▶ 5% БОНУС ЗА ВСИЧКО С КОД BLACK ДО 30.11.

Какво трябва да знаем за повишената пикочна киселина?

2020-11-11 11:09:17
119
0
Biotica
Повишената пикочна киселина (хетероциклично съединение на въглерод) обикновено се свързва с подаграта или артрита. Какво точно представлява и от къде идва тя? Какви са симптомите на високата пикочна киселина и опасна ли е за здравето ни? Може ли онлайн магазин Биотика да предложи подходящи хранителни добавки за нормализиране на високите нива? Нека видим!

Какво представлява повишената пикочна киселина

Това е отпадно вещество, образуващо се в следствие от разграждането на съдържащите се в някои храни пурини. След постъпване, организма отделя въглерод-базирано хетероциклично съединение, което обикновено се изхвърля чрез урината. Когато обаче тези стойности са твърде високи, определена част остава в кръвта и започва натрупване.

Какво причинява нейното увеличение

Когато нивата на пикочна киселина са повишени, тя се кристализира и отлага във вид на кристали предимно в ставите. Тези кристали още са известни и под името тофи. Техните високи нива предизвикват мощни възпалителни процеси и болезнени усещания, което наричаме подагра.
Кои са нормалните нива? Важно е да се отбележи, че нормата на пикочната киселина при мъжете винаги е по-висока от тази при жените. Например в първия случай, когато изследването е чрез урината, стойността е до 422 µmol/l. При жените този показател е до 387 µmol/l.

Кои са симптомите

Обикновено изследването е провокирано от симптомите на подагра или артрит, които предполагат висока пикочна киселина. Те са силно изразени под формата на възпаление, зачервяване и подуване на засегнатото място. То е предимно в областта на ставите, но по-често е засегната ставата на най-дългия пръст на крака. Друга причина за изследване на повишените стойности е наличието на сърдечни заболявания, провеждане на химиотерапия, натравяния и т.н.

Как да контролираме повишените нива

Намаляване на стойностите и лечението може да се извърши както медикаментозно, така и чрез премахване на богатите на пурини храни от диетата си. Това са всички месни продукти, включително и морските дарове, както и отказ от приема на напитки със захар и сладкиши. Има ли и други безопасни алтернативи?

Може ли Biotica.bg да помогне

Приемът на специални здравословни и оригинални хранителни добавки също може да изиграе решаваща роля в контрола на повишеното хетероциклично съединение на въглерод в кръвта. Такива продукти ще откриете в онлайн магазин Biotica. УРОКСИН  е изцяло натурална хранителна добавка създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с терапевтично и профилактично въздействие върху човешкия организъм. Благодарение на билковия си състав, тази хранителна добавка помага при проблеми с бъбреците и има активно действие срещу бъбречните заболявания. Също така, действа успокояващо и има слаби антибактериални и антифунгицидни свойства. Продуктът има пикочогонно действие, спомага за пречистването на бъбречната тъкан и действа благоприятно срещу възпалени бъбреци.
УРОКСИН има въздействие върху възпаленията, заради противовъзпалителните и диуретични свойства на съставките. Може да се прилага при камъни в бъбреците и хроничен цистит. Този продукт е отличен помощник при отслабена функция на бъбреците.

Тук още Ви очаква:

  • Най-добро и бързо обслужване от екип експерти;
  • Най-добрите цени в бранша;
  • Първокласно качество и сигурен произход;
  • Редовни промоционални оферти и предложения.

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

2022-11-02 16:00:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00