▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Потенциални симптоми на рак

2020-01-22
398
0
1-3 мин.
Потенциални симптоми на рак

Кои са най-често срещаните признаци на евентуално раково заболяване.

Онкологичните заболявания нямат характерни симптоми подобно на другите болести и не се диагностицират според външната си проява, а чрез взимане на проби от тялото или образни изследвания като мамограф или PET скенер.

Все пак съществуват някои общи знаци, които понякога се свързват с рак и които не бива да се пренебрегват:


 • Често и необяснимо задъхване
 • Умора и отпадналост без ясна причина
 • Вагинално кървене между периодите или след менопаузата
 • Бучка или загрубяване под кожата, които могат да се усетят при допир
 • Неочаквана и необяснима загуба или покачване на тегло
 • Промени по кожата като зачервяване, пожълтяване или потъмняване, незарастващи кожни рани или промяна на формата, вида и размера на бенки
 • Дрезгавост, пресипналост на гласа
 • Кръв или слуз (секрет от лигавиците) в изпражненията
 • Кръв в урината и трудности при уриниране
 • Повръщане, в което има кръв. Ако в повърнатото има нещо напомнящо утайка на кафе, потърсете лекар, защото това е съсирена кръв
 • Често кашляне и кръв в храчките
 • Необяснима болка или подуване (оток), където и да е
 • Нощно изпотяване, без да имаме треска
 • Рани, които не се оправят (излекуват) с времето
 • Необясними промени с гърдите при жени, които не са бременни: бучка в гърдата, зачервяване на кожата, промяна във формата, плътността или кожата на гърдата, секрет от зърното и т.н.
 • Промяна в навиците на червата: често ходене до тоалетна и по-редки изпражнения за повече от няколко седмици. Необяснима поява на констипация, която не преминава
 • Трудност да се преглъща
 • Липса на апетит

При наличие на тези симптоми е разумно да потърсим лекар  без отлагане. Колкото по-рано се открие и лекува едно онкологично (или друго) заболяване, толкова прогнозата е по-добра.


ЧАГА ЕКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. Онсовен компонент в ЧАГА ЕКС е екстракт от гъба Чага. Характерно за нея е:
 • Притежава противораково и имуномодулиращо действие;
 • Подобрява метаболизма в тъканите на мозъка;
 • Понижава нивата на кръвната захар;
 • Стабилизира кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм;
 • Регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и някои смущения в храносмилането;
 • Понижава стреса и оптимизира работата на нервната система;
 • Стимулира имунната система;
 • Богата е на полизахариди

КАКВО Е ЧАГА (БРЕЗОВАТА ГЪБА ЧАГА)? 

Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 

КАК ДЕЙСТВА ЧАГА?

Тази гъба не е позната у нас, но в Азия и Сибир от край време хората пият чай от чага. Оказва се, че това е много достъпна гъба, която расте върху брезите във високите части на нашите планини. Чагата се използва  в народната  медицина на Русия много отдавна. 
През 60-те години на XX век са проведени научни изследвания на екстракт от Inonotus obliquus (гъба чага) във Финландия, Русия, Япония, САЩ, Корея и Китай и те до голяма степен са доказали нейните терапевтични свойства.
Две от веществата отговорни за лечебните свойства на чагата са Бетулинът и бета-D-глюканите (полизахариди). Те подсилват човешката имунна система и стимулират борбата с раковите клетки. В нея се съдържат магнезий, калий, желязо, манган, мед. Има още и тритерпени, които помагат за понижаването на холестерола, подобряват кръвообръщението, детоксикират черния дроб, успешно се справят с гастрит, хепатит, язва, астма, кашлица и туберколоза.
Чага може да се използва при случаи като хипертония, диабет, псориазис, екземи и още при рани, изгаряния, измръзвания, акне, възпаления, лющене на кожата, ухапване от насекоми. 
Днес има и научни изследвания в подкрепа на твърдението за лекарствените употреби на гъбата. Една от новите и окончателни аналитични изучавания на Чага е извършено от Dr. Kirsti Kahlos, специалист по фармакогносия в Училището по фармация към Университета в Хелзинки, Финландия (The School of Pharmacy, University of Helsinki, Finland). Разбира се, все още са нужни допълнителни контролирани проучвания с хора, но в лабораторни условия, различни съставки на Чага са проявили активност за намаляване на растежа на някои видове ракови клетки, поддържане на имунния отговор и антивирусни свойства.


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

 Дядо Влайчо е лечител, гадател и един от най-известните родни билкари на 20-ти век, в едно с П..

2019-08-23 10:52:12

Бъбреците са една от „пречиствателните станции” на тялото. Нарушените им функции могат да доведат до..

2020-01-30 22:08:14

Мускулно-скелетните заболявания и състояния са голяма група, включваща над 150 различни медицински с..

2019-11-11 13:43:53

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56