10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

Ревматоиден артрит – причини, симптоми, облекчаване и лечение

2019-12-30
5926
0
1-3 мин.
Ревматоиден артрит – причини, симптоми, облекчаване и лечение

Ревматоидният артрит, за разлика от другите видове, е хронично възпалително заболяване, което може да засегне не само ставите. 

При някои хора състоянието може да увреди голямо разнообразие от системи на тялото, включително кожата, очите, белите дробове, сърцето и кръвоносните съдове.
Тъй като е автоимунно разстройство, ревматоидният артрит се появява, когато имунната система погрешно атакува тъканите на тялото.
За разлика от увреждането на остеоартрита, ревматоидният артрит засяга лигавицата на ставите, причинявайки болезнено подуване, което в крайна сметка може да доведе до ерозия на костите и деформация на ставите.

Признаците и симптомите на ревматоиден артрит са различни при различните хора. 

Сред най-често срещаните са:
 • чувство за нежност в ставите;
 • усещане за топлина и подуване;
 • скованост в ставите;
 • възможна е и появата на умора, треска и загуба на апетит.
В ранните си стадии ревматоидният артрит е склонен да повлияе първо на по-малките стави особено на тези, които прикрепват пръстите към ръцете и краката. С напредването на заболяването симптомите често се разпространяват по китките, коленете, глезените, лактите, бедрата и раменете. В повечето случаи симптомите се появяват в същите стави от двете страни на тялото.
Ревматоидният артрит се появява, когато имунната система атакува синовиума – лигавицата на мембраните, които обграждат ставите. Полученото възпаление удебелява синовиума, което в крайна сметка може да разруши хрущяла и костите в ставата.
Сухожилията, които поддържат ставата, отслабват и се разтягат. Постепенно ставата губи своята форма и подравняване. Лекарите не знаят какво започва този процес, въпреки че изглежда голяма роля играе специфичен генетичен компонент. Докато гените по същество не причиняват ревматоиден артрит, те могат да направят хората по-податливи на фактори на околната среда като инфекция с определени вируси и бактерии, които могат да предизвикат заболяването.

Според някои проучвания има определени фактори, които могат да повишат риска от ревматоиден артрит.

 • На първо място е полът. Жените имат по-голяма вероятност от мъжете да развият ревматоиден артрит. Също така роля играе възрастта. Заболяването може да се появи при всяка възраст, но най-често в средна. Фактор е и семейната история. Ако член на вашето семейство има ревматоиден артрит, може да имате повишен риск от заболяване.
 • Риск от развитие на заболяването носи и пушенето. Употребата на тютюневи изделия увеличава риска от развитие на ревматоиден артрит, особено ако човек има генетична предразположеност към развитие на заболяването. Изглежда, че пушенето е свързано с по-голяма тежест на заболяването.
 • Също така хората, особено жените на възраст 55 години и по-млади, които са с наднормено тегло или затлъстяване, изглежда са с по-висок риск от развитие на ревматоиден артрит.
 • Също така делът на мазнините е по-висок при хора, които имат ревматоиден артрит, дори при хора, които имат нормален индекс на телесна маса (ИТМ)
Ревматоидният артрит увеличава риска от лимфом, група от ракови заболявания, които се развиват в лимфната система.
Няма лечение за тази вариация на артрита, но има терапии, които могат да помогнат на човек да управлява състоянието си. Разработените лечения спомагат за справяне с болката и контролират възпалителния отговор, което в много случаи може да доведе до ремисия. Намаляването на възпалението може също да помогне за предотвратяване на по-нататъшно увреждане на ставите и органите.

Терапиите могат да включват:

 • различни видове лекарства
 • алтернативни или домашни средства
 • промени в хранителните навици
 • специфични видове упражнения.
Важно е и да се взима достатъчно количество почивка, особено по време на пристъп на болка. Получаването на достатъчно сън ще помогне за намаляване на възпалението и болката, както и за умората.
Ледените компреси могат да помогнат за намаляване на възпалението и болката. Те също могат да бъдат ефективни срещу мускулни спазми. Може да се редуват студени с горещи лечения като топъл душ и студени компреси. Те могат да помогнат за намаляване на сковаността.
Някои устройства, като шини и скоби, могат да задържат ставите в положение на покой. Това може да помогне за намаляване на възпалението. Бастуните и патериците могат да помогнат за поддържането на подвижността, дори по време на пристъп.

БОСВЕЛИЯ - ПРИРОДНОТО ЧУДО!

Билката действа безотказно срещу всевъзможни проблеми със ставите и костите. Екстрактът от босвелия благоприятства със своите обезболяващи, противовъзпалителни и антиревматични свойства. Той подпомага борбата с мъчителната мускулна или ставна болка, следствие на ставни заболявания. Спомага за запазване на мускулната и ставната подвижност, набавящ на ставите и мускулите всичко необходимо за тяхното оптимално функциониране. Компонентите в състава на растението, инхибират отока и възпалението, и активизират възстановителните реакции на хрущялната тъкан. Босвелиевият екстракт способства за увеличаване влагата в хрущялните тъкани и увеличава тяхната гъвкавост и еластичност. Алонтоинът, който се съдържа в него, съдейства за създаването на нови клетки и възстановяване на вече засегнатите.

Екстракта от босвелова киселина:

 • Има противовъзпалително действие;
 • Повлиява благоприятно опорно – двигателния апарат;
 • Оказва благотворно действие върху ставите и мускулите;
 • Оказва общоукрепващо и противовъзпалително действие;
 • Тя е естествено противовъзпалително средство без никакви негативни странични ефекти;
 • Подобрява притока на кръв към ставите при нарушения от спазми на кръвоносните съдове;
 • Допринася за намаляване разграждането на гликозаминогликаните и предпазва ставите;
Основен компонент в състава на  АРТРОКСИН, това е екстрактът от босвелия. АРТРОКСИН подобрява притока на кръв към ставите при нарушения от спазми на кръвоносните съдове. Разграждането на гликозаминогликаните уврежда ставния хрущял. Този процес се среща често при пациенти, които взимат нестероидни противовъзпалителни лекарства. АРТРОКСИН намалява разграждането на гликозаминогликаните и предпазва ставите. След дълги години на научни проучвания и експерименти, е създадена формула с концентриран извлек от два вида смоли от растението босвелия. Именно това е основната съставка на АРТРОКСИН. С него ще забравите за болката и ще живеете комфортно!

ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

 • Ревматизъм
 • Подути стави
 • Подагра
 • Ревматоиден артрит
 • Стомашно-чревни нарушения
 • Язвен колит
 • Болест на Крон
 • Атеросклероза

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ходенето на колене е елемент от физиотерапевтичните упражнения и има общ лечебен ефект. Използва се ..

2020-12-22 15:03:10

Изучаването, диагнозата и лечението на различните заболявания, засягащи краката – и по-конкретно ход..

2019-12-12 08:56:34

Броят на болните от захарен диабет (тип 2) в света се е утроил – от 150 млн. души през 2000 г., до д..

2019-12-03 12:08:29

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Бабините трикове, които спасяват от грозотията и скъпите козметични процедуриВсички ние рано или къс..

2024-03-25 23:12:19

Болезненото уриниране е симптом, който не бива да пренебрегваме. Кога да потърсим лекар.Болка или па..

2024-03-25 23:12:02

Техники за оцеляване без успокоителни и сънотворни  Под стрес в ежедневието и науката обичай..

2024-03-17 11:11:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56