Подарък при поръчки над 150 лв.

Петимата тибетци – ежедневни ритуали за универсално здраве

2020-01-03
917
0
1-3 мин.
Петимата тибетци – ежедневни ритуали за универсално здраве

Освен изпълнение на йога пози, има една поредица от упражнения, наречена Петимата тибетци, известна също като „Изворът на младостта”, която е особено важна за здравето, защото ефикасно подсилва и разтяга всички основни мускули.  Тези упражнения са също така полезни и за равновесието. Познавам поне пет възрастни дами (на над 80 години), които поддържат телата си гъвкави и силни като всеки ден правят тези упражнения. И понеже тези упражнения са безкрайно полезни за тялото и здравето, то те с право се наричат ритуали. Препоръчвам ви да научите тази лесна тренировка, състояща се от пет ритуала, които можете да правите всеки ден и които няма да ви отнемат повече от десет минути.


Препоръчвам ви да изпълнявате ритуалите сутрин, а не вечер, защото те са насочени да стимулират енергията ви. Започнете с изпълнението на всеки ритуал по пет до седем пъти или по колкото пъти успявате в началото, и увеличавайте докато достигнете до 21 пъти.


Скоро ще забележите, че включването на Петимата тибетци в ежедневието ви е може би най-полезното нещо що се отнася до физически упражнения, което сте правили за здравето, гъвкавостта на тялото си и външния си вид. Редовното им изпълнение ще доведе до облекчаване и дори изчезване на множество неразположения в тялото, като  регулира функцията на голяма част от органите и системите в него и подобри енергийния баланс в организма. Тези ритуали облекчават болките, действат добре при артрит, изглаждат кожата и потъмняват побелялата коса, те ще подобрят съня и походката ви, както и паметта и зрението ви, те ще ви подмладят и ще ви заредят с неизчерпаема енергия и отлично самочувствие като ви накарат да чувствате лекота и здраве. А съчетани с детоксикация и подходяща храна, те ще спомогнат отслабването ви и ще ви осигурят фигурата, за която винаги сте мечтали.


Петимата тибетци

Тибетски ритуал 1

Застанете прави с изпънати настрани ръце хоризонтално на земята с длани обърнати надолу. Непременно поставете ръцете си под права линия с раменете. Стъпалата ви трябва да са раздалечени на ширината на таза. Дръжте главата си изправена. Гледайте в точка пред себе си, така че да можете да броите завъртанията си. Започнете да се въртите по посока на часовниковата стрелка и се въртете докато леко ви се завие свят. Постепенно увеличавайте броя на завъртанията си от две до 21. Когато започнах да правя упражненията, успявах да правя само по около седем завъртания; вече правя по 14. Някои източници посочват, че това упражнение е добре да се прави по 33 пъти, защото въртенето толкова пъти е пряко свързано с активирането на 12-те слоя на ДНК.

Дишане: Вдишайте и издишайте дълбоко, докато се въртите.

Съвет: Ако силно ви се завие свят, сплетете пръсти върху сърцето си и гледайте в палците си. Също така, за всеки случай дръжте стол много наблизо, за който да можете да се хванете, за да не паднете, ако усетите, че ще паднете.


Тибетски ритуал 2

Легнете на пода по гръб с изпънато тяло. Напълно изпънете ръцете си отстрани на тялото с длани върху пода. Ако имате проблеми с кръста, поставете пръстите си под кръста си. Като вдишате въздух, повдигнете главата си от пода и доближете брадичката си до гърдите си. Едновременно с това вдигнете краката си, с изправени колене вертикално нагоре. Ако е възможно, изпънете краката си над тялото си към главата. След това бавно издишайте и свалете краката и главата си на пода като държите коленете си изпънати и палците си допрени.

Дишане: Поемете дълбоко дъх докато вдигате главата и краката си и издишайте докато ги поставяте отново на пода.


Тибетски ритуал 3

Застанете на колене на пода с изпънати назад пръсти на краката. Сложете ръце върху задната част на бедрените си мускули. Приберете брадичката си към гърдите. Плъзнете дланите си надолу по задната част на бедрата си като в същото време изпъвате рамене назад, а лицето си нагоре към небето. Не забравяйте да извивате горната част на гърба повече от кръста си. Наклонете главата си назад все едно чертаете линия с носа си по тавана. Бавно се върнете към изправено положение на тялото и повторете.

Дишане: Вдишайте докато извивате гръбначния си стълб и издишайте докато изправяте тялото си.


Тибетски ритуал 4

Седнете на пода с изпънати напред крака и стъпала, раздалечени на 30 см (12 инча) едно от друго. Поставете дланите си на пода отстрани на седалищните си кости. Бавно отпуснете глава назад, изправете торса си нагоре със свити колене и изправени ръце. Тялото ви в основни линии прилича на маса с равно положение на торса. Бавно се върнете в първоначалната си седяща позиция. Починете си няколко секунди преди да повторите това упражнение.

Дишане: Вдишайте докато изпъвате тялото си нагоре, задръжте дъха си докато напрягате мускулите си и издишайте целия поет въздух, докато заемате първоначалната си седяща позиция.


