БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 30 ЛВ

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

Лимфна Система

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 12 (1 страници)

Описание

Какви са най-честите заболявания на лимфната система и как да им противодействаме? Вижте повече информация по темата!

Кои са болестите на лимфната система

Лимфната система е част от сърдечно-съдовата. Изградена е от капиляри (които действат на междуклетъчно ниво), съдове и възли и функцията ѝ е да произвежда лимфа, и да ѝ помага да протича по цялото тяло. Лимфата съдържа лимфоцити и нейното предназначение е да помага за транспортирането на хранителни вещества в организма, както и за извършване на хомеостаза (отвеждане на ненужната течност от междуклетъчните зони). Тоест, това е дренажът на нашето тяло. Има и защитна роля и е естествена бариера за патогенните организми.
Сред най-честите болести на тази система е лимфедемът, който се явява своеобразен оток при увреждане на лимфните съдове. При лимфедем лимфата не може да се движи и има застой в нормалното функциониране на системата. Обикновено засяга крайниците.
Лимфангит пък е бактериално възпаление на съдовете.
Може би като най-честото заболяване от тази група можем да посочим лимфаденита – възпаление, вследствие на вирусна или бактериална инфекция. Лимфните възли се увеличават при морбили, туберкулоза, токсоплазмоза, рубеола и др.
Лимфомът и лимфангиосаркомът са злокачествени заболявания.
Лимфангиомите пък са доброкачествени тумори на съдовете на лимфата.

Как да пречистим лимфната система

Всяко от посочените по-горе заболявания има своето препоръчително лечение, но не е нужно да стигаме до болестно състояние, за да се погрижим за пречистването на тази система. Профилактиката е важно да е регулярна, а особено наложителна е при първи симптоми на евентуални проблеми. Ето някои важни стъпки, които може да предприемете за детокса ѝ:
  • пиене на много вода;
  • активен начин на живот и движение (разходките са много полезни);
  • прекарване на време на чист въздух;
  • сауна (препоръчителният вариант е редуването на сауна със студени душове);
  • масаж (лимфен дренаж);
  • пълноценно хранене;
  • приемане на витамини С и Е;
  • витамин К (намира се в броколи, коприва, кайсии, банани и др.);
  • прием на хранителни добавки.

Защо да се доверим на Biotica

Ние в Биотика знаем какво е нужно за подпомагане на оптималното функциониране на всеки от органите в човешкото тяло. Нашите хранителни добавки са създадени след дългогодишни проучвания и тестове. Във формулите на нашите таблетки и тинктури сме включили натурални екстракти от билки и растения като бял равнец, коприва, котешки нокът, шипка, орех, мащерка, артишок, ехинацея и много други.
Природните ни продукти са доказано ефективни за прочистване на кръвта и лимфата и за цялостна детоксикация и подобряване на състоянието на организма. Изпробвайте ги! Поръчайте онлайн от магазина на Biotica директно от производителя на атрактивни цени!