>> 10% БОНУС ОТСТЪПКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ С ПРОМОКОД: EXTRA10 <<

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

Храносмилателна Система

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 18 (2 страници)

Описание

Стомашните проблеми засягат голям процент от населението. Все по-често се говори за “нервен стомах”, лошо храносмилане и хронични заболявания, като гастрит, колит, язва на дванадесетопръстника и прочее. За съжаление, няма конкретна възрастова група, която да попада в категорията “рискова”, като дори и децата могат да бъдат покосени от болки в стомаха, които да се появяват със смяната на сезоните или при стресови ситуации.
 

Кои са най-често срещаните проблеми с храносмилателната система

Те са толкова досадни и неприятни, че могат да се определят и като “модна тенденция” на 21-ви век. Забързано ежедневие, високи нива на стрес, често хапване на крак и липса на достатъчно движение - всичко това са все фактори, които предразполагат възникването на проблеми с храносмилателните органи. Неправилното хранене стои в основата на неприятни състояния като подуване, киселини, оригвания, метеоризъм, запек, диария и раздразнен стомах, а за да се предпазим от тях, бихме могли да заложим на някои натурални хранителните добавки. 

Как да се предпазим от тях

Някои хора са с генетични предразположения към болести на храносмилателната система, докато други се сдобиват с тях през годините. Има ли начин така да променим начина си на живот, че да не ни застигат те никога? Реално погледнато, добрият метаболизъм сам по себе си не е достатъчен за предотвратяването на проблеми с храносмилателната система. За здрав стомашно-чревен тракт е нужно още и да:
  • Пием ензими под формата на добавки; 
  • Наблягаме на плодовете, зеленчуците и храните, богати на фибри;
  • Заложим на честото хранене на малки порции;
  • Прекратим тютюнопушенето.
Емоциите също оказват пряко въздействие върху функционирането на храносмилателната система, защото стомахът се определя като “втори мозък”. Той реагира на всяко едно наше настроение, а именно затова е нужно да се погрижим и за ограничаването на стреса. 

Какво е нервен стомах

Синдромът на раздразненото черво е медицинско понятие, което присъства в ежедневието на все повече хора по цял свят. Състоянието възниква в резултат от емоции, като вълнение, стрес, притеснение, страх и напрежение. Ентералната нервна система подава сигнали до органи, като тънкото и дебелото черво, стомаха и хранопровода, а физическите прояви се характеризират с болки, газове, нередовни изхождания и др. 

Защо е добре да приемаме натурални добавки

С добавките на онлайн магазин Биотика ще успеете да подобрите не само работата на храносмилателната система, но и ще се радвате на задоволително общо състояние. Поръчайте още днес на изгодни цени от Biotica и се погрижете за здравето си.