Разширени вени и хемороиди: 2 заболявания – едно решение

Решаването на проблемите на тези две заболявания е едно. Искате ли да узнаете кое е то? Прочетете докрай статията и ще разберете

Разширени вени и хемороиди – разумно ли е да се прилага едно и също лечение?

Невъзможно е да се излекува една отделна вена, но е възможно да се подобри състоянието на цялата венозна система по естествен начин. Да, тези две заболявания – разширени вени и хемороиди клинично се лекуват от двама различни лекари. Но, в основата си естеството двете заболяванията са подобни, и затова подходът за решаване на проблема е един и същ.

Разширени вени и хемороиди

Ако искате да подобрите състоянието си и при двата проблема, трябва да започнете с прочистване на червата, защото именно те, ако са препълнени поради запек или газове, притискат вените на малкия таз и това пречи на нормалния отток на кръвта

Фактът, че стоите много на крака или вдигате тежести – това само провокира утежняването и на двете заболявания, но няма нищо общо с причините. Съответно, при лечение склерозата на вените само временно решава проблема. В световен мащаб причината и за двете неразположения не е открита.

Как се развива заболяването разширени вени в краката?

Първичното варикозно разширение е свързано със слабост или функционално увреждане на венозната стена. Бременност, затлъстяване, продължително стоене, вродена слабост на съединителната тъкан, носенето на чорапи с тесни еластични ленти допринасят за развитието на болестта.

Въпреки това, повечето учени смятат, че разширените вени се появяват заради наследствения фактор.

Проблемът при разширени вени на краката е, че кръвта трудно се издига срещу гравитацията по протежение на вените, които са загубили своята еластичност. Вените, както знаете, не изтласкват кръвта. Те служат за нейното пасивно преминаване, благодарение на клапите; те не позволяват попадането на кръв в интервала между сърдечните импулси.

При пациент с разширени вени клапите са слаби и едновременно две порции кръв отиват в една и съща вена: тази, която се изпомпва в сърцето отдолу от налягането, идващо от артериите, и онази, която „пада“ отгоре от надлежащата вена, когато сърцето замира между ударите.

Вената се разширява, тъканите около нея се насищат с „безполезна“ венозна кръв. Оттук и постоянният риск от развитие на язви на подбедрицата. Защо го има този риск? Това е най-ниската точка в тялото и следователно застоя там е по-вероятен – да се изтласка кръв от там към сърцето срещу гравитацията е трудно.

В допълнение към трофичните язви има и друго неприятно усложнение – тромбофлебит

Причината за неговото развитие е намаляване скоростта на кръвния поток и най-важното, когато венозната стена е наситена с кръвни клетки, възниква възпаление, срещу което има повишено залепване на тромбоцитите в кръвни съсиреци. Съществува опасност от тромбофлебит при силна болка, която лишава човек от работоспособност, освен това съществува и риск от разкъсване на кръвен съсирек и миграция към белодробната артерия, което причинява моментална смърт.

Най-често жените на възраст 40-50 години страдат от тромбофлебит. Един от предразполагащите фактори, освен разширени вени, е редовната употреба на противозачатъчни хапчета.

Колко коварна е тази болест, може да се съди по следния факт: лекарите на лондонското летище Хийтроу изчислиха, че всеки месец те отчитат по една смърт от венозна тромбоза. Всички жертви са пътници на различни полети. Това се случва, защото по време на полета пътникът е неактивен дълго време и когато накрая той стане, кръвотокът се променя драстично, което води до фатално отделяне на кръвния съсирек.

Да се постигне обратното развитие на заболяването разширени вени е почти невъзможно

Практически обаче обратното развитие е възможно само в началния етап, пренебрегван от повечето пациенти. Истинският резултат е изчезването на симптомите на недостатъчност на кръвообращението: болка, подуване, спазми, сърбеж и инхибиране на развитието на болестта.

Как се развиват хемороидите?

Това заболяване е толкова разпространено и толкова досадно, че дори се е превърнало в синоним на думата „неудобство“ в ежедневната комуникация.

Хемороидите са васкуларни образувания в аналния канал. Когато с тях всичко е наред, помагат за контролирането на изпражненията. Те се превръщат в патологични или в болезнени „израстъци“, когато са подути или възпалени. Тяхното физиологично предназначение е да служат като възглавница от артериално-венозни канали и съединителна тъкан.

Поради нарушение на венозния отток на кръвта, последната запълва кухината на кавернозната тъкан на ректума и се сгъстява, коагулира – образуват се така наречените хемороидални възли.

Хемороидите са хронично заболяване, което протича вълнообразно: или с влошаване, след това с подобрение на състоянието. При неблагоприятни обстоятелства (физическо натоварване, влошаване на тонуса на венозните съдове поради употребата на определени лекарства или хранителни продукти) хемороидите могат да преминат в остра форма, тъй като пролапсираните възли лесно са предразположени към тромбоза.

