Великденски намаления | ДО -60% ОТСТЪПКА

Хранене и начин на живот при сърдечно-съдови проблеми

2020-01-23
323
0
1-3 мин.
Хранене и начин на живот при сърдечно-съдови проблеми

Какво трябва да правим при проблеми със сърцето, ако желаем да живеем пълноценно по-дълго.


Сърдечно-съдовите проблеми се лекуват с комбинация от медикаменти и евентуално хирургия заедно с драстична промяна в житейските навици и диетата.


Нови навици се изграждат чрез повторение. Началото няма да е лесно, защото вероятно се налага да променим доста неща в живота си. Важното е да не спираме да правим, това което е правилно за сърцето ни. С времето нещата ще станат привични.


Как да се грижим за сърцето си

 • Да бъдем физически активни според инструкциите на лекаря ни. Зависи колко и какво натоварване може да поеме сърцето ни.
 • Задължително трябва да откажем цигарите. Сърцето ни има нужда от кислород, а тютюнопушенето пречи на дишането. Цигарите също така вдигат кръвното налягане.
 • Алкохолът ни е враг. Той увеличава триглицеридите (вид мазнини) в кръвта и способства за развитието на атеросклерозата. Убива червените кръвни клетки и така намалява количеството кислород в кръвта ни. Допълнително алкохолът повишава кръвното налягане и свива кръвоносните съдове. Уврежда мускулите включително сърдечния и затова е рисков фактор за инфаркт на сърцето.
 • Време е да намалим солта. Как да намалим солта.
 • Време да започнем да се храним здравословно. Какво е здравословна диета.
 • Време е да спрем да ядем транс мазнини. В текста за тези мазнини ще намерите кои храни ги съдържат.
 • Време е да започнем да поемаме повече фибри. В текста за фибри ще намерите кои храни са богати на фибри.
 • Трябва да контролираме на стреса, гнева и раздразнението в живота и да се избавяме от натрупващото се напрежение. Как да се избавяме от стреса и какво помага при тревожност.
 • Трябва да отслабнем, ако имаме наднормено тегло. Вижте тези четири прости правила за контрол на теглото.
 • Да пием вода според препоръките на лекаря ни. Ако имаме високо кръвно налягане и пием диуретици, приемът на твърде много течности може да е проблем. Говорете с кардиолога си за това.
 • Да пием лекарствата си редовно и стриктно да изпълняваме препоръките на лекуващите ни специалисти.

СИЛНО СЪРЦЕ, ДОБРО ЗДРАВЕ

Благодарение на билките в КАРДИОКСИН има широкоспектърно действие и може да се прилага както профилактично, така и при нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система, мозъчните функции и при някои смущения в ендокринната система. Поради високото съдържание на микроелементи в плодовете на аронията, тинктурата е подходяща и при някои нарушения на функциите на щитовидната жлеза. Високата антиоксидантна и синергична активност на двете билки подпомагат за стимулиране антирадикалната активност в организма и спомагат за забавяне процесите на стареене. Благодарение на билковия си състав, КАРИОКСИН подпомага сърдечната дейност и предпазва сърцето. Приложим е:
 • при хронична съдова недостатъчност и като профилактично средство срещу пристъпи на стенокардия;
 • за укрепване съдовете на кръвоносната система и регулиране на кръвното налягане;
 • за поддържане нормалната пропускливост на кръвоносните съдове и оросяване на крайниците;
 • за по-добро усвояване на жизненоважните микроелементи;
 • дава енергия;

