10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

Как да разпознаваме сигналите на тялото си

2020-01-21
415
0
1-3 мин.
Как да разпознаваме сигналите на тялото си

Защо човешкият организъм е толкова уникален?

Природата ни удивява с какво ли не, включително за човешкия организъм. Руски сайтове са обединили десет от тях, които не знаем за собственото си тяло.

1. Ивици по тялото - много бозайници имат ивици: котките, например, имат ясно изразени линии или петна по телата си, които се появяват, когато определени клетки започват да проявяват различни гени. Хората не са по-различни, просто нашите ивици не са видими. Съществува болест, при която точно тези линии в тялото излизат на показ - "Блашкови линии".

2. Вашето тяло е по-младо от самите вас - човешкото тяло се променя постоянно. Дишате, издишвате, храните се, отделяте вещества. Приемате в организма си молекули и на секундата отделяте други. Ако сте преминали възрастта на пубертета, то няма вече дори една клетка от организма ви, която да е от вашият бебешки период.

3. Не можете да се гъделичкате сами - освен ако не страдате от шизофрения. Гъделичкането е смятано за ключова част от човешките взаимоотношения, особено при децата и родителите. Не можем сами да се гъделичкаме, защото нашият мозък знае какво да очаква. За шизофрениците обаче не е толкова лесно да разпознаят докосването на своята собствена ръка.

4. Човекът е биологично чудо - всеки започва съществуването си като перфектно симетрична топчица от клетки, а накрая достигаме до състояние, в което имаме предна и задна страна и лява и дясна половина. Как една сферична клетка завършва с формирането на толкова сложни отвори като очите, ушите или ноздрите? Тя трябва да се сплеска, извърти и да промени доста формата си.

5. Космати като шимпанзе - не е грешка! - на квадратен сантиметър от тялото има средно по 500 космени фоликули.

6. Стомахът е по-умен, отколкото си мислим - той има повече неврони, отколкото повечето животни имат в мозъците си. Всъщност, струпването на неврони в тази част от организма е толкова сложно и изобилно, че някои го наричат "втори мозък” на човешкото същество. Стомахът е уникален с това, че той доста успешно може да "мисли” сам за себе си, тоест,да храносмила без реално да мисли за този процес.


Как функционират различните механизми за самозащита?

Тялото ни е странна и сложна машина. В него работят стотици биологични системи и цикли. Често те са твърде трудни за разбиране. Наред с тях съществуват и множество механизми, които ни бранят от света около нас - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Например...


кихане

Когато носните ни канали са пълни с твърде много алергени, микроби, прах или други подобни дразнители, ние обикновено кихаме. По този начин тялото ни се опитва да се избави от тези "боклуци".


Стряскане, преди да заспим

Имали ли сте странното чувство, че докато заспивате, проапдате? Сякаш електрически импулс преминава през цялото ни тяло. В миг като този нашите мускули получават толкова силен спазъм, че понякога падаме от леглото и се събуждаме на момента. Необикновеният феномен се получава, когато започнем да заспиваме и честотата на дишането ни рязко падне, пулсът ни леко се забавя, а мускулите ни са отпуснати. Мозъкът ви интерпретира тези промени като вестители на скорошна смърт. Затова се опитва да ви спаси, изпращайки ви силен импулс.


Протягане

Протягането е инстинкт, с който приготвяме тялото си за физическите действия, които очакваме то да извърши през деня. В същото време по този начин мускулите възстановяват кръвния поток. А и настроението ни се подобрява.


Хълцане

Пневмогастричният ни нерв може да се раздразни, когато се храним прекалено бързо и поглъщаме големи парчета храна (или пък преяждаме).Той е тясно свързан с нашия стомах и диафрагма. Именно в подобни случаи започваме да хълцаме.


Сълзи

Освен, че сълзите предпазват слъзната мембрана на окото ни, когато чужд обект попадне в нея, те също така са инструмент за "емоционална защита". Учените смятат, че в стресови ситуации тялото създава нов, силен източник на дразнение, за да ни отвлече вниманието от болката, която изживяваме в този момент.


Това са само някои от защитните реакции на нашето тяло. Не забравяйте да го обичате и да му благодарите всеки ден, че се грижи за вас! Бъдете спокойни: вашето тяло ще се погрижи за всичко!


Загубата на памет

При тежки и неприятни изживявания нашият мозък буквално може да изтрие най-кошмарните моменти. По този начин той брани психиката ни.


Набръчкването на кожата на ръцете

Колкото и да не ви се вярва, ролята на този механизъм е доста важна. Активира се, когато тялото ви се сблъска с повишено количество влага. Тогава то "разбира", че средата може да е доста хлъзгава. Затова кожата на ръцете ви веднага започва да се променя, за да улесни захващането за гладки повърхности.


Настръхване

По този начин тялото ни намалява количеството топлина, което губи през порите на кожата. Така ни помага да се сгреем в лоши климатични условия.


МУЛТИФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благдарение на които съдейства:

  • за прочистване токсините от тялото;
  • за заздравяване и повишаване еластичността на кожата, сухожилията, костите и хрущялите;
  • за изхвърляне на излишните течности;
  • за укрепване стените на кръвоносните съдове, за изчистване на атеросклеротични плаки и предотвратяване образуването на разширени вени и спукани капиляри;
  • за укрепване цялостното психическо и физическо здраве;
  • на организмът да възстанови нарушения баланс и да се върне към нормалното си състояние;
  • за стимулиране клетките да работят;
  • за увеличаване на енергията и по-бързи мисловни способности, както и чувство за лекота;

ЗА МУЛТИФИКС МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК

https://biotica.bg/multifix-za-vazstanovyavane-i-obnovyavane-na-organizma


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
kozmetika
magazin
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Оказва се, че високата смъртност от COVID-19 и дефицитът на витамин D са пряко свързани. Това са уст..

2020-06-10 23:02:55

Наличието на йод прави цвеклото ценно в борбата срещу астериосклерозата и в забавянето на процеса на..

2019-12-22 13:21:59

Oпacният xepпec зocтep e зapaзeн зa мaлĸи дeцa, ĸoитo ниĸoгa нe ca бoлeдyвaли oт вapицeлaCpив в имyн..

2019-12-05 13:28:07

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Бабините трикове, които спасяват от грозотията и скъпите козметични процедуриВсички ние рано или къс..

2024-03-25 23:12:19

Болезненото уриниране е симптом, който не бива да пренебрегваме. Кога да потърсим лекар.Болка или па..

2024-03-25 23:12:02

Техники за оцеляване без успокоителни и сънотворни  Под стрес в ежедневието и науката обичай..

2024-03-17 11:11:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56