▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Как да се освободим от токсините и ефективно да прочистим кръвоносната система?

2023-07-21
942
0
Biotica

Билки и рецепти ни спасяват от много тежки болести

За да работят целесъобразно, органите в нашето тяло се нуждаят от хранителни вещества и кислород. За техния транспорт до всяка клетка е отговорна нашата кръвоносна система. За да доставя необходимото, тя трябва да бъде чиста от токсини и мазнини, които затрудняват кръвоснабдяването и запушват кръвоносните съдове. Това значи, че за да функционира нормално човешкият организъм, негововата кръвоносна система трябва да се пречиства регулярно, за да се избегнат усложнения както със сърцето, така и с всички органи в тялото. 
По индиректен начин, в кръвта попадат всякакви продукти на нашето дишане и храносмилане. Тези от тях, които тялото не успее да изхвърли и останат да циркулират в кръвопотока, достигат до редица органи и ги заплашват с различни по вид възпаления и трайно увреждане. За да се избегнат тези сценарии, трябва периодично, дори без специални индикации за това, да се грижим за “почистване” на нашата кръв.
Добре е да се знае, че съдовете в човешката кръвоносна система са с обща дължина колкото два пъти тази на Екватора. Покриват огромна площ и не спират да работят и за секунда.  Ефективното им прочистване включва избор на потентни билки или хранителни добавки на билкова основа, консумацията на подходящи храни и напитки, които спомагат за детокса на кръвта, а не утежняват нейното състояние. 
Все пак какви могат да са симптомите за сериозно замърсяване на една кръвоносна система?

Ето най-разпознаваемите:

 • Повишена пикочна киселина - тя е органичен продукт от обмяна на вещества и един от най-необходимите за тялото антиоксиданти, но свръхпроизводството й може сериозно да наруши баланса в човешката кръвоносна система. Пурините, задържани в кръвта, заплашват сърцето, бъбреците и опорно-двигателния апарат. Затова, ако сте диагностицирани с повишена пикочна киселина (хуперурикемия), непременно се фокусирайте върху прочистване на кръвоносни съдове и лимфа. Особено доволни ще бъдете, ако сте го сторите, преди да развиете болезнена подагра. 
 • Повишен холестерол - всички знаем до какво води завишения “лош” холестерол, затова следете нивата му и при покачване, започнете да спазвате специална диета. В най-общ план тя изключва трансмазнините, пържените храни, червените меса, карантиите, прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушеното. Всички от изброените помагат кръвта да се замърси повече, а кръвоносните съдове да се запушат по-сериозно. Трябва да се консумират храни, богати на фибри - пресни плодове и зеленчуци, билкови чайове, фрешове, смутита, ядки и семена.
 • Обострени алергии - може да ви изненада, но е факт, че честите алергични пристъпи могат да се окажат страничен продукт на замърсена кръвоносна система. 
 • Нощно изпотяване - ако основно се потите по челото обаче, може да се касае за проблем с вашите бъбреци.
 • Синузит и слузеста хрема, обложен език - при всяко от изброените, плюс честите вагинални инфекции при повечето жени и урогенитални при почти всички мъже могат да произхождат от силно токсично натоварване на човешката кръвоносна система.
 • Аритмия, учестен пулс, хипертония, висока кръвна захар - всички изброени симптоми, пряко свързани с функциите на сърдечно-съдовата, имунната и дихателната системи, показва необходимост от лимфен детокс.
 • Хронична умора, липса на тонус, мозъчна мъгла - ако мозъкът не се “храни” с богата на кислород и хранителни вещества кръв, дори елементарните когнитивни функции може да се компрометират.  

Разбира се, няма как да обхванем всички възможни симптоми за силно замърсена кръвоносна система. Затова, специалисти и народни лечители препоръчват да се прави профилактично прочистване на лимфата и кръвоносните съдове поне веднъж в годината. Ето с какви натурални средства може да се случи това:

Билки - вече споменахме, че в природата има растения с лечебни свойства, които стимулират лимфния детокс и изхвърлянето на отровите от нашето тяло.

Нека видим кои са едни от най-известните природни чистачи на нашата кръв:

 • Джинджифил - от векове на изток го ползват като панацея за вирусни и инфекциозни заболявания, пречистване на тялото от бактерии и паразити, засилване на имунитета и превенция на рак. Джинджифилът се счита за естествен антибиотик. За пречистване от токсините се препоръчва да се консумира корен от растението, смесен с малко лимонов сок. Сместа се пие сутрин, на гладно. 
 • Куркума - тя е мощен агент за пречистване на тялото и превенция на тежки болести. Може да се консумира в ястия, като една от съставките в хранителни добавки или под формата на “златно мляко”, за което вярват, че бори над 600 заболявания в човешкото тяло. Свойствата й я правят идеален съюзник за прочистване на затлачена кръвоносна система. 
 • Чесън - ароматният природен антибиотик от градината е известен със свойството да убива бактерии и паразити в човешкото тяло. В допълнение неговите сярни съединения са особена ефикасни при чистене на плаки в кръвта и кръвоносните съдове. Доказано честата консумацията на чесън намалява кръвното налягане, подобрява работата на сърцето и концентрацията на вреден холестерол. 
 • Канела - друга вкусна подправка с почетно място сред естествените чистачи на кръвта. Също като чесъна едновременно пази от висок холестерол и понижава кръвното. Може да се комбинира с мед, а може и да се прибави към вече споменатото златно мляко с куркума. Комбинацията е истински допинг за имунитета и е сред топ решенията за натурален детокс на кръвоносна система. 
 • Коприва - от абсолютен шампион в борбата с анемията, копривата може да се издигне и до върховен борец за чиста кръвоносна система. Подсилва стените на всички кръвоносни съдове, стимулира изчистването на плаките от кръвта, подобрява кръвообращението и гарантира по-добро кръвоснабдяване на органите с богата на кислород кръвна плазма. 

Тези и други растения може да консумирате пресни, под формата на чайове или отвари или най-лесно и бързо - като съставки в хранителни добавки с проверен произход, каквито на трайно ниски цени предлага Биотика в своя онлайн магазин Biotica.bg. В него ще откриете и разнообразни решения за натурално прочистване на вашата кръвоносна система. 

 • Култивирайте полезни навици - активното физическо движение (интензивни тренировки или дълги разходки на чист въздух) раздвижват лимфата и помагат да се изчисти нашата кръвоносна система. Заседналият живот, от друга страна, прави обратното. 
 • Течности - консумацията на полезни напитки (билкови чайове, пресни сокове и вода) спомага силно за пречистване на кръвта.
 • Диета - вече споменахме, че животинските, тлъсти и високомаслени продукти, редом с алкохола и цигарите, не са приятели на нашата кръвоносна система. Затова ги отстранете в период на детокс. 

Както се вижда, чистата кръв изисква комплексни мерки и усилия. Цената обаче е твърде ниска предвид ползите за нашето здраве и превенцията на всички тежки болести, които можем да си представим. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Научете как лекуват и заместват хапчета и сиропи Есента е вече тук, а с нея започват неизбежните ..

2023-09-29 09:32:34

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56