▶ Нов магазин в центъра на София | бул. Христо Ботев №60

Разгонен козел и бабини зъби помагат за зачеване

Китайци открили тайна рецепта срещу безплодието и сексуалната немощ 

Мощен афродизиак, стимулатор на потентността при мъжете и гарант за качеството на сперматозоидите. Това е само кратко описание на чудотворните сили на билката със звучното име Разгонен козел или Епимедиум. Открит преди 2 хилядолетия в Древен Китай, тази дар от природата бързо станал по-ценен от злато за местните. Днес билката е широко изследвана и се счита за сигурен гарант за победа над сексуалната немощ и еректилната дисфункция, както и за ефективен борец срещу безплодието. 

Легендата разказва, че името на растението идва от китайски пастир, който забелязал повишена сексуална активност в стадото си, след като козите хапвали от епимедиума. Сведения за използването му като афродизиак пък имало от дълбока древност. В Азия лечителите я препоръчвали за зачеване на дете, ставни проблеми, тонизиране при физическо натоварване и дори за здравето на черния дроб. 
Днес знаем, че многопосочното въздействие Разгонен козел се дължи на голямото разнообразие от биологично активни вещества, като флавоноиди, полизахариди, стероли, алкалоида магнофлорин и др., които се съдържат в листата на растението. 

Най-важното вещество, свързано със сексуалната мощ, е вид флавоноид, наречен икариин.

Той освобождава ключови невротрансмитери, асоциирани с механизма на сексуалната възбуда, но доказано без странични ефекти. От друга страна, редуцира нивата на кортизола, когато те са повишени, което има антистресов ефект. Също така понижава кръвната захар, използва се при лечение на лумбаго, артрит, схващане и слабост в крайниците, високо кръвно налягане и хронични бронхити.
 • Достоен съюзник на Разгонен козел в битката с дефицитния сексуален нагон, еректилната дисфункция и недоброто качество на спермата при мъжете е друга атрактивно именувана билка - Бабини зъби (Tribulus Terrestris). Освен че е  доказан афродизиак, тя носи и допълнителни ползи за организма като:
  • Повлиява еднакво силно либидото при мъже и жени;
  • Спомага за производството на тестостерон и увеличава издръжливостта;
  • Понижава кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм;
  • Изчиства кръвоносните съдове и премахва холестероловите плаки;
  • Притежава добро диуретично действие;
  • Слага край на неволното изпускане на сперма;
За късмет на двойките с репродуктивни проблеми и особено на мъжете, които се борят с полова немощ или идиопатичен инфертилитет, Разгонен козел и Бабини зъби се обединяват в продукта чудо Хепи Мен.  За още по-сигурен ефект и подпомагане на сексуалния апетит и фертилността и при нежната половинка в двойката опитайте серията Хепинес - изпитана комбинация за репродуктивно здраве. 
 

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина