30% ОТСТЪПКА НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ДО 10 АВГУСТ

Модерната и щадяща химиотерапия вече е факт по света и у нас

Химиотерапията е едно от водещите направления в онкологията в продължение на много години. И през цялото време тя се подобрява все повече и повече – появяват се нови препарати, които се характеризират с по-голяма ефективност и по-добра поносимост. Подобряват се и методите за прилагане на тези препарати. 


Ето кои са основните иновации в областта на химиотерапията, които се появиха по света и у нас през последните години: 

Същността на химиотерапията се състои в прилагането на токсични вещества за потискане растежа на тумора. За съжаление, тези препарати засягат както туморните, така и здравите клетки в организма. Съвременните разработки в областта на химиотерапията са насочени към това – действието на препарата да води към избирателно увреждане само на туморните клетки. 

През 2016 г. беше въведен нов и ефективен препарат за борба с рака на пикочния мехур. Неговият механизъм на действие се основава на стимулиране на имунния отговор. Препаратът е тестван и одобрен от FDA. В хода на клинични проучвания, проведени в САЩ, Европа и Канада, пациентите отбелязват само дискретни странични ефекти: лека слабост, диария, сърбеж на кожата.

В сравнение с използваните преди цитотоксични препарати, тези ефекти са доста незначителни. Освен това при много пациенти в резултат на активирането на имунитета се наблюдаваше намаляване на размера на тумора или дори пълното му изчезване. 

Университетът във Вашингтон пък създаде специални наночастици от калциев карбонат, които са в състояние локално да повишат нивото на рН около тумора. Факт е, че за своя растеж раковите клетки изискват ниско (кисело) рН в областта на растежа на тумора. Използването на такива наночастици е полезно и защото веществата, влизащи в състава им, не вредят на организма.

По време на проучвания, проведени върху мишки, наночастиците се поставят в  туморната тъкан чрез инжектиране. В резултат от това, се наблюдава спиране на растежа на туморите и загуба на способността да метастазират. Авик Сом, един от участниците в проекта, отбеляза, че по този начин онкологичното заболяване може да бъде доведено до хронично състояние. Въпреки това въпросът за доставянето на лекарството до прицелните тъкани все още не е решен. 

Шведска фармацевтична компания е създала медикамент, който може да предотврати косопада по време на химиотерапия. Действието му се основава на намаляване на активността на деленето на клетките на кожата на главата, като по този начин се намалява броят на прицелните клетки за химиотерапевтичните препарати. Системата работи по следния начин: пациентът поставя специална шапка, която охлажда скалпа до определена температура.

В резултат на това се наблюдава намаляване на доставянето на токсични химиотерапевтични препарати с кръвния поток към скалпа поради стесняването на съдовете му и косата не опада напълно. Системата вече е получила одобрение от FDA.

След процедурите на химиотерапия на пациентите се назначава препарат, който стимулира левкопоезата (образуването на бели кръвни клетки). Обикновено това изисква бавно капково въвеждане в съдовата система, което принуждава пациентите да лежат по време на вливането в продължение на няколко часа. Сега вече се предлага специален инжектор, който представлява малко устройство с резервоар за лекарства. Той се прикрепя към кожата в раменната част на ръката и въвежда лекарството с установена честота. 

За лечение на рак на дебелото черво хирурзите в германските клиники използват HIPEC (интраабдоминална хипертермична химиотерапия). Тя се състои в промиване на коремната кухина със стерилен, нагрят до 42 градуса,  разтвор с химиотерапевтични препарати веднага след хирургична операция. Продължителността на манипулацията е от 30 до 90 минути.

По време на манипулацията раковите клетки умират, защото са по-чувствителни към нагряване, в сравнение със здравите клетки. Допълнително предимство на този метод е директният контакт на тумора с лекарството за химиотерапия и възможността да се прилага локално, без отравяне на тялото, както при интравенозно приложение. Тази техника не е стандартизирана, но дава добри резултати, което се потвърждава от изследванията и опита на водещи онколози в Германия.

