Ваничка с оцет изсмуква всички болести през краката

2022-10-05 17:00:17
197
0
Biotica

СПА ритуалът изсмуква болести и бактерии от тялото - ето как

Казвала ли ви е някога баба ви заветното здравно верую: “Всичко тръгва от краката”. Разбирай, те са мистичен портал и тяхното изстиване или разболяване поваля цялото тяло. Макар и леко драматично, това твърдение е уникално истинно. Краката буквално ни пренасят през живота и предизвикателствата, но ние им се отблагодаряваме, като подценяваме грижите за здравето им. 

В китайската рефлексология от древността знаят колко енергийни зони крият долните ни крайници и особено стъпалата. Те буквално имат пряка връзка с всяка част на нашето тяло. Ако не сте вещи в акупунктурата и и акупресурата обаче, ще предложим прост и лесен начин да превърнете краката в ефективен проводник на здраве за тялото. 

ВАНИ С ОЦЕТ - ПОЛЗИ И ЦЕЛИ

Да, правилно сте прочели. Ваните за крака с оцет (предимно ябълков, но може да се използва и друг), имат уникални свойства да пречистват и оздравяват нашето тяло. Доказано накисването и изкъпването на ходилата с оцет поне веднъж в седмицата носи чудни ползи за здравето. Ето какви:
  • Убиват бактерии и микроби - ясно е, че краката ни са изложени на постоянни атаки от патогени. Гъбичните инфекции се случват еднакво често както на мъже, така и на жени и дори деца. Причината е затрудненият достъп до кислород на кожата, която прекарва повечето си “живот” затворена в чорапи и обувки. Колкото и “дишаща” да е тяхната материя, няма как да захрани достатъчно епидермиса. Чрез биоактивните съставки в оцета се наутрализират както гъбички и микроби, така и неприятните миризми, предизвикани от тях. 
  •  Омекотяват и почистват кожата - поради вече изброените причини кожата на краката често има нездрав и некрасив вид. Оцетът може да реши и този проблем. Той прониква дълбоко, почиства ефективно, като паралелно прави кожата осезаемо по-лъскава и мека. 
  • Елиминират сърбежа - сухотата на кожата и непрестанните атаки на различни микроорганизми предизвикват неприятен сърбеж, който ваните с ябълков оцет ще ви накарат да забравите.
  • Без мазоли и брадавици - независимо дали са причинени от физически дискомфорт (неудобни или неподходящи за времето обувки) или са плод на изнежената и не дишаща кожа на краката, тези образувания са истинско наказание. Ваните с оцет ще помогнат да се елиминират грозните образувания и кожата да се възстанови напълно. 
  • Отнемат умората и напрежението - Изкъпването на краката по този начин в продължение на поне 30 минути помага за релакс както на крайниците, така и на цялото тяло. Процедурата е същинско домашно СПА и отнема умората и напрежението, натрупани през деня.
  • Защитават тялото от вирусни атаки - Баните с ябълков оцет са отличен източник на превенция срещу сезонни грипове и настинки в променливото есенно време. Осигуряват естетсвен природен филтър срещу злосторниците, които искат да разстроят тялото ни. 
  • Облекчават мускулатурата и подобряват тонуса - съвсем реално баните с оцет могат да ни направят по-лесно подвижни и да ни заредят с енергия. 

КАК СЕ ПРАВЯТ ВАНИ С ОЦЕТ НА КРАКАТА

Формулата е проста и лесна за изпълнение: В няколко литра загрята вода (около 3-4) изсипете чаена чаша ябълков оцет. Към сместа по желание може да добавите специални соли или етерични масла с лечебно действие. Накисвайте крака си в леген за 30 минути поне един път в седмицата - ще усетите ефекта бързо!
В битката с гъбички и микроби, които агресивно предизвикват инфекции и грозни визуални ефекти (пожълтели нокти, люспи, пъпки, обриви и петна) по кожата ни, изберете мощната формула на ПАРАЗИТАКС - хитът сред натуралните добавки от Биотика. Той ще “отмие” паразитите и продуктите от тяхната дейност в тялото ви, ще защити организма от повторната им поява и ще помогне да поддържате здравословна чревната си микрофлора. 

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

2022-11-02 16:00:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00