НАЙ-МОЩНИЯТ АНТИОКСИДАНТ - ПРОАНТОЦИАНИДИН

Веществото проантоцианидин, съдържащо се в КАРДИОКСИН, има отличен ефект върху кръвоносните съдове. В химично отношение, проантоцианидин представлява полифенол и е производно на флавоноидите. Малко популярен е фактът, че проантоцианидин е най-мощният известен на човечеството антиоксидант. Той е 50 пъти по-активен от алфа-токоферол (Витамин Е) и 20 пъти по-мощен от аскорбиновата киселина (Витамин С).
Проантоцианидин има изразен венотоничен ефект. Повишава венозния тонус, действа веноконстриктивно и антиексудативно върху перивенозната тъкан. Веноконстриктивното действие е свързано с констрикция (стягане) на гладката мускулатура на съдовата стена и свиване на периферните венозни съдове. Антиексудативното му действие намалява капилярната пропускливост и чупливост и нормализира капилярната резистентност. Освен това, проантоцианидин има капиляротоничен ефект и подобрява микроциркулацията. Проантоцианидин предотвратява увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки, засилва лимфния ток и дренажа на лимфата и намалява отока. Интересен е фактът, че проантоцианидин въздейства и на артериалните съдове, а не само на капилярите, вените и лимфните. Проантоцианидин има изразен артериален вазодилатиращ ефект (разширяване на артериалните кръвоносни съдове). Проантоцианидин има антиспазмичен ефект. Намалява спазъма на артериите и стимулира секрецията на азотен оксид от ендотела (вътрешния съдов слой) и разширява артериолите.

ДЕЙСТВИЕ

Комбинацията на Гинко Билоба и Арония, съдейства за :
 • Подобряване на нивата на кръвното налягане;
 • Поддържане нормалната пропускливост на кръвоносните съдове;
 • Поддържане нормалното оросяване на крайниците;
 • Засилване на кръвооросяването;
 • Подобряване кръвообращението;
 • Подобряване работата на коронарните артерии;
 • Успокояване на нервната система;

ПОДХОДЯЩ Е ЗА:

 • За хора с наднормено тегло;
 • За хора в зряла и напреднала възраст;
 • За хора страдащи от сърдечно-съдови проблеми;
 • За хора злоупотребяващи с алкохол;
 • За хора с намалена физическа активност;
 • За дългогодишни пушачи;
 • За професионални спортисти;
 • За хора в напреднала възраст;
 • За хора подложени на постоянен стрес;

МНЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИСТИ

РАЗГОВОР С ДОЦ. Д-Р ИВ. ИВАНОВ

"- Д-р Иванов, разкажете ни защо холестеролът е толкова опасен и как можем да поддържаме в норма неговите стойности

За висок холестерол или хиперхолестеролемия говорим, когато имаме повишени над считаните за нормални горногранични стойности на холестерол в кръвта. За нормални или желателни се приемат стойности на общия холестерол до 5,2 милимола на литър (ммол /л). Стойности между 5,2 и 6,2 ммол /л се определят като гранични, а при стойности над 6,2 ммол /л говорим за висок кръвен холестерол.

В последния случай излишното количество холестерол, който циркулира в кръвта се отлага в артериите – коронарните артерии на сърцето, в каротидните (сънните) и мозъчните артерии, в артериите, кръвоснабдяващи долните крайници. Тези холестеролови отлагания са главният компонент за образуването на атеросклеротични плаки, които уплътняват стените на кръвоносните съдове в даден участък.

Това от своя страна води до стесняване на лумена (отвора) на артериите, а при напредване на процеса може да се достигне и до пълното им „запушване“, с което се намалява или напълно се прекъсва кръвотока към дадения орган или част от тялото.

Ето защо хиперхолестеролемията е една от основните причини за сърдечен инфаркт, мозъчен инсулт, болка в долните крайници, особено при физическо натоварване, и повишен риск за развитие на гангрена. Тези заболявания са свързани със значителна инвалидизация и смъртност, което превръща високият холестерол в един от ключовите фактори на тези социалнозначими заболявания.

Високите нива на холестерол се дължат на редица фактори, включително наследственост, хранене и начин на живот. По-рядко, подлежащи заболявания, засягащи черния дроб, щитовидната жлеза или бъбреците, могат да повлияят на нивата на холестерола в кръвта.

