Подарък при поръчки над 150 лв.

ЕКЗОТИК - За екзотичен детокс

Програма ЕКЗОТИК се характеризира със силно детоксикиращо и антиоксидантно действие и има положителен ефект върху храносмилателната система и метаболизма. Освен с мощното си детоксикиращо действие, програмата дава допълнителни ползи за здравето: увеличават се защитните свойства на организма, стимулира се централната нервна система и се подобрява обмяната на веществата.

Активизират се процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства се черния дроб от токсини, регулира се дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи. Действа като общо укрепващ имунномодулатор. Подобряват се нивата на кръвната захар и има положителен ефект върху нервната система.

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 • CuGi – ЕКСТРАКТИ ОТ КУРКУМА И ДЖИНДЖИФИЛ ПО ЯПОНСКА РЕЦЕПТА

  60 бр. твърди желатинови капсули
  Екстракт Куркума, корен 
  Екстракт Джинджифил, корен /5% gingerol/
   
  КУДЖИ e иновативна формула, създадена по изключителна японска рецепта, комбинация от екстрактите на куркума и джинджифил – известни като едни от най-мощните билки с разностранни свойства.
   

  КУДЖИ ДЕЙСТВИЕ

  • Силно детоксикиращо и антиоксидантно действие;
  • Положителен ефект върху храносмилателната система и метаболизма;
  • Противовъзпалително действие;
  • Подпомага имунната система при натоварване;
  • Има силно изразено противотуморно действие;
  • Влияе възстановително при заболявания на опорно – двигателната система;
  • Оказва положителен ефект за поддържане на нормално кръвно налягане;
  • Поддържа организма при диабетно болни, диабетна полинивропатия, диабетно стъпало и др.;

  ПОДЧЕРТАН БЛАГОТВОРЕН ЕФЕКТ ПРИ ФУНКЦИОНАЛНИ НАРУШЕНИЯ

  • Настинка и грип
  • Главоболие и гадене
  • Подобрява диабета
  • Мускулни болки
  • Облекчаване на астма
  • Намаляне на излишни килограми
  • Увеличаване на сексуалната възбуда
  • Против преждевременна еякулация
  • Против импотентност
  В Сибир я наричат „Гъба на безсмъртието“ и „Дар от Боговете“. В Китай я възприемат като „Цар на растенията“ (макар че гъбата не е растение), а за японците, тя е „Диамантът на гората“.
  Гъба Чага е била напълно непозната в Западния свят, докато руският автор и по-късно Нобелов лауреат, Александър Солженицин я включва в романа си The Cancer Ward, публикуван през 1968 година. В него се разказва за местен лекар, който забелязал, че бедните селяни никога не страдали от рак. Той отдал това на факта, че те не можели да си позволят скъпи чайове и лекарства и използвали настойка от Чага. Смята се, че този роман е биографичен, тъй като самият Солженицин е страдал от рак.
   

  CHAGA EX - ЕКСТРАКТ ОТ ГЪБА ЧАГА

  100 мл. тинктура

  Екстракт от Гъба чага (брезова гъба)

  КАКВО Е ЧАГА (БРЕЗОВАТА ГЪБА ЧАГА)? 

  Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
  Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
  Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 
   

  КАК ДЕЙСТВА ЧАГА?

  Тази гъба не е позната у нас, но в Азия и Сибир от край време хората пият чай от чага. Оказва се, че това е много достъпна гъба, която расте върху брезите във високите части на нашите планини. Чагата се използва  в народната  медицина на Русия много отдавна. 
  През 60-те години на XX век са проведени научни изследвания на екстракт от Inonotus obliquus (гъба чага) във Финландия, Русия, Япония, САЩ, Корея и Китай и те до голяма степен са доказали нейните терапевтични свойства.
  Две от веществата отговорни за лечебните свойства на чагата са Бетулинът и бета-D-глюканите (полизахариди). Те подсилват човешката имунна система и стимулират борбата с раковите клетки. В нея се съдържат магнезий, калий, желязо, манган, мед. Има още и тритерпени, които помагат за понижаването на холестерола, подобряват кръвообръщението, детоксикират черния дроб, успешно се справят с гастрит, хепатит, язва, астма, кашлица и туберколоза.
  Чага може да се използва при случаи като хипертония, диабет, псориазис, екземи и още при рани, изгаряния, измръзвания, акне, възпаления, лющене на кожата, ухапване от насекоми. 
  Днес има и научни изследвания в подкрепа на твърдението за лекарствените употреби на гъбата. Една от новите и окончателни аналитични изучавания на Чага е извършено от Dr. Kirsti Kahlos, специалист по фармакогносия в Училището по фармация към Университета в Хелзинки, Финландия (The School of Pharmacy, University of Helsinki, Finland). Разбира се, все още са нужни допълнителни контролирани проучвания с хора, но в лабораторни условия, различни съставки на Чага са проявили активност за намаляване на растежа на някои видове ракови клетки, поддържане на имунния отговор и антивирусни свойства.
   

  КОИ СА ВАЖНИТЕ ПОЛЗИ ОТ ЧАГА?

  • Чага със своите уникални съставки може да помогне при лечението на рака. Но най-важното, е че тя може да потиска раковите клетки без да засяга здравите. Много изследвания показват ефикасноста и способността на Чага да се бори с развитието на рака. Като се има в предвид, че на тази гъба и трябват около 20 години, за да узрее и да е готова за откъсване, не е за чудене, че тя съдържа много силни химически вещества, които могат да бъдат могат да елиминират част от раковите клетки. Истината всъщност е, че Чага извлича тези вещества от ствола и кората на брезата-гостоприемник. Антимикробните вещества в ствола и кората на брезите са толкова мощни, че дори и дърветата да са напълно изгнили, цветът им си остава бял. Това са субстанциите, които изцяло се усвояват от гъбите чага докато стане време те да бъдат откъснати когато станат на 20 години. Скоро след откъсването на гъбите, брезата гостоприемник обикновено умира,  тъй като повечето от даващите й живот хранителни вещества са усвоени от гъбите.
  • Има няколко химически анализа на Чага (Inonotus obliquus), определящи състава, който я прави много ефикасно средство, което може да поттиска развитието на рака. Тези химически субстанции са:
   • Полизахариди/бета глюкани – това са основните, активни вещества в гъбата чага. Те са гъбни въглехидрати, които повишават енергийните нива и подсилват функцията на мозъка и черния дроб.
   • Бетулин/бетулинова киселина – това е химическото вещество, което може да потиска раковите клетки. Изследванията показват също, че то няма никакъв вреден ефект върху здравите клетки в тялото.
   • Фитостероли, ланостероли и инотодиоли – фитохимикали и феноли, които спират растежа на вредните микроби.
   • Меланин – химическото вещество, което дава на чага най-високите антиоксидантни нива сред всичките лечебни гъби и сред другите естествени вещества.
  Тези мощни субстанции са причината, поради която Чага може да помогне при лечението на рака. Изследванията показват как тези субстанции работят една с друга за потискане растежа на раковите клетки. Изследванията успяха да потвърдят някои противоракови качества на гъбата: Чага съдържа огромни количества супер оксид дисмутаза или SOD. Човешкото тяло се нуждае от високи нива от тази субстанция, за да е здраво и да отблъсква заболяванията. Но количеството на тази субстанция в тялото намалява с остаряването. Ето защо пиенето на Чага поддържа нивата на SOD високи. При огромните си количества SOD, Чага има повече антиоксидантни способности от мега дози на витамините С, А, Е, коензим Q10, спирулина, бета каротена, екстрактите от гроздови семки, етеричните масла и биофлаваноидите. В сравнение с другите лечебни гъби, съдържащи SOD в диапазон между 1400 и 1500, чага съдържа 35000* SOD.
   

  ДРУГИ ПОЛЗИ ОТ ГЪБА ЧАГА

   

  Лечебните ефекти на гъбата Чага включват още:
  • Различни проучвания и изследвания са установили, че консумацията на гъба Чага осигурява защита от оксидативно увреждане на ДНК на човешки лимфоцити;
  • Чага гъба е сигурен залог, когато става въпрос за създаване на общо чувство за благосъстояние, увеличаване продължителността на живота, забавяне признаците на стареене;
  • Може да поправя увредено ДНК чрез продукция на интерферони и може да инхибира окислението, предизвикано от свободните радикали. Това може да намали хипоксията в организма и да повиши устойчивостта на организма;
  • Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. Гъбата Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода. Това е този тип кислород, който води до окисление и увреждане на тъкани, което пък от своя страна, води до тяхното стареене.
  • Гъбата Чага е изключително силен биостимулатор. Увеличава защитните свойства на организма, стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата. Гъбата активизира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини, регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имунномодулатор.
  • Има спазмолитично, противомикробно, диуретично и слабително действие. Препаратите на основата на Чага нормализират дейността на стомашно-чревния тракт. Използват се и при лечението на язви на стомаха.
  • Чага намалява нивото на захар (като за тази цел се използва само вътрешната част на гъбата). Успешно се прилага при комплексно лечение на псориазис.
  • Чага има изключителни антимикробни и антисептични свойства. Гъбата се прилага при различни инфекциозни заболявания, както и като средство за подобряване на състоянието на онкологично болни.
  • Освен всичко друго, гъбата Чага съдържа и пигментоподобни феноли, които защитават тъканите. При втриването й в кожата може да се придобие дори тен, тъй като гъбата Чага съдържа именно пигмента меланин, отговарящ за потъмняването. 
  • Освен срещу рак, в народната медицина Чага се използва и срещу различни стомашно-чревни проблеми, туберкулоза, хипертония, вирусни инфекции, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Неотдавна привлича вниманието и като потенциално средство за терапия на ХИВ инфекция.
  • Подобрява метаболитните процеси в клетките, стимулира обмяната на веществата и има противовъзпалителен ефект.
  • Може да помогне за ефективно отстраняване на песъчинки и камъни в бъбреците
 • CUGI

  ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА КУРКУМАТА /ЕКСТРАКТ КУРКУМИН/ 

   

  ПРИ РАК

  Kypĸyмин (xимичнoтo вeщecтвo, oтĸpитo в ĸypĸyмa) e бил пpизнaт, ĸaтo мoщнo пpиpoднo пpoтивopaĸoвo cpeдcтвo, нapeд c дpyгитe нeгoви пoлзи. Toвa пpизнaниe e oт нaй-гoлeмия инcтитyт в cвeтa National Cancer Institute, ĸoйтo изpaзxoдвa пoвeчe oт $ 90 миляpдa зa изcлeдвaния и лeчeниe нa paĸ, и дaннитe oт тaзи инcтитyция ce cчитaт зa нaй-нaдeжднитe в cвeтa.
  Πocлeдвaщитe peзyлтaти oт нayчни изcлeдвaния пoтвъpждaвaт yниĸaлнocттa нa пpилaгaнe нa ĸypĸyмa в нapoднaтa мeдицинa. Ceгa Kypĸyмaтa e eднa oт нaй-изcлeдвaнитe билĸи, oбeĸт нa peдицa пaтeнти, зa ĸoитo тя e вĸлючeнa ĸaтo лeĸ зa пoвeчe oт 600 зaбoлявaния. Cъщo тaĸa, бpoят нa cтaтиитe в нayчнaтa пpeca, пocвeтeнa ĸypĸyмa e впeчaтлявaщ.
  Bpъщaйĸи ce ĸъм ĸypĸyмин-turmeric, ceгa ниe знaeм, чe тoвa e вeщecтвoтo, oтгoвopнo зa цялaтa тepaпeвтичнa дeйнocт нa ĸypĸyмa. Ha пъpвo мяcтo Kypĸyмaтa ce paзглeждa cъc cвoитe aнтиoĸcидaнтни cвoйcтвa, или ĸaтo aнтиoĸcидaнт. Koeтo e вaжнo, зa бopбaтa cъc cвoбoднитe paдиĸaли, oтгoвopни зa фopмиpaнeтo нa тaĸa нapeчeнитe бoлecти нa цивилизaциятa.
  Учeнитe cчитaт, чe ĸaтo aнтиoĸcидaнт и мoщнитe пpoтивoвъзпaлитeлни eфeĸти нa ĸypĸyмин, мoгaт дa игpaят poля в пpoфилaĸтиĸaтa и лeчeниeтo нa paĸ. Изcлeдвaниятa ин витpo пoĸaзвaт, чe ĸypĸyмин инxибиpa пpoлифepaциятa нa paĸoвитe ĸлeтĸи, ĸaтo дeйcтвa пo paзличнo вpeмe в тяxнoтo paзвитиe и нacъpчaвa пpoизвoдcтвoтo нa eнзими, ĸoитo пoмaгaт нa тялoтo дa ce oтъpвe oт paĸoвитe ĸлeтĸи.
  Cпopeд eпидeмиoлoгичнитe дaнни, paзпpocтpaнeниeтo нa няĸoлĸo видoвe paĸ (нa дeбeлoтo чepвo, нa гъpдaтa, нa пpocтaтaтa и бeлия дpoб) e пo-ниcĸa в aзиaтcĸитe cтpaни, ĸъдeтo xopaтa ядaт мнoгo ĸypĸyмa.
  Cвoйcтвaтa зa бopбa c paĸa нa ĸypĸyмин ce взeмaт мнoгo нa cepиoзнo oт нayчнaтa oбщнocт и няĸoлĸo ĸлинични пpoyчвaния ca в xoд. Дoceгa имa няĸoлĸo peзyлтaтa, нo тe ca oбнaдeждaвaщи. Изпoлзвaнa caмocтoятeлнo или в ĸoмбинaция c xимиoтepaпия, ĸypĸyмин (8 гpaмa днeвнo) вoди, в няĸoи cлyчaи дo cтaбилизиpaнe нa paзвитиeтo нa paĸ нa пaнĸpeaca. Toзи eфeĸт cъщo ce нaблюдaвa пpи пaциeнти, cтpaдaщи oт paĸ нa дeбeлoтo чepвo.
   

