▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Открийте защо гъбата Рейши е толкова популярна в китайската медицина

2023-05-02
917
0
1-3 мин.
Открийте защо гъбата Рейши е толкова популярна в китайската медицина

Императори пазели само за себе си чудото, което лекува рак

Традиционната медицина на Изток от хилядолетия крие в арсенала си растения с уникални лечебни свойства, непознати по другите географски ширини на планетата. Несъмнено едно от най-големите богатства на древните лечители в Китай и Япония са медицинските гъби. Те растат на необичайни, понякога труднодостъпни места (повечето са дървесни и се откриват само високо в планините), имат различни форми, размери и вкус. Общото между тях са обаче редките адаптогенни свойства, които притежават заради изключителния си химичен състав. Чрез тях те лекуват широк спектър заболявания и здравословни проблеми. Това накарало местните да ги издигнат в мистичен култ, а императорите да ги крият и ползват тайно само за себе си и най-близкото си обкръжение. 

Царица сред тези природни дарове от Изтока е медицинската гъба Рейши. От хилядолетия я наричали “еликсир за дълголетие”, а елита в Китай вярвал, че носи безсмъртие, защото няма проблем със здравето, който да не може да реши. Популярна е още с името Ганодерма. Още древните лечители открили, че Рейши съумява да спре процесите на стареене, да възстанови увредените клетки, да спаси от коварни болести и да направи нашия имунитет истински устойчив на всички предизвикателства. 

Тя е може би най-красивата на външен вид лечебна китайска гъба. Лъскава, червено-кафява, разперена като ветрило, с изящна тънка дръжка. Въпреки атрактивния си външен вид, Рейши може да се открие в недотам приятни места като изгнили останки от дървета. Вкусът й е непоносимо горчив. Затова днес, когато свойствата на тази гъба са популярни не само в Китай, а по цял свят, Рейши може да се включи в нашите здравословни режими или диети под формата на екстракт в хранителни добавки, на прах или още по-ефективно - като мощна билкова тинктура, чрез която най-пълно и бързо се усвояват ценните витамини, аминокиселини, минерали и други полезни вещества в състава й. 

Много са симптомите и заболяванията, за които има доказателства, че гъба Рейши помага. Нека видим подробно как и какво лекува чудото на китайската традиционна медицина, което днес се търси в цял свят:

▶ Активира белите клетки - Рейши е рядко мощен имуноактиватор, защото съдържа бета-глюкани. Това са най-добрите естествени полизахариди, които активизират имунитета.

▶ Превенция и лечение на ракови заболявания - гъбата съдържа тритерпеноиди. Тези съединения, доказаха най-прогресивните научни умове в Съединените щати, спират разпространението на туморни метастази в тялото. Има и данни, че приемът на чудото от Изтока може да неутрализира вече наличните ракови клетки в нашето тяло, а не само да спре прогресията им. Доказано ефективна е Рейши при злокачествени заболявания като рак на гърдата,  шийката на матката, простатата, яйчниците и дебелото черво.  Приемът на медицинската гъба е отлична съпътстваща терапия при химио- и лъчетерапия, защото елиминира тежките симптоми, които ги придружават - умора, липса на тонус, косопад, мускулна атрофия, депресия и т.н. Това се дължи на уникалните адаптогенни свойства и съдържанието на ценни аминикиселини (левцин, лизин), витамини, стероидни съединения, феноли и ненаситени мастни киселини.

▶ Потиска алергичните реакции - отново благодарение на тритерпените гъбата потиска производството на хистамин в отговор на алергени от храната и околната среда. Така се спират алергичните пристъпи, а кожата се пази от инфекции, свързани с тях. 

▶ Лекува белите дробове - приемът на Рейши повлиява отлично здравето на белите дробове, особено ако са засегнати от хронични респираторни състояния като астма и бронхит. Улеснява се дишането, облекчават се пристъпите на кашлица, бронхите се поддържат чисти. 

▶ Пречиства кръвта, намалява кръвното, пази сърцето -  Рейши спомага за изхвърляне от кръвта на вредните мазни натрупвания (триглицериди). В резултат се елиминира лошият холестерол, предотвратяват се тромбози и се осъществява ефективна превенция на инфаркт, инсулт, атеросклероза и други сърдечни проблеми. Действието на медицинската гъба помага и за контрол на кръвното налягане.

▶ Намалява високата кръвна захар - китайското медицинско чудо е еликсир за диабетиците. Умело контролира нивата на кръвната захар и помага отчетливо при най-често срещания диабет тип 2. Паралелно Рейши допълва лечебните диети на болните заради ниската си калорийна стойност, наличието на ценни полиненаситени мастни киселини и протеини. Консумацията на растението помага за контрол на телесното тегло и подобрява метаболизма.

▶ За здрав черен дроб - съдейства за естествена детоксикация и защита от омазняване.

▶ Балансира женските хормони и пази яйчниците - гъба Рейши има ползотворно въздействие върху половата система при дамите. Помага за овладяване на хормоналния дисбаланс и има видимо действие при нередовен месечен цикъл, кисти и миоми на яйчниците.

▶ Предпазва простатата - прием на растението се препоръчва за профилактика за здрава простата, защото предотвратява уголемяване и възпалителни процеси на жлезата.

Ако се насочите към Рейши за конкретен здравословен проблем, попитайте лекуващия ви лекар дали е съвместима с наличната лечебна терапия. Трябва също да сте предпазливи, ако имате установени алергични реакции към други гъби. 

Богат избор от медицински гъби и мощни билки за здраве Биотика предлага на изгодни цени в онлайн магазин Biotica.bg.  

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
kozmetika
magazin
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Природата дава съвършения имуностимулант, който бори вируси, анемия и диабетЕсента е на прага ни, а ..

2022-08-31 13:57:08

В разгара сме на сезона, в който всички се надяват на черен петък в аптеките, просто защото влизаме ..

2019-11-04 14:18:11

Двехилядната традиция в употребата на тези съставки от Източна Индия са потвърдени и в днешните меди..

2020-02-03 13:55:46

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56