Как се пие активен въглен при разстройство?

2022-09-14
23176
0
1-3 мин.
Как се пие активен въглен при разстройство?

Вместо да потискате диарията, изчистете токсините от тялото

Всички третираме диарията като враг номер 1, щом реши да ни навести в ежедневието. Хората с раздразнени черва се борят с нея почти постоянно и често се хранят по протокол, за да не изпаднат в серия, която не им позволява свободно и спокойно придвижване. Затова прибягват до прахчета, таблетки, капсули и сиропи, хранителни добавки за стомах, които потискат неприятния физиологичен феномен.

Независимо от причините за появата на разстройството обаче - хроничен чревен дискомфорт, стрес, хранително натравяне и непоносимости към дадени продукти, бактерии и паразити в стомашно-чревния тракт, вирусни инфекции или употреба на определени лекарства, по своята същност неприятният процес има една-единствена цел - да изчисти тялото от натрупаните токсини, плаки и патогени при контакта с околната среда. Организмът има нужда да ги изхвърли, за да възстанови баланса. Потискайки разстройството, ние всъщност не позволяваме това да се случи. Ако започнем прием на пробиотици веднага, може и да постигнем желания ефект след време. При обилна и болезнена диария обаче, има по-добро бързо решение за противодействие - прием на активен въглен.

Веществото, произведено от органични изгорени отпадъци, обогатени с кислород, има повърхност, покрита с безброй мехури или кухини. Така те създават огромна контактна площ, която влиза в пряк контакт с всички бактерии, патогени и микроорганизми, постъпвайките в тялото. Приемът на активен въглен гарантира, че те ще бъдат напълно абсорбирани и изведени безвредно от тялото с фекалната маса, в която той запазва вида и консистенцията си напълно. 

На всички ни е известно, че активният въглен е най-ефективното лекарство при отравяне от какъвто и да било характер именно поради свойството си да абсорбира всичко. Напълно безвреден е, доказано ефективен и при деца.  Макар да не е първото, за което се сещаме, приемът на активен въглен е най-адекватната първа реакция и при разстройство, защото елиминира първопричината за наличното неразположение, без да спира тялото ни да я изхвърли.

КАК СЕ ПРИЕМА АКТИВЕН ВЪГЛЕН ПРИ ДИАРИЯ

Ето основните неща, които трябва да имаме предвид при лечение на растройство с веществото:

  •  Количеството активен въглен, което ще погълнем, зависи от килограмите, възрастта и формата, под която решим да го приемаме - на пазара се предлага на прах или таблетки (обичайно по 1 за 10 кг реално телесно тегло). Точната дозировка според индивидуалните характеристики е описана на всеки от продуктите. 
  • След употребата на активен въглен при разстройство е добре да приемем и прахче за рехидратация. Междувременно е изключително важно да пием много течности - така помагаме на тялото по-бързо да изхвърли въглена и всичко, което той е погълнал в червата.
  • Редом с активния въглен не приемайте никакви други медикаменти за овладяване или потискане на разстройството. Няма да постигнат нужния ефект, защото той ги абсорбира и на практика неутрализира функциите им. Ако се налага да приемете лекарство за друг здравословен проблем, направете го поне час, преди да го погълнете.
  • Може да използвате илача и за превенция и лечение на гадене и повръщане, които често съпровождат стомашно-чревните вируси, причиняващи разстройство. Неутрализира и газовете, които се образуват. 
  • Не се притеснявайте, ако фекалната маса, която отделяте след прием на активен въглен има наситено черен или зеленикав цвят. Това се дължи на вече споменатия факт, че лекарството запазва визуалните и физическите си характеристики, дори след преминаване през целия храносмилателен тракт. Цветният “ефект” преминава в рамките на няколко дни.
  • Активен въглен може спокойно да се приема при разстройство от бременни жени и кърмачки. Напълно безвредно е и за майката и за детето, защото по никакъв начин не се абсорбира в тялото.

Ако разстройството продължава въпреки приема на сорбента, потърсете лекарска помощ.

В портфолиото на Биотика присъстват десетки натурални решения и добавки за превенция и лечение на стомашно-чревен дискомфорт, детокс на токсини и шлаки, елиминиране на паразити и патогени, възстановяване при язва, гастрит, хронично разстройство, раздразнени черва, колит и други тежки проблеми. Повечето продукти са налични на промоционални цени в онлайн магазина Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Все повече хора избират да се обърнат към природата, когато става дума за избора на козметика. Натур..

2020-10-09 14:09:06

Болката и подуването изчезват с лесни бабини рецепти - вижте как   Здравите колене позволя..

2022-06-21 10:35:35

С идването на есента, идват и вирусите. Началото на зимния период е и начало на грипните епидемии, о..

2020-10-13 10:49:48

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56