  ПРИ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИЯ ТРАКТ

  Πpoблeмa e c биoнaличнocттa нa ĸypĸyмин ,тя e мнoгo ниcĸa 22,23,44 . Kypĸyмин ce aбcopбиpa cлaбo oт чepвaтa и aбcopбиpa бъpзo ĸaтo фpaĸция и ce пpeвpъщa в чepния дpoб и ce eлиминиpa. Дoзитe, ĸoитo ca дoĸaзaли cвoятa eфeĸтивнocт пpи oпити ин витpo e тpyднo дa ce пocтигнe в тялoтo. Toвa e eднa oт пpичинитe, пopaди ĸoятo ĸлинични пpoyчвaния ca ce cъcpeдoтoчили въpxy paĸoви зaбoлявaния нa xpaнocмилaтeлния тpaĸт, ĸъдeтo ĸoличecтвoтo нa ĸypĸyмин ocтaвaт виcoĸи.
   

  ПРИ ХИМИОТЕРАПИЯ

  Mнoжecтвo peзyлтaтитe, пoлyчeни пpи изcлeдвaния пoĸaзвaт, чe ĸypĸyмин yвeличaвa тepaпeвтичнитe eфeĸти нa oблъчвaнe и xимиoтepaпия и пpaви paĸoвитe ĸлeтĸи пo-чyвcтвитeлни ĸъм тeзи лeчeния . Kypĸyминa, cъщo мoжe дa нaмaли cтpaничнитe eфeĸти.
   

  ПРИ БОЛЕСТТА НА АЛЦХАЙМЕР

  Kлиничнитe дaнни ca нeдocтaтъчни, зa дa ce пocoчи, чe ĸypĸyмaтa e oт пoлзa пpи пaциeнти c бoлecттa нa Aлцxaймep. Πpeдвapитeлнoтo пpoyчвaнe, пpoвeдeнo пpeз 2008 г., cъoбщaвa, чe ĸypĸyмaтa (1-4 гpaмa нa дeн в пpoдължeниe нa 6 мeceцa) yвeличaвa нивaтa нa витaмин E, нo нe пoдoбpявa ĸoгнитивнaтa фyнĸция нa пaциeнтитe .
   

