Прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза

Това е прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза.


То предоставя повишен приток на кръв в жлезата. Благодарение на него щитовидната жлеза се пречиства добре.


Потъркайте дланите си добре една в друга, за да ги затоплите добре. След това нежно ги поставете върху щитовидната си жлеза и ги задръжте там за около десет секунди.

Преглътнете слюнка три последователни пъти, ако устата ви е пресъхнала, отпийте три малки глътки вода.

Бавно издишайте. Докато издишате, наведете главата си напред и притиснете брадичката си колкото можете по-близо към гърдите. Задръжте брадичката си няколко секунди без да дишате. Когато започнете да дишате, вдигнете брадичката си нагоре и отхвърлете глава назад. Изпънете врата си колкото можете повече. Поставете долната си устна върху горната. Правете това докато вдишате въздух. Задръжте главата си в тази позиция няколко секунди. Когато започенете да издишате, притиснете брадичката си към гърдите отново.

Докато брадичката ви е плътно върху гърдите, бавно завъртете главата си наляво и след това надясно, без да вдигате брадичката си от гърдите. По този начин вие прави идеален масаж на щитовидната си жлеза.

Повторете стъпки 1, 2, 3 и 4. Вдигате главата си докато вдишате и я навеждате докато издишате. И така нататък, десет пъти.

Упражнението може да се прави в седнало или в изправено положение. Правете упражнението редовно и често, понеже то води до подобряване на състоянието на щитовидната жлеза.

То е особено полезно при хипотироидизъм.


Както е и с други тибетски упражнения, психологическият компонент на самото упражнение е много важен.

Правете упражнението с любов към тялото и към болната си щитовидна жлеза.


ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО или просто Хаши – автоимунно заболяване, което, за съжаление, засяга все повече и повече хора (предимно жени), без да подбира възраст. Най-простичко обяснено, имунната система е провокирана от неприятел в организма и изпраща своята армия да унищожи този неприятел. До тук нищо лошо – това й е работата на имунната система – да ни пази от всякакви болестотворни организми и процеси. Проблемът при автоимунните заболявания е, че армията на имунната система бърка нападателя със собствените органи, в случая с Хаши - с щитовидната жлеза. И така собствената ни имунна система разрушава собствената ни щитовидна жлеза.
За болестта на Хашимото, за съжаление, няма лек! Въпреки това, ви предлагаме тази изпитана билкова рецепта, с чиято помощ може да се подпомогнат увредените функции на щитовидната жлеза и да сведете до минимум отрицателните ефекти в дългосрочен план.

ТИРО ЕКС има следните полезни свойства при пациенти с тироид на Хашимото:

 • Намаляване прекомерното производство на TSH
 • Хипертиреоидизмът е състояние, при което щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони на щитовидната жлеза. В резултат на това, хипофизната жлеза отделя излишък от тироид-стимулиращи хормони, за да принуди щитовидната жлеза да работи. Това допълнително ниво на хормони има отрицателен ефект върху здравето на щитовидната жлеза. За да се намалят естествено нивата на TSH, пациентите могат да използват ТИРО ЕКС. Той има свойства, които пряко засягат и понижават нивата на TSH.
 • Регулиране нивата на трийодтиронин и тироксин
 • Хипоталамусът, щитовидната жлеза и хипофизната жлеза контролират отделянето и секрецията на хормони като тироксин и трийодтиронин. Те създават обратна връзка, където спират производството на TSH, когато тези тиреоидни хормони са високи. По този начин те поддържат здравословен баланс на хормоните в тялото. Ако щитовидната жлеза се повреди, хипофизната жлеза няма да има друг избор освен да увеличи нивата на TSH. Дисбалансът на хормоните е това, което уврежда щитовидната жлеза. За да предотвратите това, можете да използвате ТИРО ЕКС, който естествено регулира и балансира тироидните хормони тироксин и трийодтиронин.
 • Регулира кръвното налягане - Един от симптомите на заболявания, като хипотиреоидизъм е високото кръвно налягане, като водещата причина е дисбалансът в тироидните хормони. Ниските нива на хормоните на щитовидната жлеза могат да причинят забавено сърдечно-събирателно действие. Това от своя страна влияе отрицателно на гъвкавостта на стените на кръвоносните съдове и на изпомпването на сърцето.
 • Укрепва имунната система - Тиреоидни усложнения като тиреоидит на Хашимото отслабват имунната система, като я карат да атакува собственото ви тяло. Ако не поддържате здрава имунна система, тялото ви ще продължи да атакува собствените си органи и жлези, включително щитовидната жлеза.
 • Със своите мощни антиоксидантни и антимикробни свойства, ТИРО ЕКС е много важен в борбата срещу вредните за здравето свободни радикали.
 • Има противовъзпалителни свойства - Тиреоидитът води до възпаление на щитовидната жлеза. Лечението и медикаментозният процес често имат за цел да намалят щетите, причинени от жлезистото възпаление.
 • ТИРО ЕКС съдържа големи количества олеуропеин, който играе важна роля за намаляване на възпалението на тялото. Чрез консумацията на екстракт от маслинови листа, можете да намалите възпалението, причинено от усложненията на щитовидната жлеза.
 • Предпазва от рак на щитовидната жлеза - За щастие, средиземноморската диета, основана на продукти от маслини, включително и на екстракта от маслинови листа, може да помогне за намаляване на риска от развитие на рак на щитовидната жлеза или всяка друга форма на рак. Причината е, че олеуропинът предотвратява производството на ензими, увреждащи протеините, които раковите клетки използват, за да проникнат в здрави тъкани.
 • Ускорява метаболизма - Когато нивата на хормоните на щитовидната жлеза са ниски, организмът трудно успява да ускори метаболизма си. Освен увеличаване на теглото, бавната скорост на метаболизма може да доведе до умора и мускулна слабост.
 • ТИРО ЕКС спомага за балансирането на хормоните на щитовидната жлеза, което влияе положително на метаболизма.
 • Помага за намаляване на риска от развитие на артрит - Въпреки, че няма ясни изследвания, подкрепящи връзката между артрит и заболявания на щитовидната жлеза, тези две често се развиват заедно. Жлезистото възпаление води до хормонален дисбаланс, който като резултат възпалява ставите и мускулите.
 • ТИРО ЕКС със своите противовъзпалителни свойства, помага за намаляване на щетите в щитовидната жлеза и ставите.
 • Това са само някои от начините, по които екстрактът от маслинови листа може да е от полза за пациенти, страдащи от тиреоидни усложнения. Най-добрият начин да се максимизират неговите противовъзпалителни и антимикробни свойства е да ги комбинирате с редовни физически упражнения и здравословна диета.
 • Безопасен за здравето и без странични ефекти


ТИРО ЕКС МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/tryro-ex-pri-tiroid-na-hashimoto

Търсене

Категории

Реклама

ar
pk
ss
ba
rr
af

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина