БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 80 ЛВ

Как се пие активен въглен при разстройство?

2022-09-14 08:35:43
2859
0
Biotica

Вместо да потискате диарията, изчистете токсините от тялото

Всички третираме диарията като враг номер 1, щом реши да ни навести в ежедневието. Хората с раздразнени черва се борят с нея почти постоянно и често се хранят по протокол, за да не изпаднат в серия, която не им позволява свободно и спокойно придвижване. Затова прибягват до прахчета, таблетки, капсули и сиропи, хранителни добавки за стомах, които потискат неприятния физиологичен феномен.

Независимо от причините за появата на разстройството обаче - хроничен чревен дискомфорт, стрес, хранително натравяне и непоносимости към дадени продукти, бактерии и паразити в стомашно-чревния тракт, вирусни инфекции или употреба на определени лекарства, по своята същност неприятният процес има една-единствена цел - да изчисти тялото от натрупаните токсини, плаки и патогени при контакта с околната среда. Организмът има нужда да ги изхвърли, за да възстанови баланса. Потискайки разстройството, ние всъщност не позволяваме това да се случи. Ако започнем прием на пробиотици веднага, може и да постигнем желания ефект след време. При обилна и болезнена диария обаче, има по-добро бързо решение за противодействие - прием на активен въглен.

Веществото, произведено от органични изгорени отпадъци, обогатени с кислород, има повърхност, покрита с безброй мехури или кухини. Така те създават огромна контактна площ, която влиза в пряк контакт с всички бактерии, патогени и микроорганизми, постъпвайките в тялото. Приемът на активен въглен гарантира, че те ще бъдат напълно абсорбирани и изведени безвредно от тялото с фекалната маса, в която той запазва вида и консистенцията си напълно. 

На всички ни е известно, че активният въглен е най-ефективното лекарство при отравяне от какъвто и да било характер именно поради свойството си да абсорбира всичко. Напълно безвреден е, доказано ефективен и при деца.  Макар да не е първото, за което се сещаме, приемът на активен въглен е най-адекватната първа реакция и при разстройство, защото елиминира първопричината за наличното неразположение, без да спира тялото ни да я изхвърли.

КАК СЕ ПРИЕМА АКТИВЕН ВЪГЛЕН ПРИ ДИАРИЯ

Ето основните неща, които трябва да имаме предвид при лечение на растройство с веществото:

  •  Количеството активен въглен, което ще погълнем, зависи от килограмите, възрастта и формата, под която решим да го приемаме - на пазара се предлага на прах или таблетки (обичайно по 1 за 10 кг реално телесно тегло). Точната дозировка според индивидуалните характеристики е описана на всеки от продуктите. 
  • След употребата на активен въглен при разстройство е добре да приемем и прахче за рехидратация. Междувременно е изключително важно да пием много течности - така помагаме на тялото по-бързо да изхвърли въглена и всичко, което той е погълнал в червата.
  • Редом с активния въглен не приемайте никакви други медикаменти за овладяване или потискане на разстройството. Няма да постигнат нужния ефект, защото той ги абсорбира и на практика неутрализира функциите им. Ако се налага да приемете лекарство за друг здравословен проблем, направете го поне час, преди да го погълнете.
  • Може да използвате илача и за превенция и лечение на гадене и повръщане, които често съпровождат стомашно-чревните вируси, причиняващи разстройство. Неутрализира и газовете, които се образуват. 
  • Не се притеснявайте, ако фекалната маса, която отделяте след прием на активен въглен има наситено черен или зеленикав цвят. Това се дължи на вече споменатия факт, че лекарството запазва визуалните и физическите си характеристики, дори след преминаване през целия храносмилателен тракт. Цветният “ефект” преминава в рамките на няколко дни.
  • Активен въглен може спокойно да се приема при разстройство от бременни жени и кърмачки. Напълно безвредно е и за майката и за детето, защото по никакъв начин не се абсорбира в тялото.

Ако разстройството продължава въпреки приема на сорбента, потърсете лекарска помощ.

В портфолиото на Биотика присъстват десетки натурални решения и добавки за превенция и лечение на стомашно-чревен дискомфорт, детокс на токсини и шлаки, елиминиране на паразити и патогени, възстановяване при язва, гастрит, хронично разстройство, раздразнени черва, колит и други тежки проблеми. Повечето продукти са налични на промоционални цени в онлайн магазина Biotica.bg.

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Вижте рисковете, начините за предпазване и лечение на инфекцията Папилома вирусът е най-често п..

2023-01-27 09:33:53

Вижте как ярки цветове от селската градина спасяват животиПредставете си идеалната бабина градина на..

2023-01-26 21:53:07

Захранва с “хормона на щастието”, връща ни съня и сексуалния апетитХрастовидната Грифония, която про..

2023-01-20 15:15:58

Тонус, отслабване, концентрация - ето какво предлагат зърната като напитка или хранителна добавка&nb..

2023-01-19 14:13:09

Натуралният еликсир замества хиляди козметични продуктиПриродата създава чудеса, които на свой ред п..

2023-01-17 11:05:05

Без дъвки, лепенки и хапчета от аптеката - убийте тютюневия глад с тайна от природата Началото ..

2023-01-16 16:26:04

НАЙ-ЧЕТЕНИ

С Майчин лист топим теглото, забравяме запека и хемороидите  Ако дебелото черво е Ахилесов..

2023-01-09 12:16:45

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00