▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Как помагат гъбите при онкологични заболявания?

2024-06-19
504
0
1-3 мин.
Как помагат гъбите при онкологични заболявания?

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и профилактика на онкологични заболявания обаче съществуват мощни растения и билки, които с векове са се доказали срещу поредица симптоми и признаци на злокачествени болести. 

Сред тях са впечатляващ брой лечебни гъби, използвани от дълбока древност на Изток за изцерение и дълголетие. Същите доказват във времето своите противоракови свойства, с които подпомагат осезаемо нашата заплашена от средата имунна система

 

История и традиционна употреба

Микотерапия (или още фунготерапия) е установена от древността практика за приложение на лечебни гъби за лечение и профилактика на десетки заболявания и заплахи за нашия организъм. 

Категорично може да се твърди, че от всички терапевтични опити с растения този е най-доказано успешният особено при третиране на онкологични заболявания. 

Още в Древен Китай, където много от лечебните гъби се срещат в естествения си хабитат, макар да не са знаели детайли за биохимичното им съдържание, открили колко широкоспектърно полезно действие притежават. 

Жители на високопланинско село, които ги консумирали често и варели отвари от тях, се оказали най-дълголетните хора в региона. Впоследствие славата им се разнесла из цялата страна и накрая достъпът до техните чудотворни свойства се оказал привилегия само на императорския елит. 

Непосредствено след откриването на пеницилина особено внимание медицинската наука отделя на изследване и изучаване на ползите от лечебни гъби като средства за алтернативно лечение, превенция и съпътстваща терапия при лечение на тежки инфекции, автоимунни заболявания, рак и паразити

Резултатите са впечатляващи, а заключенията недвусмислени - природните дарове носят вещества, които са незаменими за здравето, а не могат да се открият никъде другаде.

 

Биохимичен състав на лечебните гъби

Несравнимият им статус, който ги поставя в междинна категория - нито растения, нито животни, е ключът към уникалните състав и ползи от тях. 

Макар да ги числим по-лесно към растителните видове, всъщност метаболизмът им е почти животински. Успяват по уникален начин да усвояват мазнини, белтъчини и въглехидрати, като в този процес произвеждат безценни ензими и метаболити, без които е невъзможно напълно да се усвои глюкозата, която на свой ред освобождава енергия за всички жизнени процеси в организма. 

 

Така в ценните лечебни гъби се образуват:

 • безаналогови полизахариди (бета глюкани и други) с ярко изразени противотуморни и имуномоделиращи свойства;
 • трипертени, които действат против възпаления чрез контрол на освобождаването на хистамин от нашите клетки;
 • протеини с имуноподдържаща роля - потискат автоимунните реакции, които разрушават хормоналния баланс в организма;
 • меланини.

 

Механизми на действие при онкологични заболявания 

В споменатите уникални полизахариди в лечебните гъби, сред които: ланостан, ганодеран, грифолан, лентинан, ланофил и др., се крие тайната на мощното действие срещу рак. 

Приемът им стимулира активността на Т-лимфоцитите, които от своя страна активират макрофагите. В резултат в тялото се синтезира безценен перфорин - вещество, което представлява високомолекулен белтък и притежава свойства на ензим. Той прониква през стените на образуваните ракови клетки и ги пробива (“перфорира”). В резултат клетъчното им съдържание изтича и те загиват. 

Така чрез своите полизахариди лечебните гъби буквално спомагат за унищожението на раковите метастази в тялото. Много от тях действат и като превенция на първичното образуване на туморни клетки в различни органи на тялото. 

Модерно проучване в Япония, където също голям брой хора приемат лечебни гъби под различни форми (стрити на прах в таблетки, капсули и хапчета, лечебни тинктури и т.н.), показва, че при редовен прием рискът за развитие на онкологично заболяване е почти на 100 % унищожен. 

 

Конкретни видове лечебни гъби и тяхното въздействие

 • Рейши (Ганодерма) - мощен имуномодулатор с противовъзпалителни свойства. Ползва се за лечение на остри респираторния инфекции (астма, бронхит, ангина, пневмония), като пречиства и  защитава трайно белия дроб. Подкрепя имунитета, черния дроб и предотвратява алергични реакции;
   
 • Шийтаке - древните китайски лечители я наричат “Еликсир на живота”, защото е силен антиоксидант, който съумява да спре процесите на стареене и трайно да намали оксидативния стрес на клетъчно ниво. Спомага за детоксикация на черен дроб и дебело черво, като неутрализира токсичните отпадъци, бактерии и паразити. Това е една от лечебните гъби с подчертани противотуморни свойства. Подкрепя имунната система при налична атака от вируси. лекува кожни раздразнения от псориазис, екземи и други;
   
 • Лъвска грива (Херициум) - безценен източник на здраве за централната и периферната нервна система. Стопира дегенеративните процеси със загуба на памет (при възрастни), концентрация и координация. Облекчава организма при стрес и депресия. Доказва се като активна превенция на болести като Алцхаймер и Паркинсон, намира приложение и при пациенти от аутистичния спектър. Паралелно е оздравителен тоник за храносмилане особено при нездравословни хранителни режими и честа консумация на храни, които натоварват организма. Лекува и предотвратява язви, колит и гастрит. Пази сърцето и се нарежда сред лечебните гъби, които предпазват от рак;
   
 • Чага - за енергия, силен имунитет и активна детоксикация на организма. Поддържа мозъчния тонус и метаболизма. Лекува и предотвратява аномалии с кръвната захар, одобрена е за лечение на диабет. Регулира пулса и кръвното налягане, пречиства кръвта и спира унищожителния оксидативен стрес върху клетките;
   
 • Кордицепс - една от най-силните лечебни гъби за тонус и енергия на цялото тяло. Побеждава умората, стимулира мускулния тонус и издръжливостта. Тези ефекти на дължат на богатия биохимичен състав, в който изобилстват витамини от група В и минерали (калий, магнезий, желязо, калций, манган, мед, цинк и др.). Прилага се успешно при пациенти с желязодефицитна анемия. Смята за природен антибиотик и натурална виагра, тъй като побеждава упорити вируси и стимулира сексуалното желание и активността. Също като други лечебни гъби действа като имуномодулатор, пази здравето на нервната система и защитава срещу рак. Подобрява осезаемо паметта и концентрацията. 

Всички тези и още лечебни гъби под формата на концентрирани и лесно усвояеми биологично чисти тинктури може да намерите сега на двойно по-ниски цени в онлайн магазин Biotica.bg. Всички хранителни добавки от Биотика са снабдени със сертификат за качество на състава и имат гарантират ефект върху здравето.

 

Как се използват в съвременната медицина

Също като много билки, всички видове полезни гъби намират приложение в съвременните стандарти за лечение на хронични и злокачествени заболявания. Когато се съчетават с други медикаменти и терапии, разбира се, трябва да се уведоми лекуващият лекар. 

Паралелно употребата им за тонизиране и превенция на опасни болести е напълно безвредна (при отсъствие на установена алергия към фунги) и доказано ефективна. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Осем от 10 души дори не са наясно с опасността от вътрешни (висцерални) мазнини в корема. Тази мазни..

2019-12-22 13:02:16

Кога и как можем да се спасим от страшната диагноза? С рак на простата се диагностицират все пове..

2024-06-12 09:48:00

Първите симптоми на различните видове рак, са различни. Но, най-лошото нещо, което може да направите..

2019-12-09 15:40:44

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56