▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Как да се освободим от токсините и ефективно да прочистим кръвоносната система?

2023-07-21
1454
0
1-3 мин.
Как да се освободим от токсините и ефективно да прочистим кръвоносната система?

Билки и рецепти ни спасяват от много тежки болести

За да работят целесъобразно, органите в нашето тяло се нуждаят от хранителни вещества и кислород. За техния транспорт до всяка клетка е отговорна нашата кръвоносна система. За да доставя необходимото, тя трябва да бъде чиста от токсини и мазнини, които затрудняват кръвоснабдяването и запушват кръвоносните съдове. Това значи, че за да функционира нормално човешкият организъм, негововата кръвоносна система трябва да се пречиства регулярно, за да се избегнат усложнения както със сърцето, така и с всички органи в тялото. 
По индиректен начин, в кръвта попадат всякакви продукти на нашето дишане и храносмилане. Тези от тях, които тялото не успее да изхвърли и останат да циркулират в кръвопотока, достигат до редица органи и ги заплашват с различни по вид възпаления и трайно увреждане. За да се избегнат тези сценарии, трябва периодично, дори без специални индикации за това, да се грижим за “почистване” на нашата кръв.
Добре е да се знае, че съдовете в човешката кръвоносна система са с обща дължина колкото два пъти тази на Екватора. Покриват огромна площ и не спират да работят и за секунда.  Ефективното им прочистване включва избор на потентни билки или хранителни добавки на билкова основа, консумацията на подходящи храни и напитки, които спомагат за детокса на кръвта, а не утежняват нейното състояние. 
Все пак какви могат да са симптомите за сериозно замърсяване на една кръвоносна система?

Ето най-разпознаваемите:

 • Повишена пикочна киселина - тя е органичен продукт от обмяна на вещества и един от най-необходимите за тялото антиоксиданти, но свръхпроизводството й може сериозно да наруши баланса в човешката кръвоносна система. Пурините, задържани в кръвта, заплашват сърцето, бъбреците и опорно-двигателния апарат. Затова, ако сте диагностицирани с повишена пикочна киселина (хуперурикемия), непременно се фокусирайте върху прочистване на кръвоносни съдове и лимфа. Особено доволни ще бъдете, ако сте го сторите, преди да развиете болезнена подагра. 
 • Повишен холестерол - всички знаем до какво води завишения “лош” холестерол, затова следете нивата му и при покачване, започнете да спазвате специална диета. В най-общ план тя изключва трансмазнините, пържените храни, червените меса, карантиите, прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушеното. Всички от изброените помагат кръвта да се замърси повече, а кръвоносните съдове да се запушат по-сериозно. Трябва да се консумират храни, богати на фибри - пресни плодове и зеленчуци, билкови чайове, фрешове, смутита, ядки и семена.
 • Обострени алергии - може да ви изненада, но е факт, че честите алергични пристъпи могат да се окажат страничен продукт на замърсена кръвоносна система. 
 • Нощно изпотяване - ако основно се потите по челото обаче, може да се касае за проблем с вашите бъбреци.
 • Синузит и слузеста хрема, обложен език - при всяко от изброените, плюс честите вагинални инфекции при повечето жени и урогенитални при почти всички мъже могат да произхождат от силно токсично натоварване на човешката кръвоносна система.
 • Аритмия, учестен пулс, хипертония, висока кръвна захар - всички изброени симптоми, пряко свързани с функциите на сърдечно-съдовата, имунната и дихателната системи, показва необходимост от лимфен детокс.
 • Хронична умора, липса на тонус, мозъчна мъгла - ако мозъкът не се “храни” с богата на кислород и хранителни вещества кръв, дори елементарните когнитивни функции може да се компрометират.  

Разбира се, няма как да обхванем всички възможни симптоми за силно замърсена кръвоносна система. Затова, специалисти и народни лечители препоръчват да се прави профилактично прочистване на лимфата и кръвоносните съдове поне веднъж в годината. Ето с какви натурални средства може да се случи това:

Билки - вече споменахме, че в природата има растения с лечебни свойства, които стимулират лимфния детокс и изхвърлянето на отровите от нашето тяло.

Нека видим кои са едни от най-известните природни чистачи на нашата кръв:

 • Джинджифил - от векове на изток го ползват като панацея за вирусни и инфекциозни заболявания, пречистване на тялото от бактерии и паразити, засилване на имунитета и превенция на рак. Джинджифилът се счита за естествен антибиотик. За пречистване от токсините се препоръчва да се консумира корен от растението, смесен с малко лимонов сок. Сместа се пие сутрин, на гладно. 
 • Куркума - тя е мощен агент за пречистване на тялото и превенция на тежки болести. Може да се консумира в ястия, като една от съставките в хранителни добавки или под формата на “златно мляко”, за което вярват, че бори над 600 заболявания в човешкото тяло. Свойствата й я правят идеален съюзник за прочистване на затлачена кръвоносна система. 
 • Чесън - ароматният природен антибиотик от градината е известен със свойството да убива бактерии и паразити в човешкото тяло. В допълнение неговите сярни съединения са особена ефикасни при чистене на плаки в кръвта и кръвоносните съдове. Доказано честата консумацията на чесън намалява кръвното налягане, подобрява работата на сърцето и концентрацията на вреден холестерол. 
 • Канела - друга вкусна подправка с почетно място сред естествените чистачи на кръвта. Също като чесъна едновременно пази от висок холестерол и понижава кръвното. Може да се комбинира с мед, а може и да се прибави към вече споменатото златно мляко с куркума. Комбинацията е истински допинг за имунитета и е сред топ решенията за натурален детокс на кръвоносна система. 
 • Коприва - от абсолютен шампион в борбата с анемията, копривата може да се издигне и до върховен борец за чиста кръвоносна система. Подсилва стените на всички кръвоносни съдове, стимулира изчистването на плаките от кръвта, подобрява кръвообращението и гарантира по-добро кръвоснабдяване на органите с богата на кислород кръвна плазма. 

Тези и други растения може да консумирате пресни, под формата на чайове или отвари или най-лесно и бързо - като съставки в хранителни добавки с проверен произход, каквито на трайно ниски цени предлага Биотика в своя онлайн магазин Biotica.bg. В него ще откриете и разнообразни решения за натурално прочистване на вашата кръвоносна система. 

 • Култивирайте полезни навици - активното физическо движение (интензивни тренировки или дълги разходки на чист въздух) раздвижват лимфата и помагат да се изчисти нашата кръвоносна система. Заседналият живот, от друга страна, прави обратното. 
 • Течности - консумацията на полезни напитки (билкови чайове, пресни сокове и вода) спомага силно за пречистване на кръвта.
 • Диета - вече споменахме, че животинските, тлъсти и високомаслени продукти, редом с алкохола и цигарите, не са приятели на нашата кръвоносна система. Затова ги отстранете в период на детокс. 

Както се вижда, чистата кръв изисква комплексни мерки и усилия. Цената обаче е твърде ниска предвид ползите за нашето здраве и превенцията на всички тежки болести, които можем да си представим. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Руската докторка Антонина Шчипина гарантира, че хората, които ежедневно пият чай от живовляк, след т..

2019-12-18 11:53:04

Съществуват някои билки, които в комбинация с волята на човека могат да ни помогнат да се откажем от..

2019-12-03 15:12:09

Ето как да се справим с кръвната захар и да пазим здравословно тегло Диабетът е една от здравните..

2024-04-22 10:44:00

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56