Подобно на разширените вени на долните крайници, и хемороидите не биха могли да се развият без вродена предразположеност към слабост на венозната стена. Това обаче не притеснява всички.

Известно е, че Наполеон Бонапарт е страдал от хемороиди, и между другото казват, че именно заради обострянето на тази болест френският император е загубил битката при Ватерло.

Днес повече от 10% от възрастното население всъщност страда от хемороиди. И по време на живота прояви на хемороиди се срещат поне веднъж при 8 от 10 души, т.е. при почти всеки. Особено често хемороидите притесняват хората със заседнал начин на живот.

На работното ви място се образува един вид топлинен компрес между седалката на стола и тялото, което води до застой на кръвта в тазовите органи. От тук, и заради това, шофьорите, касиерите, компютърните оператори, счетоводителите и т.н. попадат в групата на опасните професии.

Защо алкохолът провокира обостряне и на двете заболявания? И кой алкохол всъщност е опасен?

Всеки! Дори и бирата! Алкохолът причинява разширяване на кръвоносните съдове в целия храносмилателен тракт, включително съдовете на ректума. Пикантните ястия също предизвикват рязък приток на кръв към ректума и дразнене на лигавицата.

Допълнителни рискови фактори са маточните фиброми при жените и аденомът на простатата при мъжете.

Билки помагат при разширени вени

Как билките могат да бъдат полезни при хемороиди или разширени вени?

Те, все пак не могат да направят кръвоносните съдове чисто нови…

Комбинацията от невен, левурда, хмел, босилек и жълт кантарион вложени във ВАРИКСИН съдейства за поддържане еластичността и здравината на кръвоносната система, по-конкретно на вените и венозните клапи. Билките участват активно в процесите на растеж на епитела и възстановяване на кожата, подпомага подобряване еластичността на кръвоносните съдове, съдействат за оттичане на задържаните течности в организма, с което допълнително намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници.
 • Витамин C и витамин Е влияят благотворно върху сърцето и кръвоносните съдове благодарение на следните техни свойства: Играят основна роля при образуването на колаген, от който зависи здравината и еластичността на стените на кръвоносните съдове; Стабилизират капилярните стени и намаляват тяхната пропускливост, с което контролират образуването на отоци; Регулират съсирваемостта на кръвта и намаляват опасността от образуване на вътресъдови съсиреци;
 • Биофлавоноидите подобряват сърдечно-съдовата дейност, укрепват стените на кръвоносните съдове, намаляват тяхната пропускливост, повишават тонуса и еластичността им и подобряват периферната микроциркулация. Те са най-качествените активни съставки по отношение на венозната недостатъчност, защото действат на почти всеки фактор, виновен за нейното настъпване.
 • Магнезият и Витамин В6 играят изключително важна роля за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система, за намаляване на кръвната съсирваемост и за забавяне на атероклеротичните процеси.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Влияе положително при следните симптоми на проблми свързани с кръвоносната система:
 • Маравучкане по краката;
 • Нарушения в кръвооросяване;
 • Изтръпване;
 • Усещане за парене в краката и глезенит;е
 • Увеличени вени, видими под пожата на краката;
 • Умора и тежест в краката;
 • Сърбеж и силни болки;
 • Язви по кожата на глезените;
 • Оток на глезените и краката;
 • Нощни крампи;

ДЕЙСТВИЕ

 • Свиване на възпалените вени;
 • Облекчаване на болковото усещане, сърбежа и подуването;
 • Неутрализиране на вредните микроорганизми;
 • Стимулираме на оздравителния процес;
 • Възстановяване на засегнатите тъкани;
 • Овладяване на чувството за парене и дразнене;
 • Намаляване на възпалението;
 • Повишаване на съпротивителните способности на венозните клапи;
 • Укрепване на стените на кръвоносните съдове;
 • Допринася за подобряване на кръвообращението;
 • Блокиране на ензимите, които причиняват увреждане на кръвоносните съдове, и така спира процеса на разрушение на стените на вените;

ПОДХОДЯЩ E ЗА:

 • Всички, които имат периодично повтарящи се проблеми с хемороиди и фисури;
 • След операция на хемороиди и фисури за по-бързо възстановяване;
 • Страдащи от запек – за облекчаване на изхождането и предпазване от анални проблеми и усложнения;
 • Хронична венозна недостатъчност;

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВАРИКСИН ТУК 

https://biotica.bg/varixin-za-razshireni-veni-i-hemoroidi

Търсене

Категории

Реклама

af
ar
pk
ba
ss
rr

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина