Пиелонефрит: Причини, симптоми и ефективно лечение

2023-09-28
1617
0
1-3 мин.
Пиелонефрит: Причини, симптоми и ефективно лечение

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците

Често се оказваме жертви на остри възпалителни заболявания, които сякаш ни поразяват изведнъж. Фактът, че ни сварват неподготвени, означава, че сме неглижирали важни симптоми във времето и че не сме провели адекватна профилактика за своето здраве. 

Големите проблеми започват с малки такива, които, нелекувани навреме, носят големи бели за нашия организъм.
От възпаления в урогениталната област страдат, в повечето случаи, всички хора в определен момент от живота си. 

По-предразположени са жените, защото уретрата им е значително по-къса. Това позволява по-бързата инвазия на всякакви бактерии в уринарния тракт, което се смята и за основна предпоставка представителите на нежния пол да страдат 3-4 пъти по-често от инфекции на пикочните пътища. 

Отново по-засегнати са дамите и от пиелонефрит - остро инфекциозно заболяване, което засяга интерстициума, легенчето и каналите на нашите бъбреци

Генезисът му са именно инфекции като цистит, възпалена простата или пикочен мехур, причинени от бактерии. Прогресията на тези възпаления води именно до пиелонефрит - заболяване, чието лечение изисква сериозно медикаментозно развитие, а при усложнения - и хоспитализация. 

Най-често тези бъбречни инфекции настъпват при хора в активна възраст. При дамите рискови фактори са занижената интимна хигиена, честата смяна на полови партньори, нелекувани бактериални инфекции, както и бременност. 
При господата пиелонефрит пък често настъпва вследствие на хиперплазия (уголемяване вследствие на възпаление) на простатната жлеза.

Как да разпознаем пиелонефрита? 

Ето ги основните симптоми:

  • Системно повишаване на телесната температура, треска, изпотяване и втрисане;
  • Остра болка в областта на гръбнака и кръста, често само от едната страна, където е засегнатият бъбрек;
  • Уринарни проблеми - парене, болка, тънка струйка, странен мирис и цвят;
  • Обложен език;
  • Световъртеж, слабост;
  • Гадене и повръщане;
  • Обща отпадналост, липса на тонус;

Тези симптоми, разбира се, могат да се отнасят и до други инфекции на бъбреците и уринарния тракт, затова изискват лекарско наблюдение. 

При леко протичащ пиелонефрит след изследвания се назначава курс с антибиотични препарати според индивидуалната поносимост и специфика. Ако бъбречното заболяваня протича остро обаче, най-често се налага и хоспитализиране за правилно администриране на лекарствената терапия. 

Имайте предвид, че заболяването има и хронична форма, при която симптомите протичат плавно и с години. В тези случаи сигнали за развит пиелонефрит са периодичната поява на болезнена тежест в кръста, постепенни промени в честотата на уриниране и помътняла урина. При прогресия се наблюдават сухота в устата, непрекъсната жажда, а често и високо кръвно налягане, необяснимо с други фактори. 

Ако страдате от тези симптоми, направете ехографско и кръвно изследване, за да установите дали се касае за бавно протичащ хроничен пиелонефрит или други вид инфекции. Не губете време, защото ако допуснете прогресия, може да се стигне до страшни сценарии като некроза на папили на бъбреците, паранефрит и дори остра бъбречна недостатъчност.

Натурални продукти и методи за справяне с проблема

За най-чести причините на инфекции като пиелонефрит се сочат добре известни бактерии като Ешерихия коли и тези от групата на Стафилококите. Важно е да се изолират причинителите на  пиелонефрита, за да се назначи адекватното лечение.

Разбира се, за да не се стига до тежко медикаментозно лечение и инфекции от такъв мащаб, има лесни стъпки за профилактика на урогениталното и бъбречно здраве. 

  • Периодична детоксикация - и най-здравите организми са невидимо атакувани от бактерии, които причиняват опасни болести. Затова периодичното изчистване на тялото с помощта на ефективни натурални продукти и билки намалява драстично шанса да развием инфекции като пиелонефрит. Особено внимателни трябва да бъдем след прекарани вируси с остро протичане. 
  • Подсилване на уринарния тракт - за превантивна защита от инфекции добър избор са качествените хранителни добавки на Биотика, съчетаващи мощни екстракти от лечебни растения, които се грижат за изчистване на опасните токсини, които увреждат бъбреците, и гарантират нормалното функциониране на нашата отделителна система.  
  • Полезни навици - за бъбречното ни здраве и защита от опасни инфекции като пиелонефрит голяма роля играят нашите режими на хранене и движение. Ако не сме достатъчно мобилни, не приемаме задоволително количество течности (особено вода!), не захранваме тялото си с полезна храна, богата на витамини, минерали и фибри, а консумираме тежки за преработка изделия, отваряме широко вратите за възпаления и болести с неизвестен край. Съществуват и профилактични лечебни диети за бъбречно здраве, които могат да ни предпазят ефективно от развитие на остър или хроничен пиелонефрит.

Работещи натурални решения срещу коварните бактерии и инфекции, както и за профилактика на бъбречното ни здраве, може да намерите на трайно ниски цени в онлайн магазин Biotica.bg.

Не чакайте диагнозата пиелонефрит, за да действате. Изпреварващите натурални решения винаги са за предпочитане, особено ако често страдате от вируси и уринарни проблеми. Не подценявайте и рецидивиращите болки в кръста - те невинаги са знак само за изтощение и обездвижване, могат да издават и по-сериозно заболяване. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Храната на мечките ме спаси от болката и дискомфорта “Аз съм от тези жени, които циститът набеляз..

2023-08-02 11:00:52

Куркумата отдавна е част от традиционните лекарствени практики на индийските и китайските лечители. ..

2021-03-24 10:40:40

В живота на жената съществуват няколко събития, които повишават риска от поява на уринарна инконтине..

2020-04-03 13:31:25

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Вижте защо дефицитът му е опасен за здравето  Много неразположения и здравословни проблеми м..

2024-04-25 16:37:00

Спасете организма и имунитета си с еликсири от природата Хормоналният дисбаланс и автоимунните за..

2024-04-25 16:31:00

Осъзнайте опасността и вземете бързи мерки сега Статистиката е меко казано шокираща. В България д..

2024-04-25 16:00:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56