10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

Потенциални симптоми на рак

2020-01-22
316
0
1-3 мин.
Потенциални симптоми на рак

Кои са най-често срещаните признаци на евентуално раково заболяване.

Онкологичните заболявания нямат характерни симптоми подобно на другите болести и не се диагностицират според външната си проява, а чрез взимане на проби от тялото или образни изследвания като мамограф или PET скенер.

Все пак съществуват някои общи знаци, които понякога се свързват с рак и които не бива да се пренебрегват:


 • Често и необяснимо задъхване
 • Умора и отпадналост без ясна причина
 • Вагинално кървене между периодите или след менопаузата
 • Бучка или загрубяване под кожата, които могат да се усетят при допир
 • Неочаквана и необяснима загуба или покачване на тегло
 • Промени по кожата като зачервяване, пожълтяване или потъмняване, незарастващи кожни рани или промяна на формата, вида и размера на бенки
 • Дрезгавост, пресипналост на гласа
 • Кръв или слуз (секрет от лигавиците) в изпражненията
 • Кръв в урината и трудности при уриниране
 • Повръщане, в което има кръв. Ако в повърнатото има нещо напомнящо утайка на кафе, потърсете лекар, защото това е съсирена кръв
 • Често кашляне и кръв в храчките
 • Необяснима болка или подуване (оток), където и да е
 • Нощно изпотяване, без да имаме треска
 • Рани, които не се оправят (излекуват) с времето
 • Необясними промени с гърдите при жени, които не са бременни: бучка в гърдата, зачервяване на кожата, промяна във формата, плътността или кожата на гърдата, секрет от зърното и т.н.
 • Промяна в навиците на червата: често ходене до тоалетна и по-редки изпражнения за повече от няколко седмици. Необяснима поява на констипация, която не преминава
 • Трудност да се преглъща
 • Липса на апетит

При наличие на тези симптоми е разумно да потърсим лекар  без отлагане. Колкото по-рано се открие и лекува едно онкологично (или друго) заболяване, толкова прогнозата е по-добра.


ЧАГА ЕКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. Онсовен компонент в ЧАГА ЕКС е екстракт от гъба Чага. Характерно за нея е:
 • Притежава противораково и имуномодулиращо действие;
 • Подобрява метаболизма в тъканите на мозъка;
 • Понижава нивата на кръвната захар;
 • Стабилизира кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм;
 • Регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и някои смущения в храносмилането;
 • Понижава стреса и оптимизира работата на нервната система;
 • Стимулира имунната система;
 • Богата е на полизахариди

КАКВО Е ЧАГА (БРЕЗОВАТА ГЪБА ЧАГА)? 

Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 

КАК ДЕЙСТВА ЧАГА?

Тази гъба не е позната у нас, но в Азия и Сибир от край време хората пият чай от чага. Оказва се, че това е много достъпна гъба, която расте върху брезите във високите части на нашите планини. Чагата се използва  в народната  медицина на Русия много отдавна. 
През 60-те години на XX век са проведени научни изследвания на екстракт от Inonotus obliquus (гъба чага) във Финландия, Русия, Япония, САЩ, Корея и Китай и те до голяма степен са доказали нейните терапевтични свойства.
Две от веществата отговорни за лечебните свойства на чагата са Бетулинът и бета-D-глюканите (полизахариди). Те подсилват човешката имунна система и стимулират борбата с раковите клетки. В нея се съдържат магнезий, калий, желязо, манган, мед. Има още и тритерпени, които помагат за понижаването на холестерола, подобряват кръвообръщението, детоксикират черния дроб, успешно се справят с гастрит, хепатит, язва, астма, кашлица и туберколоза.
Чага може да се използва при случаи като хипертония, диабет, псориазис, екземи и още при рани, изгаряния, измръзвания, акне, възпаления, лющене на кожата, ухапване от насекоми. 
Днес има и научни изследвания в подкрепа на твърдението за лекарствените употреби на гъбата. Една от новите и окончателни аналитични изучавания на Чага е извършено от Dr. Kirsti Kahlos, специалист по фармакогносия в Училището по фармация към Университета в Хелзинки, Финландия (The School of Pharmacy, University of Helsinki, Finland). Разбира се, все още са нужни допълнителни контролирани проучвания с хора, но в лабораторни условия, различни съставки на Чага са проявили активност за намаляване на растежа на някои видове ракови клетки, поддържане на имунния отговор и антивирусни свойства.


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
special
bilkovi tinkturi
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Стресът е сериозен проблем за много хора. Смята се, че дори появата на редица животозастрашаващи заб..

2021-06-08 17:26:28

Няколко идеи как да си помогнем при раздразнителен стомах (диспепсия).Лошо храносмилане или диспепси..

2020-01-23 11:22:33

С Майчин лист топим теглото, забравяме запека и хемороидите  Ако дебелото черво е Ахилесов..

2023-01-09 12:16:45

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Бабините трикове, които спасяват от грозотията и скъпите козметични процедуриВсички ние рано или къс..

2024-03-25 23:12:19

Болезненото уриниране е симптом, който не бива да пренебрегваме. Кога да потърсим лекар.Болка или па..

2024-03-25 23:12:02

Техники за оцеляване без успокоителни и сънотворни  Под стрес в ежедневието и науката обичай..

2024-03-17 11:11:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56