▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Уринирането след непротектиран полов акт намалява риска от уроинфекции

2020-02-03
820
0
Biotica

Всеизвестен факт е, че уринирането след секс е изключително благоприятно и важно и за двата пола. Това е така, защото се „отмиват“ бактериите попаднали в уретрата.Особено благоприятно е това за мъжете, тъй като пикочо-половият тракт е обединен в уретрата, докато при жените са отделени, което силно намалява ползата. 

Характерно за мъжките пикочо-полови пътища е, че са дълги и тесни. По-начало мъжете са драстично по-слабо предразположени към уро-генитални инфекции, в сравнение с жените, поради по-голямата дължина на уретрата и по-ефективното отмиващо действие на урината върху обединените пикочо-полови пътища. Въпреки това малкият диаметър на уро-гениталните канали прави мъжката полово-отделителна система все пак податлива на задръжка на патогенни причинители. Женското, дори физиологично бяло течение, е силна предпоставка за възникване на уро-генитални инфекции при мъжете – простатити, цистити, епидидимити и др.

Жените обаче са около трийсет пъти по-податливи на уро-генитални инфекции, поради няколко причини: първо, близкото разположение на вагината и ануса увеличава риска за бактериална транслокация или неволно контаминиране при грешен подход при тоалет и хигиенни навици след дефекация. Нормално, фецесът съдържа различни грам отрицателни анаероби (E.coli напр.), които са номер едно причинител на уроинфекции при жени. 

Втората причина за драстично по-високата честота на уро-генитални инфекции при жени е силно скъсената уретра и широки пикочни пътища. Това обуславя по-неефективно отмивно действие на урината, поради по-краткото контактно време. Не на последно място, наличието на пресечна точка между половата и отделителна система при мъжете и общ отмивен канал в ролята на уретрата намалява риска от полово-предавани инфекции при тях. При жените тези системи са напълно отделени и урината не може да има протектиращ ефект по отношение на половите инфекции.


Уринирането след секс обаче не може да предпази от полово предавани инфекции (гонорея, ХИВ, хламидия, HPV, HBV, HCV, трихомоназа, сифилис и др.), тъй като тези бактериални причинители навлизат в организма при контакт с мукозата. Единственият ефективен метод за превенция на сексуално преносими болести е използването на кондоми и избягването на промискуитетно поведение. Трябва да бъде ясно обаче, че дори ползването на кондоми не гарантира 100% защита от полово-предавана инфекция. Например: вирусът на хепатит B не бива да забравяме, че се отделя при високи концентрации и в потта, и слюнката; вирусът на хепатит C по начало не може да се предаде при протектиран полов акт; заразяването с папилома вирус може да стане и при целувка и докосване; заразяването с хламидия и сифилис може да стане и при орален секс и др.


Няма научни данни, които да доказват протектиращия ефект на уринирането по отношение на урогенитални инфекции след полов акт, но пък със сигурност практикуването му няма да навреди, ако актът не е бил протектиран. Както няма данни по отношение ефективността на уринирането като протектиращ фактор след полов акт, така няма данни и в какъв интервал от време след акта действието би било ефективно. Някои анекдотични източници посочват, че това трябва да става до трийсет минути след секс. Все пак, ясно е, че ако приемем, че уринирането действително отмива попадналите в уретрата бактерии след полов акт, то уринирането трябва да бъде възможно по-скоро.


Алармиращи симптоми, които изискват преглед от лекар и допълнителни изясняващи изследвания (уринен анализ, микробиология и др.) са паренето при уриниране, наличие на гнойна секреция, болезненост, хематурия, неприятна миризма на урината, често уриниране с намален обем и др.


В заключение, скорошното уринирането след непротектиран полов акт намалява риска от уроинфекции, но не повлиява трансмисията на полово предавани заболявания. Протектираният секс с кондом остава единственият високо ефективен метод за превенция на сексуално предавани инфекции, макар и с непълно гарантиране.

УРОКСИН е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания.
УРОКСИН е букет от билкови екстракти създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с доказано действие, благодарение на които:
 • Облекчава симптомите на инфекция на пикочните пътища;
 • Съдейства за отмиване и извеждане на бактериите вън от организма;
 • Благоприятства прочистването на уринарния тракт;
 • Съдейства за поддържане в норма функциите на пикочо-половата система без да нарушава нормалната флора;
 • Грижи се за защитните сили на пикочните пътища, предпазва от възможността за повторна поява на инфекция;
 • Действа при отоци от бъбречен произход;
 • Подпомага организма при камъни в бъбреците;
 • Подпомага организма при бъбречна дисфункция;
 • Подпомага организма при бъбречна недостатъчност;
 • Съдейства за успокояване бъбречните възпаления;
 • Подпомага организма при бъбречни кризи;
 • Притежава антиоксидантен ефект;

ПОДКРЕПА НА УРИНАРНИЯ ТРАКТ

Благодарение на билковия си състав, тази хранителна добавка подпомага организма и се грижи за здравето на пикочните пътища, пикочния мехур, уретрата и бъбреците. Употребата на УРОКСИН подпомагаза повишаването на диурезата при отоци от сърдечен и бъбречен произход. Този ефект се дължи на калиевия нитрат и флавоноидите, които се намират в съставките на продукта. Диурезата е последица от усилено отделяне на натриеви и хлорни йони както при салидиуретиците.
УРОКСИН съдържа съставки, които имат изразено пикочогонно, диуретично, кръвоспиращо и противовъзпалително действие.
 • Прилага се още при лошо кръвообращение, възпаления на пикочно-половия път.
 • Помага при инфекции на отделителната система.
 • Поддържа нормалното функциониране на бъбреците, пикочния мехур, пикочните пътища и уретрата;
 • Намалява киселинността на урината;
 • Поддържа киселинно-алкалното равновесие на организма;
 • Спомага за пречистването на бъбреците;
 • Осигурява профилактика на бъбречно-каменната болест;
 • Потиска бактериите в уринарния тракт;
 • Благоприятства повишаването на естествената резистентност на покочоотделителната система;
 • Стимулира имунната система;


УРОКСИН МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК - https://biotica.bg/uroxin-podkrepa-za-urinarniya-trakt

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56