- Ако Ви разбирам правилно, високото кръвно и холестерола са взаимно свързани и за да сме в добро здраве, трябва да се стремим да поддържаме в норма първо холестерола и след това кръвното.

Много често тези два проблема вървят ръка за ръка. При всички случаи състоянието е много опасно за здравето и понякога води до фатален край, затова е важно да провеждаме редовна профилактика, особено когато сме предразположени към високо кръвно или завишени нива на лош холестерол.

Аз препоръчвам Кардиоксин. Това е изцяло натурален продукт, който може да се закупи в аптеките без рецепта, не оказва никакви противопоказания, а същевременно работи по-добре дори и от медикаментите в този клас. Вълшебната смес, както ние с колегите наричаме продукта, всъщност е иновативна формула, базирана на два активни компонента, които оказват физиологичен ефект върху практически всички органи и системи в тялото. Интересното при Кардиоксин всъщност не са толкова съставките, колкото точната комбинация и пропорция между тях. Формулата е разработена по рецептурниците на Хлебаров. Той е създателят на много билкови тинктури, носител на многобройни награди от цял свят и утвърден учен и изследовател.

Течната концентрирана формула на Кардиоксинима основна функция по естествен път да регулира кръвното налягане. В последствие бяха проведени допълнителни лабораторни изследвания и регистрирахме учудващи резултати!

Оказа се, че само след около месец и половина прием на „Кардиоксин“ нивата на лошия холестерол при изследваните лица се занижиха до физиологични стойности, което не е постигано до момента с нито един друг продукт.

Научното обяснение за това отново се крие в точното съотношение на двете активни съставки – гинко билоба и арония, които са незаменим източник на ценни биоактивни вещества като флавонолови гликозиди, бифлавоноиди, проантоцианидини, фитостероли, терпенови лактони, ензима с мощно антирадикалово действие супероксиддисмутаза, полизахариди, органични киселини, аспарагин, гинколови киселини, алкилфеноли, восъци, етерично масло, минерали, йод, антоцианини, катехини, висока Р-витаминна активност (плодовете на аронията са с най-висока Р-витаминна активност), витамини С, каротин, витамин В1, В2, В6, В9, РР, Е, К и и др.

Тези вещества осигуряват широкоспектърното действие на тинктурата и дават възможност за широко приложение както профилактично, така и при нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система, мозъчните функции и при някои нарушения на ендокринната система. Поради високото съдържание на микроелементи в плодовете на аронията, тинктурата е подходяща и при някои нарушения на функциите на щитовидната жлеза. Високата антиоксидантна и синергична активност на двете билки стимулират антирадикалната активност в организма и спомагат за забавяне процесите на стареене. Тинктурата се прилага и за детоксикация на организма след лъче- и химиотерапия.

Сега разбирате защо наричаме Кардиоксин вълшебна смес! Той дава на организма всичко необходимо, за да работи по естествен начин в поддържането на нормално кръвно и чисти кръвоносни съдове без холестеролни отлагания."


КАРДИОКСИН МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК ИЛИ НА ТЕЛ.: 0877 72 10 40

https://biotica.bg/cardioxin-pri-visoko-kravno-i-holesterol


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Колон Клийнър е най-продаваната хранителна добавка с марка Biotica 1961 за 2020 г. Продуктът за преч..

2021-02-14 18:43:45

Струвало ли ви се е, че понякога, дори да сте на диета и да сте намалили яденето до минимум, сякаш к..

2019-07-28 10:49:33

Всеки иска да знае тайната за борбата с рака, но знаете ли за тези пет кухненски билки, които биха м..

2020-01-30 14:09:28

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Овладейте го бързо, за да не лекувате сърдечни заболявания Днес за лечение на висок холестерол се..

2024-04-22 11:32:00

Навременните действия може да спасят живота ви Сърдечно-съдовите заболявания са сред най-честите ..

2024-04-22 11:23:00

Хванете критичния момент за спасение от диабета В 21 век, когато броят на заболелите от диабет в ..

2024-04-22 11:14:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56