✅ 30% ОТСТЪПКА НА ВСИЧКИ КАПСУЛИ HERBAFIX ✅

Храни за повишаване на имунитета

Tоп 8 храни за подсилване на имунитета:


Чесън

Чесънът е епигенетичен модификатор и влияе върху гените ни чрез модификации в хистоните. Той съдържа серни съединения, на които се дължи и специфичната му миризма и вкус. Тези съединения увеличават нивата на ацетилация на хистоновите белтъци в организма, като по този начин активират гените потискащи образуването на тумори.
Редовното консумиране на чесън е доказано ефективна превенция както на настинки, така и на ракови заболявания.
Алицинът е друга съставка, на която чесънът дължи заслужената слава на имуностимулант. Алицинът активира белите кръвни телца да унищожат всякакви вируси и бактериални инфекции. Доказано е, че чесънът унищожава с почти 100%-ова ефективност човешкия риновирус, който причинява настинки, грип и респираторни заболявания.
За да все възползвате от всички лечебни свойства на чесъна, препоръчително е да го консумирате суров.

Куркума

Куркумата е сред храните с най-силните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Куркумин е активнота съставка в златистата подправка, която ни предпазва от възпаления, вируси, гъбични инфекции и ракови заболявания.
Възпаленията са причина за голяма част от хроничните заболявания, които разрушават здравето ни, така че не се колебайте, а включете куркумата в менюто си, за да се предпазите. Тя се усвоява много по-добре от организма, когато е в комбинация с черен пипер.
Куркумата не само ни предпазва от вируси и възпаления, но е сред основните епигенетични модификатори. Тя повлиява върху гените и по двата възможни начина – чрез метилиране на ДНК и чрез модификации в хистоните. Ползите й за здравето ни не са за подценяване.

Канела

Канелата е сладкият вариант на куркумата по сила на действие срещу вирусите. Ароматната подправка не само подсилва имунитета – тя се бори с патогените, които причиняват болести.
Както куркумата, така и канелата е епигенетичен модификатор, който повлиява на гените ни по двата възможни начина , потискайки експресията на възпалителните гени.
Можем лесно да включим канелата в ежедневното си меню. Начините за консумацията й са многобройни – можем да я добавяме към кафето или чая; да я поръсваме върху закуската си от овесени ядки; да включваме към месно ястие; да я смесваме с тахан; да й се наслаждаваме върху пресен плод и много други. Експериментирайте и си осигурете ароматна защита срещу грипове и настинки.

Цитруси

Всеизвестен факт е, че цитрусовите плодове са изключително богати на витамин C. Този витамин е жизненоважен за справяне с инфекциите, защото увеличава производството на белите кръвни телца в организма. Тялото не може да произвежда или да съхранява този витамин и е важно да си го набавяме ежедневно.
Заредете се с цитрусови плодове и бъдете сигурни, че те ще ви донесат не само наслада, но и ще подпомогнат имунитета и здравето на гените ви. Съставките в цитрусите влияят върху гените чрез модификации на хистоните, регулирайки  генната активност.

Броколи

Броколите са изключително богати на антиоксиданти и витамини, но най-ценната им съставка е сулфорафанът. От всички кръстоцветни зеленчуци, точно те съдържат ценния цулфорафан в най-голямо количество. А какво прави сулфорафанът толкова ценен? Това че именно те и само те активират белите кръвни телца (лимфоцитите). А лимфоцитите са основните “борци” с гриповете и настинките.
За да запазите всички ценни вещества в броколите, приготвяйте ги на пара за кратко време (2-4 минути). Можете да мултиплицирате силата на броколите като ги консумирате в комбинация с други храни, съдържащи сулфарафани като репички, горчица и уасаби.

Джинджифил

Джинджифилът е чудесна съставка за засилване на имунната ни система поради противовъзпалителни и антимикробни свойства. Добавяйте го към чая или комбинирайте с мед.

Мазни риби

Мазните риби като сьомгата, рибата тон и скумрията са богати на омега-3 мастни киселини, които намаляват възпалението, увеличават въздушния поток и предпазват белите дробове от студени и респираторни инфекции.

Пчелен прашец

Пчелният прашец е силен антиоксидант и има противовъзпалително действие. Той е богат на витамини А, В1, В комплекс и витамин С, както и на селен, желязо, магнезий, натрий, незаменими аминокиселини и други. Пчелният прашец е богат и на лецитин, който помага за поддържане на нормални нива на холестерола и допринася за нормално функциониране на черния дроб.

Избрените храни е важно да присъстват в менюто ни колкото е възможно по-често и особено в случаите на възпаление в организма. Неправилното хранене може да удължи възпалителния отговор на организма и да намали възможността за поправка на увредената тъкан. Правилното хранене и балансираният хранителен режим, от друга страна, са ключът към доброто здраве.

КУДЖИ e иновативна формула, създадена по изключителна японска рецепта, комбинация от екстрактите на куркума и джинджифил – известни като едни от най-мощните билки с разностранни свойства.


КУДЖИ ДЕЙСТВИЕ:

  • Силно детоксикиращо и антиоксидантно действие;
  • Положителен ефект върху храносмилателната система и метаболизма;
  • Противовъзпалително действие;
  • Подпомага имунната система при натоварване;
  • Има силно изразено противотуморно действие;
  • Влияе възстановително при заболявания на опорно – двигателната система;
  • Оказва положителен ефект за поддържане на нормално кръвно налягане;
  • Поддържа организма при диабетно болни, диабетна полинивропатия, диабетно стъпало и др.;

ПОДЧЕРТАН БЛАГОТВОРЕН ЕФЕКТ ПРИ ФУНКЦИОНАЛНИ НАРУШЕНИЯ:

  • Настинка и грип
  • Главоболие и гадене
  • Подобрява диабета
  • Мускулни болки
  • Облекчаване на астма
  • Намаляване на излишни килограми
  • Увеличаване на сексуалната възбуда
  • Против преждевременна еякулация
  • Против импотентност

Търсене

Категории

Реклама

rr
ss
af
pk
ar
ba

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина