Подарък при поръчки над 150 лв.

Как се пие активен въглен при разстройство?

2022-09-14
19192
0
1-3 мин.
Как се пие активен въглен при разстройство?

Вместо да потискате диарията, изчистете токсините от тялото

Всички третираме диарията като враг номер 1, щом реши да ни навести в ежедневието. Хората с раздразнени черва се борят с нея почти постоянно и често се хранят по протокол, за да не изпаднат в серия, която не им позволява свободно и спокойно придвижване. Затова прибягват до прахчета, таблетки, капсули и сиропи, хранителни добавки за стомах, които потискат неприятния физиологичен феномен.

Независимо от причините за появата на разстройството обаче - хроничен чревен дискомфорт, стрес, хранително натравяне и непоносимости към дадени продукти, бактерии и паразити в стомашно-чревния тракт, вирусни инфекции или употреба на определени лекарства, по своята същност неприятният процес има една-единствена цел - да изчисти тялото от натрупаните токсини, плаки и патогени при контакта с околната среда. Организмът има нужда да ги изхвърли, за да възстанови баланса. Потискайки разстройството, ние всъщност не позволяваме това да се случи. Ако започнем прием на пробиотици веднага, може и да постигнем желания ефект след време. При обилна и болезнена диария обаче, има по-добро бързо решение за противодействие - прием на активен въглен.

Веществото, произведено от органични изгорени отпадъци, обогатени с кислород, има повърхност, покрита с безброй мехури или кухини. Така те създават огромна контактна площ, която влиза в пряк контакт с всички бактерии, патогени и микроорганизми, постъпвайките в тялото. Приемът на активен въглен гарантира, че те ще бъдат напълно абсорбирани и изведени безвредно от тялото с фекалната маса, в която той запазва вида и консистенцията си напълно. 

На всички ни е известно, че активният въглен е най-ефективното лекарство при отравяне от какъвто и да било характер именно поради свойството си да абсорбира всичко. Напълно безвреден е, доказано ефективен и при деца.  Макар да не е първото, за което се сещаме, приемът на активен въглен е най-адекватната първа реакция и при разстройство, защото елиминира първопричината за наличното неразположение, без да спира тялото ни да я изхвърли.

КАК СЕ ПРИЕМА АКТИВЕН ВЪГЛЕН ПРИ ДИАРИЯ

Ето основните неща, които трябва да имаме предвид при лечение на растройство с веществото:

  •  Количеството активен въглен, което ще погълнем, зависи от килограмите, възрастта и формата, под която решим да го приемаме - на пазара се предлага на прах или таблетки (обичайно по 1 за 10 кг реално телесно тегло). Точната дозировка според индивидуалните характеристики е описана на всеки от продуктите. 
  • След употребата на активен въглен при разстройство е добре да приемем и прахче за рехидратация. Междувременно е изключително важно да пием много течности - така помагаме на тялото по-бързо да изхвърли въглена и всичко, което той е погълнал в червата.
  • Редом с активния въглен не приемайте никакви други медикаменти за овладяване или потискане на разстройството. Няма да постигнат нужния ефект, защото той ги абсорбира и на практика неутрализира функциите им. Ако се налага да приемете лекарство за друг здравословен проблем, направете го поне час, преди да го погълнете.
  • Може да използвате илача и за превенция и лечение на гадене и повръщане, които често съпровождат стомашно-чревните вируси, причиняващи разстройство. Неутрализира и газовете, които се образуват. 
  • Не се притеснявайте, ако фекалната маса, която отделяте след прием на активен въглен има наситено черен или зеленикав цвят. Това се дължи на вече споменатия факт, че лекарството запазва визуалните и физическите си характеристики, дори след преминаване през целия храносмилателен тракт. Цветният “ефект” преминава в рамките на няколко дни.
  • Активен въглен може спокойно да се приема при разстройство от бременни жени и кърмачки. Напълно безвредно е и за майката и за детето, защото по никакъв начин не се абсорбира в тялото.

Ако разстройството продължава въпреки приема на сорбента, потърсете лекарска помощ.

В портфолиото на Биотика присъстват десетки натурални решения и добавки за превенция и лечение на стомашно-чревен дискомфорт, детокс на токсини и шлаки, елиминиране на паразити и патогени, възстановяване при язва, гастрит, хронично разстройство, раздразнени черва, колит и други тежки проблеми. Повечето продукти са налични на промоционални цени в онлайн магазина Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

С термина инфламаторни интестинални заболявания (IBD - Inflammatory bowel disease) се означават боле..

2020-01-07 14:57:58

Червата приемат и изпращат импулси, реагират на всичко, което се случва в тялото. Те са неразривно с..

2021-03-25 15:16:46

Мравчено дърво, Пау д'арко (лат. Tacoma ocheraceae, Tecoma ice, Tabebuia cassinoide, Tabebuia avella..

2020-01-23 12:00:55

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Последното откритие на съвременната фитотерапия е продуктът Голфикс за разграждането на жлъчни камън..

2019-05-22 14:07:15

Хранителната добавка Гликофикс е резултат от множество клинични проучвания върху екстракти на растен..

2019-06-18 12:49:06

Има два начина да бъдеш незабравим в секса. Да се представиш страхотно и да побъркаш от удоволствие ..

2019-06-27 13:36:49

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56