Сред големите надежди в помощ на онкологията и химиотерапията е и методът на италианския професор Джовани Барко, който съвсем скоро ще бъде достъпен и в България. На базата на дългогодишния си опит, научни разработки и изследвания, проф. Барко патентова своята уникална OPL терапия, която доказано помага при над 100 заболявания. Именно на неговите открития за клетъчната чувствителност и адаптивност към промяната в нивата на кислород са стъпили и носителите на Нобеловата награда за медицина за 2019 г.!

Ето какъв е механизмът на действие на OPL терапията при лечението на новообразувания: благодарение на задействането на йонизирани кислородни атоми и електрони, терапията с използване на свободни радикали достига до области в тъканите, които обикновено не се промиват от артериална кръв. Така тя активира митохондриални окислителни системи, участващи в производството на енергия, които при някои патологични състояния или при стареене значително се забавят.

Именно благодарение на тази уникална способност OPL терапията е не само много по-ефективна при лечението на редица заболявания, но и успешно се използва в комплексната терапия на онкологични заболявания, включително рак на панкреаса и простатата, мозъчни тумори и др.

OPL терапията, която вече се прилага успешно в много елитни клиники по цял свят, се е утвърдила като добър помощник на химиотерапията, като значително намалява страничните ефекти от прилагането й и увеличава терапевтичния ефект.

Безспорното предимство на OPL терапията, за прилагането на която отскоро се обучават и български лекари, е практическата липса на противопоказания (с изключение на пациентите, приемащи препарати, потискащи имунната система), безопасността и безболезнеността на прилаганите процедури, и най-важното – най-широк спектър от заболявания, които могат да бъдат лекувани както с моно-, така и с комплексна терапия. 


КОНВЕНЦИОНАЛНО ЛЕЧЕНИЕ И ТРИАКТАЛ

На този етап от развитието на модерната медицина, най-доброто лечение на онкологичните заболявания е конвенционалното. То се свежда до хирургично, трансплантация на стволови клетки, хормонална терапия, таргетна терапия, имунотерапия, лъчетерапия, химиотерапия. Всяко лечение се прилага в зависимост от вида и спецификата на онкологичното заболяването. Като най-приложими и най-разпространени на този етап се считат лъчетерапията и химиотерапията, като ефективността им зависи от редица фактори. Неоспоримо е тяхното въздействие върху раковите клетки и ефекта върху заболяването. Но те носят със себе си и много негативи за организма, които е жизненоважно да бъдат преодолени максимално бързо и ефективно.
След провеждане на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, състоянието в организма е като след “ядрена бомбардировка”. Унищожени са както паразити и ракови клетки така и полезните бактерии в организма, които са гръбнакът на имунната ни система. Клетките са блокирани от огромното количество токсини. Мощната интоксикация на организма след химиотерапията води до тотално блокиране на жизнената енергия и затлачване на организма с токсини и шлаки, и до безпрепятствено заселване и размножаване на микропаразити и гъбички, които отново създават предпоставки за нови туморни образувания. Паразитите бързо колонизират всички органи и натрупаните токсини в организма блокират нормалната работа на имунната ни система. Затормозяват се и органите и системите за естествена детоксикация. Също така храносмилателната система е много сериозно увредена и усвояването на хранителни вещества, необходими за ревитализацията на организма, на практика не се извършва.
  • Работи в няколко посоки и успешно да се справя с породените от лъче- и химиотерапията негативи за организма.
  • Подпомага за стимулирането на основната функция на черния дроб да детоксикира организма, изчиствайки го от натрупаните токсини в следствие на лъче- и химиотерапията.
  • Съдейства за ефективното възстановяване на имунната система, унищожена в следствие на лъче- и химиотерапията.
  • Подпомага организма за възстановяване нормалните му защитни функции, давайки възможност да продължи борбата най-ефективно.

ТРИАКТАЛ Е СЪПЪСТВАЩА ТЕРАПИЯ В БОРБАТА С ОНКОЛОГИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ 


ТРИАКТАЛ МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК ИЛИ НА ТЕЛ.: 0877 72 10  40

https://biotica.bg/triactal-podpomagane-po-vreme-na-onkoterapiya

Търсене

Категории

Реклама

rr
af
ba
pk
ar
ss

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина