Симптоми при заболявания на отделителната система при деца

2020-01-30
806
0
1-3 мин.
Симптоми при заболявания на отделителната система при деца

  ПАРАЗИТИ В ОРГАНИЗМА НИ?

  ПРИЗНАЦИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ПАРАЗИТИ

  ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ ПАКИ

Пикочната (или отделителна) система осъществява непрекъснато отделяне на продуктите от обмяната на веществата и периодичното им изхвърляне навън под формата на урина. Основна роля в тази система има бъбрекът. Бъбреците имат множество функции, основната от които е екскреторната-образуване на урина.


Процесите, в хода на които бъбрекът образува урина, са: гломерулна филтрация, тубулна реабсорбция и тубулна секреция. По този начин те осигуряват поддържане на водно-електролитния баланс в организма. Образуваната от бъбреците урина се извежда по хода на пикочните пътища, като преминава през уретерите към пикочния мехур. Събрана в пикочния мехур се извежда от организма чрез пикочния канал (уретра), който има различни особености при двата пола. Съответно, при мъжете уретрата е с дължина около 22 см, а при жените от 3 до 5 см. Малката дължина на пикочния канал при женския пол, създава предпоставка за по-лесно навлизане на патогени директно до пикочния мехур, което определя по-високата честота на цистити при жените и съответно на уретрити при мъжете.


Различни състояния на организма и заболявания на един или няколко органа на отделителната система, могат значително да нарушат нормалното ѝ функциониране, което се проявява с появата на конкретни симптоми: олигурия, анурия, полиурия, полакиурия, дизурия, енуреза, протеинурия, хематурия, левкоцитурия, бактериурия.

Те могат да се проявят самостоятелно или няколко от тях да се регистрират едновременно.


Олигурия и анурия

Като олигурия, се дефинира, намалено количество на образуваната урина от бъбреците, изчислено под 1 мл/кг телесна маса, докато анурията представлява пълно прекратяване образуването и излъчването на урина.

За нормалното функциоиране на бъбреците е от изключително значение адекватното им кръвоснабдяване, функционалното състояние и проходимостта на пикочните пътища. При настъпване на нарушения на което и да е от тези три нива, най-манифестният признак е олигурията. В зависимост от нивото на засягане съответно тя се класифицира като:

 • Преренална, при която е нарушено кръвоснабдяването на бъбреците, което води до намалена филтрация и образуване на урина. Заболяванията, за които е характерна преренална олигурия, могат да са свързани с хиповолемични състояния (загуба на вода и електролити при диария и/или повръщане; кръвоизливи,изгаряния, хипопротеинемии), артериална хипотония (сепсис, анафилактичен шок, сърдечна недостатъчност, хипотермия) и хипоксемични състояния (бронхиолит, пневмония, респираторен дистрес).
 • Ренална, поради нарушена функция на бъбреците, при: гломерулопатии, наследствени нефропатии, интерстициален нефрит, остра тубулна некроза, вродени аномалии на бъбреците и др.;
 • И постренална, която се дължи на стоп по хода на пикочните пътища и задръжка на образуваната урина, което се случва при везикоуретрален рефлукс, уролитиаза, обструктивна уропатия, кръвни съсиреци при масивно кървене;

За определяне количеството на отделената урина при по-големите деца е достатъчно да се събира и измерва количеството от всички микции. При кърмачетата това се постига с поставянето на уретрален катетър и използването на пластмасови колектори.


Полиурия

Това е състояние, при което диурезата надвишава 1,5 до 2 пъти обичайната. Нормалната диуреза се влияе от редица фактори и варира значително. Практически се прилага правилото, че нормалното количество отделена урина за 24 часа е по 6-7 мл за всеки сантиметър от ръста на детето. За полиурия се приема състояние, при което количеството на отделената урина достига 10-15 мл/см.

Полиурията може да се дължи на редица заболявания, съответно с бъбречен или извънбъбречен произход.

 • Бъбречни заболявания, при които се среща полиурия: нефрогенен инсипиден диабет-той бива първичен или вторичен (при нефролитиаза, поликистоза на бъбреците, обструктивна уропатия, системни заболявания);
 • Полиурия се наблюдава при извънбъбречни заболявания като захарен диабет, симптоматичен инсипиден диабет (при засягане на централна нервна система), хормонален инсипиден диабет, при психогенна полидипсия или прием на диуретици.

Полиурията не трябва да се бърка с полакиурия, което означава често уриниране! Честите микции невинаги означават по-голямо количество на отделена урина, понякога е възможно дори обратното!


ПАРАЗИТИ В ОРГАНИЗМА НИ?

Не се учудвайте! Всички ние имаме паразити. Практически е невъзможно да не влизаме в контакт с тях, те са в почти във всичко, от храната до килима на пода. Паразитите винаги ще съществуват – те са част от цикъла на живота. Дори здравите индивиди ги имат. Това, от което искаме да се предпазим, е развитие на инфекция от паразити. Паразитите могат да бъдат действителната причина за най-мистериозните заболявания. Последните изследвания показват, че само в САЩ от паразити страдат 7 милиона души. Заразяването на човешкото тяло с паразити може да причини широка гама от хронични симптоми, които, ако се оставят нелекувани, могат да предизвикат други сериозни заболявания.
Присъствието на паразити оказва въздействие върху червата, причинявайки газообразуване, ненормално подуване и болка, лошо миришещи изпражнения, киселини, запек, сърбежи в аналната област, повръщане, отпуснатост и хиперактивност. Паразитите също могат да отнемат енергия от организма, изразяващо се в хронична умора. Допълнителните симптоми включват температура, нощни изпотявания, загуба на тегло, загуба на апетит, обриви, сърбеж и безсъние. 
ПАКИ е специално разработена формула за деца за профилактично и терапевтично пречистване на тялото от гъбички, паразити и болестотворни бактерии. Билките в състава подпомагат:
 • успешното отмиване от тялото на паразитите;
 • предотвратяването на развитието на гъбички, патогенни бактерии, вируси и паразити;
 • защитата на вътрешните органи;
 • чревната микрофлора;
 • за създаване на условия в тялото, които предотвратяват повторна инфекция с паразити;
Революционен продукт, съставен изцяло от натурални продукти. Той е чудесно средство за изчистване на тялото от паразити и бактерии при децата. Основното действие може да се характеризира като детоксикация на организма.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ПАРАЗИТИ

 • Болки в ставите и мускулите
 • Нарушения на съня
 • Диария
 • Проблемна кожа
 • Постоянна умора
 • Газове и подуване на корема
 • Проблеми с теглото
 • Слаб имунитет
 • Алергични прояви
 • Нервност
 • Проблеми с дихателните пътища

ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ ПАКИ

 • За освобождаване на организма от тежки метали, мазнини и отпадъчни продукти от метаболизма;
 • За подпомагане дейността на кръвоносната и лимфна системи, на клетките и тъканите в организма;
 • За подкрепа на дейността на храносмилателната, отделителната, дихателната, имунната и вегетативната система;
 • Притежава имуностимулиращо, имуномодулаторно, антиоксидантно, антивирусно, антимикробно и противотуморно действие, подпомагайки скоростното възстановяване на имунната система;
 • Подпомага бързата и ефективна детоксикация на организма.

ПАКИ е селекция от билкови и растителни екстракти с доказано действие, които подпомага:

 • Секрецията на храносмилателните жлези, отделянето на жлъч и урина;
 • Работата на стомаха, жлъчния мехур, черния дроб, засегнатите участъци на чревната лигавица;
 • Подтиска процесите на гниене и ферментация в червата, ускорява неутрализирането на токсините в черния дроб;
 • Освобождава организма от червеите и другите вредни организми, както и от продуктите на тяхната жизнена дейност;
 • Унищожаването на болестотворните вируси, гъбички и бактерии;
 • Повишаване на имунитета, включително анти-паразитния;
 • Премахване на алергичните прояви;
 • Притежават противовъзпалително действие;


ПРОЧЕТИ ОЩЕ ЗА ПАКИ  ТУК

https://biotica.bg/paki-sresctu-gabichki-paraziti-i-bakterii-pri-detsa


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти


Notice: Trying to get property 'keyword' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 218

Notice: Trying to get property 'rating' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 253

Notice: Trying to get property 'special' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 271

Notice: Trying to get property 'price' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 286
0.00 лв

ПОДОБНИ СТАТИИ

Доктори алармират, че процесът продължава 2-3 месеца след прекарана инфекция Рони се кожата на ..

2022-03-24 13:16:12

С вкусни подправки забравяме за мравучкането по тялото и подуването на пръститеРъцете ви изведнъж ст..

2022-04-20 18:04:50

Всяка трета жена има проблеми с щитовидната жлеза и хормоните, затова днес ще ви предложим едно лесн..

2020-01-31 14:22:17

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56