да внесем малко пояснение защо в аптеките се продава медицинска дъвка. И, не! Не е само заради хората, които сами си произвеждат ракията и ползват сакъз за „омекотяване“ на домашното питие.

За сведение, не само боровата смола е полезна. Съвсем без претиснение може да опитате и смола от кайсия или череша – тези две дървета отделят доволно количество лепкав сок. И, ако останете по-дълго в някоя черешова градина, няма начин да не забележите зайчетата и птиците, които идват да кълват смолата на дърветата. Дивите животни също усещат смолата, и често отъркват гръб по дърветата, за да лекуват по този начин малки ранички. Пчелите също събират топчета смола. Тя е част от прополиса.

И не на последно място – хората, които живеят по планините и на село, наричат смолата лепило за дървета. Защото смолата се отделя тогава, когато дървото трябва да покрие с нея някоя пукнатина или дупка. Първоначално от дупката в дървото изтича сок, но след това започва да се сгъстява.

Сгъстеният черешов сок, както и смолата от кайсията може да наречем лекарство.. Защото смолата съдържа галактоза и арабиноза. Заради тези две съставки, които са в доволно високо количество, смолата може да се използва за лечение на възпаление на стомаха и червата лигавиците.

Да приемем, че нямате възможност да обикаляте овощните градини и горите в търсене на естествена смола. Но, може да си купувате медицинска дъвка от аптеките.

Как ще ви помогне медицинската дъвка?

  • 1. Нормализира функцията на щитовидната жлеза.
  • 2. Почиства съдовете.
  • 3. Укрепва сърдечно-съдовата система. Добре е да се приема от хора, прекарали инфаркт.
  • 4. Има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт.
  • 5. Повишава имунитета.
  • 6. Идеална е за панкреаса и може да се взима като помощно средство при лечението на мазен черен дроб.

Редовната употреба на дъвка нормализира киселинността на стомаха. Когато киселинността се увеличава, има усещане за парене в гърдите, пристъпи на болка в корема в дясната страна. Сакъзът успокоява стомаха и премахва патологичните симптоми.

От векове медицинската дъвка (смола) се ползва при лечението на гастрит и язва. Помага на червата да се прочистят и премахва токсините. Правилното функциониране на храносмилателния тракт е залог за загуба на тегло.

При миома чай от 5-6 зрънца медицинска дъвка се пие сутрин и вечер на гладно.

Освен, че лекува миомата, чаят понижава и кръвната захар.

  • Лечението продължава 1 месец, почива се 30 дни, и пак се повтаря.


Търсене

Категории

Реклама

ss
pk
ba
af
ar
rr

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина