Как влияе алкохолната консумация на ерекцията?

Различни и спорни са данните по отношение на алкохолната консумация и влиянието ѝ върху еректилната потентност у мъжа. При ниски концентрации, поради анксиолитичния си ефект и намаляване емоционалното напрежение и социално-морални психологични инхибиции, алкохолът повишава либидото. Този ефект обаче е чисто психологичен и няма общо с физиологичното влияние на алкохола върху ерекцията, което по начало е отрицателно.


Ексцесивната алкохолна консумация е една изключително често срещана причина за еректилна дисфункция. Обратнопропорционално, с повишаването на алкохолната концентрация в плазмата, намалява чувствителността на ЦНС към сексуални стимули. Като депресант на централната нервна система, алкохолът в по-големи количества, води до обща седация и влияе пряко на ерекцията, като нарушава възприемането на физически сексуални стимули от нервните окончания и нарушава нормалната кръвна циркулация, като дилатира съдовете. Физиологичното оросяване на пениса е изключително важно за нормалната релаксация и контракция на мускулите, участващи в ерекцията чрез блокиране на изходящия кръвоток.


Изследване от 2009 г., публикувано в The Journal of Sexual Medicine, показва, че понижен кръвен обем в съчетание с депресия на централната нервна система, води до влошена ерекция. Алкохолът води до дехидратация, намаляване на кръвния обем и повишаване нивата на ангиотензин, който се асоциира с еректилна дисфункция.


Както вече споменахме обаче умерената алкохолна консумация повишава либидото. Според Националния институт по олкохолна злоупотреба и алкохолизъм в Америка, умерената дневна алкохолна консумация за мъже е до две алкохолни напитки, а за жени до една алкохолна напитка дневно. Черният дроб може да метаболизира само до една стандартна алкохолна напитка за един час. Количества по-големи от тези водят до повишаване на алкохолните концентрации в плазмата и периферните тъкани до „освобождаване“ метаболитния капацитет на черния дроб. През това време повишените концентрации водят до физиологични смущения.


Алкохолната консумация в умерени количества според споменатите вече стандарти не само повишава либидото, но по-важното е, че намалява риска от сърдечносъдови инциденти. Изследване от 2004 г., публикувано в Journal Seminars In Vascular Medicine показва, че умерената алкохолна консумация се асоциира с понижена сърдечносъдова смъртност, поради антиоксидантни ефекти. Установените полифеноли – танини и антоцианини имали влияние върху липидния профил, намалявали коагулацията, увеличавали фибринолизата, инхибирали тромбоцитите и повишавали синтеза на азотен оксид. Тези данни били важни, тъй като до момента било ясно, че васкуларните заболявания имали връзка с еректилната дисфункция.


В заключение, умерената алкохолна консумация е свързана с подобрено либидо и понижен риск от сърдечносъдови заболявания и инциденти. От друга страна обаче, повишената алкохолна консумация (повече от две стандартни алкохолни напитки за мъже и една за жени) има отрицателен ефект върху еректилната потентност, поради обща седация. При жени някои изследвания показват подобни резултати. В тази група обаче редица проучвания показват повишен риск от сексуална виктимизация, а някои и рисково сексуално поведение. 


Повече от 2/3 от мъжете на средна възраст нямат пълноценен полов живот основно поради физическа невъзможност да задържат достатъчно дълго време ерекцията, показва анализ на данни от световната здравна статистика. Анкетирани мъже посочват още като проблеми намалено или липсващо желание за секс поради неудовлетвореност на партньорката от контакта, намаляване на удоволствието от половия акт. Факторите, които оказват влияние са много:

 • възрастта
 • околната среда
 • стреса
 • тютюнопушенето
 • липсата на витамини в организма
 • неправилното и непълноценно хранене
 • натрупаната умора


МЕНМАКС е букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:

 • Поддържа нормалната функция на простатата;
 • Подобрява функционирането на пикочо-половата система;
 • Подобрява либидотo;
 • Повишава качеството и количеството на спермата;
 • Вдига нивото на сексуалната активност;
 • Дава издържливост при физически натоварвания;
 • Повишава сексуалната активност;
 • Дава отлични резултати при еякулация;

Специалистите констатират, че някои билки са ефективни за облекчаване на симптомите на уголемена простата. Тези билки могат да бъдат използвани самостоятелно или да се приемат в комбинации, тъй като имат различни, но синергични ефекти.

МЕНМАКС е продукт изцяло на билкова основа, напълно съобразен с потребностите на мъжкия организъм създаден по формула на световноизвестния акад. Хлебаров. Течната му формула се усвоява 100% от организма и затова има подчертано бързо действие. Съдейства за стимулиране на производството на лутеинизиращ хормон, който влияе пряко върху производството на тестостерон. А повишеното ниво на тестостерон води до повишаване на силата на мускулния растеж, удължава ерекцията и засилва потентността, подобрява спермогенезата, а с това повлиява положително качеството и количеството на произвежданите сперматозоиди.

МЕНМАКС е напълно органична, безопасна и без странични ефекти добавка.

Не се ограничавайте. Покажете пълния си потенциал!


МЕНМАКС МОЖЕТЕ ДА ПОТЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/manmax-za-silna-erektsiya-i-potentnost

Търсене

Категории

Реклама

ar
pk
af
ba
ss
rr

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина