▶ 10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД: BONUS10

Цената, която плащаме за обездвижването е висока

2020-07-22
97
0
Biotica

На фона на карантинните мерки много от нас в една или друга степен прекарват значително повече време вкъщи, което от своя страна често е свързано със седенето на любимия диван или дори люлеещ се стол.

Но как нещо приятно като гледането на филм или дори цял сезон от някой сериал може в дългосрочен план да доведе до неприятни последствия?

Отговорът е в обездвижването. Опити доказват, че процесите, които се развиват в организма ни, когато не сме физически активни са абсолютно идентични с тези, които протичат при остаряването на клетката. Това само доказва, че в дългосрочен план обездвижването води до скъсяване на живота и влошаване функциите на редица органи и системи.

Но обездвижването не може да се разглежда само в липсата на физическа активност, значение има и т. нар. Статични пози, които заемаме по време на работа, която е свързана с дейност на компютър, например.

Неотдавнъшно проучване излезе с резултати, които показват, че продължителната липса на физическа активност увеличава риска от рак на дебелото черво, ендометриума – вътрешният слой на матката и в по-малък процент до рак на белите дробове. Изследването обхваща голяма кохорта от хора - повече от 4 милиона души.

Когато седим прекалено дълго на едно място, става все по-трудно поддържането на добра и здравословна позиция. Често се води до неосъзнато наклоняване или привеждане на тялото, докато намерим удобна позиция. От своя страна, лошата позиция не само изглежда непривлекателна, но и води до значителна болезненост в гърба.

Горенето на мазнини също има важно значение, особено когато те са от т. нар. лош холестерол. Опити с животински модели показват, че до 10 пъти се увеличават нивата на лошия холестерол при тази група, в която се ограничават движенията до минимум.

Друго проучване, включващо 53 440 мъже и 69 776 жени, установява, че тези, които прекарват в седяща позиция повече от 6 часа през деня значително повишават риска си от сърдечносъдови заболявания и съответно смъртността при тях също е по-висока.

Венозната тромбоза е друго често срещано усложнение, което може да бъде пряко следствие на обездвижването. Проблемът е, че формирани съсиреци в дълбоките вени на краката могат да се „откъснат“ и да достигант до жизненоважни органи – бели дробове, мозък, където водят до прекъсване на техния кръвоток.

Рискът от усложнения, причинени от дълбока венозна тромбоза, е най-висок при хората, които често летят (поради високото налягане), седят продължително време в една позиция, като не на последно място рискови фактори са тютюнопушенето и бременността.

Нетренираната мускулатура на долните крайници може в дългосрочен план да бъде една от причините за развитието на проблеми със ставите – например артрозна болест. Причината е в дисбаланса на натоварване на ставите при отслабена мускулатура и съответно увреждане на хрущялната тъкан.

Друг проблем, следствие на обездвижването е отслабената паравертебрална мускулатура – или тази, която се разполага около гръбначния стълб. Това води от своя страна до трудно поддържане на гръбнака и увеличаване податливостта му на изкривяване. Този риск е особен изразен в детската и юношеската възраст


АРТРОКСИН е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания.
Основен компонент в състава на АРТРОКСИН, това е екстрактът от босвелия създаден по рецептурите на акад. Хлебаров. Характерно за нея е:
 • Подпомага функциите на ставите и ставните връзки;
 • Има противовъзпалително действие;
 • Повлиява благоприятно опорно–двигателния апарат;
 • Оказва благотворно действие върху ставите и мускулите;
 • Оказва общоукрепващо и противовъзпалително действие;
 • Допринася за нормалното образуване на съединителна тъкан;
 • Допринася за произвеждането на колаген от организма;
 • Допринася за нормалното функциониране на костите и хрущяла;

Основен компонент в състава на  АРТРОКСИН, това е екстрактът от босвелия. АРТРОКСИН подобрява притока на кръв към ставите при нарушения от спазми на кръвоносните съдове. Разграждането на гликозаминогликаните уврежда ставния хрущял. Този процес се среща често при пациенти, които взимат нестероидни противовъзпалителни лекарства. АРТРОКСИН намалява разграждането на гликозаминогликаните и предпазва ставите. След дълги години на научни проучвания и експерименти, е създадена формула с концентриран извлек от два вида смоли от растението босвелия. Именно това е основната съставка на АРТРОКСИН. С него ще забравите за болката и ще живеете комфортно!

ДЕЙСТВИЕ

 • Поддържа нормални нива на холестерол;
 • Има мощно противовъзпалително действие;
 • Намалява тревожността;
 • Има антидепресивен ефект;
 • Повлиява благоприятно опорно – двигателния апарат;
 • Оказва благотворно действие върху ставите и мускулите;
 • Оказва общоукрепващо и противовъзпалително действие;

ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

 • Ревматизъм
 • Подути стави
 • Подагра
 • Ревматоиден артрит
 • Стомашно-чревни нарушения
 • Язвен колит
 • Болест на Крон
 • Атеросклероза

АРТРОКСИН, МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/arthroxin-pri-bolka-i-vazpalenie-v-stavite

Сподели:

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Край на вълчия глад, преяждането и трупането на мазниниМного хранителни добавки включват комплекси о..

2023-03-22 16:29:08

Само елита в Китай се докосвал до еликсира за красота и хормонален баланс“Кралският лечител на всичк..

2023-03-16 15:45:25

Тайната за здрав сън и свеж ум е тукБудувате с часове, а всъщност сте капнали от умора? Сънят не идв..

2023-03-15 12:58:47

Вталявате се лесно, докато тялото се пълни с енергия Строгите диети и изтощителни тренировки, с..

2023-03-14 13:12:46

Загърбете рани, бръчки и петна с чудото за съвършена кожаСвещен дар. Това е за туземците в Полинезия..

2023-03-10 15:23:38

Еликсирът за красота спасява от акне и псориазис, тушира хремата Тайни от традиционната източна..

2023-03-08 10:29:26

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56

Ето го лесния път към спокоен стомах, чисти черва и красиво тялоЗапек, разстройство, киселини, тежес..

2023-02-03 10:02:48