Тибетски ритуал 5

Легнете на пода по корем с длани на пода под гърдите. Повдигнете тялото си нагоре изпъвайки ръцете си с изпънати назад пръсти на краката и изпънати назад рамене. Ръцете трябва да са изпънати. Гледайте право пред себе си, а ако сте малко по-гъвкави леко изпънете глава назад и насочете поглед нагоре (гледащо нагоре куче). После вдигнете таза си назад и нагоре, извивайки гръбначния си стълб в позата гледащо надолу куче. Повторете няколко пъти, като движите тялото си извивайки го нагоре и надолу и гледайки нагоре и надолу.

Дишане: Вдишайте докато изпъвате тялото си нагоре и назад, издишайте докато заемате позата на гледащо надолу куче.


Съвет: След приключването на този последен ритуал не се втурвайте веднага по дела, колкото и изпълнени с енергия да се чувствате. Отпуснете се по гръб на пода, поемете дълбоко въздух, вдигнете ръце над главата си и ги изпънете бавно назад върху пода. Задръжте дъха си като изпъвате ръцете си максимално назад, а пръстите на краката си надолу. Изпънете гръбнак. Издишайте бавно като отпускате крака и вдигате ръце и покривате лицето си с тях. Повторете три пъти.


Боди ролинг

Последното упражнение, което препоръчвам за подобряване гъвкавостта на тялото е масажирането му с помощта на боди ролер. Ако тялото ви е много чувствително, можете да използвате ролер от пяна, а ако предпочитате нещо по-твърдо, можете да си набавите ролер от PVC.

Защо обичам да завършвам ритуалите на Петимата тибетци с боди ролинг: плъзгането на тялото по ролер или дори топка изпъва мускулите и сухожилията и спомага за освобождаването на фасция (структура от съединителна тъкан около мускулите, ставите и сухожилията). Упражненията с плъзгане на тялото по ролер преди тежка тренировка повишава кръвотока към меките тъкани, а след тренировка те помагат за отпускането на мускулите. Това упражнение е безценно с това, че прави мускулите ви меки и гъвкави като в същото време ви освобождава от болката.

За повече енергия, комбинирайте с Мултитоник.

МУЛТИТОНИК е букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:

 • Повишава капацитета на индивида за физическа работа;
 • Осигурява засилен приток на постоянна енергия през целия ден;
 • Съдейства за възстановяването след изморителна физическа дейност;
 • Осигурява резерв от приспособима енергия, който може да се ползва при извънредно физическо напрежение;
 • Подпомага мисловната дейност и енергизира;
 • Предизвиква увеличаване на енергията и по-бързи мисловни способности, както и чувство за лекота;


КАКВО Е МУЛТИТОНИК И НУЖЕН ЛИ Е ТОЙ?

МУЛТИТОНИК е изцяло натурална хранителна добавка с терапевтично и профилактично въздействие върху човешкия организъм. Благодарение на билковия си състав, тази хранителна добавка комбинира в съдържанието си витамини и природни билки, които действат активно, подпомагайки концентрацията, придаващи сила и енергия. Работи за допълване нуждите на тялото и за подсилване на цялостното здраве.
МУЛТИТОНИК съдържа вещества, наречени адаптогени. Това са растения, чиито фитохимичен състав подпомага човешкия организъм да запази вътрешния си баланс и бързо да възстанови баланса с околната среда. Те са безвредни и оказват активиране на физиологичните процеси при здравите хора. Въздействат на клетъчно ниво. Билките в състава повишават капацитета на индивида за физическа работа и осигуряват засилен приток на постоянна енергия през целия ден. Осигуряват резерв от приспособима енергия, който може да се ползва при извънредно физическо напрежение и по време на възстановяване от изтощение – когато организмът се нуждае най-много от това. Съставките на МУЛТИТОНИК подпомагат увеличаването и усвояването на желязо (Fe), участващо в образуването на костите, зъбите и тъканите, като по този начин се грижи за тяхното здраве. 

МУЛТИТОНИК РАБОТИ ЕФЕКТИВНО!

 • Помага на организма да произвежда важни хормони и микроелементи;
 • Стимулира тялото да произвежда ценни вещества, които са необходими за нормалното функциониране на централната и периферната нервни системи;
 • Стимулира тялото да възстановява нарушения баланс и се връща към нормалното си състояние;
 • Действа стимулиращо на клетките;
 • Работи на клетъчно ниво;
 • Съдейства за спиране на дегенеративните процеси, които засягат клетките и инициира процеса за тяхното автоматично възстановяване;
 • Стимулира клетките да работят;
 • Подпомага мисловната дейност и енергизира;
 • Предизвиква увеличаване на енергията и по-бързи мисловни способности, както и чувство за лекота;
 • Благодарение на този продукт ще се отървете от умората и ще се заредите с енергия;

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
bilkovi tinkturi
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Астма е хронично заболяване на дихателните пътища, които понякога се възпаляват вследствие на алерги..

2021-05-20 15:57:39

7 от 10 мъже на 40 годишна възраст периодично се сблъскват с проблеми с потентността. Става дума как..

2019-08-16 11:27:27

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Последното откритие на съвременната фитотерапия е продуктът Голфикс за разграждането на жлъчни камън..

2019-05-22 14:07:15

Хранителната добавка Гликофикс е резултат от множество клинични проучвания върху екстракти на растен..

2019-06-18 12:49:06

Има два начина да бъдеш незабравим в секса. Да се представиш страхотно и да побъркаш от удоволствие ..

2019-06-27 13:36:49

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56