▶ 5% БОНУС ЗА ВСИЧКО С КОД BLACK ДО 30.11.

Как да повдигнем имунитета си по естествен път, съветват от Biotica

2020-06-24 16:11:26
13
0
Biotica

От какво зависи имунитета

Имунната система има ролята на защитник на организма от заболявания. Тя реагира на чужди за тялото елементи, като вируси, бактерии, гъбички, и ги атакува. Справя се и с вредни за организма вещества, като предпазва от въздействието на токсини, приети чрез храната, водата и въздуха.


Имунитетът е устойчивостта или защитата на организма срещу бактерии, вируси и други патогенни микроорганизми на заобикалящата ни среда, които могат да проникнат в тялото и да предизвикат различни заболявания.
Човешката имунна система е съвкупност от клетки, молекули, тъкани и органи способни да разпознават и унищожават широк кръг от патогени, несвойствени за организма, като по този начин се поддържа динамичната му хомеостаза- запазване на относителна стабилност на основните физиологични показатели дори когато настъпят драстични външни промени.

Тъй като голям брой патогени могат да причинят заболявания, симптомите на отслабената имунната система може да са различни.

 • Хронична умора - Ако постоянно се чувствате изтощени, задъхвате се лесно,  станалите сте много раздразнителни или ако малки промени оказват влияние върху енергията и настроението Ви,  то това може да е един от симптомите за отслабена имунна система.
 • Чести бактериални и вирусни инфекции – настинка, грип, херпес - Нееднократно посещение на лекарски кабинети, прием на антибиотици повече от два пъти годишно, периодична поява на херпес и многократни настинки, симптомите на които отшумяват бавно, са сигнал, че антителата в нашия организъм не могат успешно да се преборят сами с болестите.
 • Трудно зарастване на раните - Скоростта на заздравяване на раните много зависи от състоянието на имунната система. Недостатъчните защитни сили на организма способстват за развитието на инфекциозен процес, който е възможно да забави темповете на регенерация на кожата.
Поради това е важно винаги да търсите информация и начини, които да Ви помогнат да поддържате имунитета си. Чеcтите виpycни инфекциии теxните усложнения, както и хроничната умора и намалена трудоспособност са най-типичните симптоми за затруднено функциониране на имунната система и са сигнал да потърсите консултация с имунолог.

Как можем да го подсилим по натурален път

 • За повишаване на имунитета е изключително важно да се консумират всички основни витамини и минерали за правилното функциониране на клетките. Ниското ниво на белите кръвни телца (левкоцитите) на практика означава понижаване на броя клетки, които се борят със заболяванията.
 • Здравословното хранене е друг важен момент за силна имунна система, като се фокусира върху балансираната консумацията на протеини, минерали, мазнини и въглехидрати. При всяко хранене във Вашето меню трябва да присъстват белтъчините. Те подпомагат поддържането на стабилни нива на глюкозата в кръвта и като следствие – добра работоспособност. Ограничете употребата за захар и подсладени напитки, избягвайте мазнините, които повишават нивото на холестерол в кръвта, наспивайте се добре, организмът се нуждае от поне 6 часа сън на денонощие. Занимавайте се със спорт поне 30 минути всеки ден. Това може да бъде дори и обикновена разходка, но ще помогне на тялото да влезе в кондиция, да изгори повече калории и да подобри обмяната на веществата.

Къде да открием качествено разнообразие от естествени хранителни добавки

Поради забързаността на днешния ден е много трудно да се поддържа правилна и целесъобразна диета, включваща всички необходими на организма хранителни вещества, витамини и минерали.
Добра алтернатива за подпомагане на имунната система са хранителните  добавки с прополис и обогатени с Витамин С и цинк, които допринасят за нормалната функция на имунната система.

ЗАЩО ОТСЛАБВА ИМУННАТА СИСТЕМА?

Има няколко основни фактора:

 • Стрес
 • Тютюнопушене
 • Алкохол
 • Наркотици
 • Пестициди
 • Замърсена околна среда
 • Захар
 • Липса на физическа активност
 • Недоспиване
 • Недостиг на витамини и минерали в организма
 • Непълноценно хранене

ИМУНИКСИН е изцяло натурална хранителна добавка с терапевтично и профилактично въздействие върху човешкия организъм създаден по рецептурите на акад. Хлебаров. Благодарение на билковия си състав, е създаден за подсилване на имунната система и грижата за цялостното здраве на нашия организъм. ИМУНИКСИН активно спомага естественото прочистване на лимфната система и поддържане в норма на течливостта на лимфата, така че да се поддържа нужната профилактика от хронични и терминални заболявания.


Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

2022-11-02 16:00:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00