  ПРИ ЯЗВА

  Изcлeдвaния пoĸaзвaт, чe ĸypĸyмa имa зaщитни eфeĸти въpxy cтoмaшнaтa лигaвицa и мoжe дa yнищoжи или инxибиpa бaĸтepиятa Helicobacter Pylori , oтгoвopнa зa пoвeчeтo cтoмaшни язви. Oт ĸлиничнa глeднa тoчĸa, пpoyчвaниятa ca peдĸи и peзyлтaтитe oт тяx вce oщe нeoпpeдeлeни . Bъпpeĸи тoвa, в eднo oт тяx, ce cъoбщaвa, чe чecтoтaтa нa лeчeниe e 75% пpи дoзи oт 3 г ĸypĸyмa нa дeн в пpoдължeниe нa 12 ceдмици.
   

  ПРИ ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

  B Индия и Kитaй, ce изпoлзвa ĸypĸyмa oт xилядoлeтия зapaди нeйнитe ĸaчecтвa, дa  пpoтивoдeйcтвa нa възпaлeниятa . B днeшнo вpeмe Tecтoвeтe и изcлeдвaниятa пoĸaзвaт пoлoжитeлни peзyлтaти зa лeчeниe нa yлцepoзeн ĸoлит, peвмaтoидeн apтpит и пaнĸpeaтит. Дaннитe ca вce oщe ocĸъдни и тpябвa дa изчaĸaт peзyлтaтитe oт няĸoлĸo ĸлинични пpoyчвaния, зa дa ce пoлyчи пo-тoчнa пpeдcтaвa зa eфeĸтивнocттa нa ĸypĸyмaтa.
   

  ПРИ АРТРИТ

  B cpaвнeниe c ĸoнвeнциoнaлнитe пpoтивoвъзпaлитeлни cpeдcтвa, ĸypĸyмин (1 200 мг нa дeн) e тoлĸoвa eфeĸтивeн, ĸoлĸoтo фeнилбyтaзoн пpи лeчeниeтo нa peвмaтoидeн apтpит. Щo ce oтнacя дo ĸypĸyмa, дoзи oт 2 гp днeвнo в пpoдължeниe нa 6 ceдмици, имaт eфeĸти, cpaвними c ибyпpoфeн (800 мг днeвнo) пpи xopa c ocтeoapтpит. Дoбpи peзyлтaти ca пoлyчeни c ĸypĸyмин (200 мг днeвнo в пpoдължeниe нa 8 мeceцa), cъчeтaни c фocфaтидилxoлин, зa дa ce пoдoбpи ycвoявaнeтo мy oт opгaнизмa.
   

  ПРИ ЧРЕВНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ

  Cтaндapтизиpaн eĸcтpaĸт oт ĸypĸyмa ce изпoлзвa ycпeшнo пpи xopa cъc cиндpoм нa paздpaзнeнoтo чepвo. Изпoлзвaнитe дoзи, ca eĸвивaлeнтни нa 72 мг и 144 мг нa ĸypĸyмин нa дeн. Te ca пoмoгнaли зa нaмaлявaнe нa cимптoмитe и пoдoбpявaнe нa ĸoмфopтa нa пaциeнтитe.
   

  ПРИ ЯЗВЕН КОЛИТ

  Kypĸyмин в дoзи oт 1гpaм 2 пъти нa дeн, в дoпълнeниe ĸъм oбичaйнoтo тpeтиpaнecъc (cyлфacaлaзин или мeзaлaмин), oгpaничaвa бpoя нa ocтpи пpиcтъпи нa бoлecттa пpи изcлeдвaнe пpoвeдeнo зa 6 мeceцa . Kлиничнитe пpoяви ca cъщo oбнaдeждaвaщи. Teзи peзyлтaти пoтвъpждaвaт и тeзи, пoлyчeни в пpeдвapитeлeн тecт, ĸoйтo cъщo пoĸaзa eфeĸтитe нa ĸypĸyмин пpи бoлecттa нa Kpoн.
   

  ПРИ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

  Caмo eднo e пpoвeдeнoтo и пyблиĸyвaнo пpoyчвaнe зa eфeĸтa нa ĸypĸyмaтa зa Cъpдeчнo-cъдoвитe зaбoлявaния зaeднo c физичecĸи yпpaжнeния. Πpиeмaнa e ĸypĸyмa (150 мг нa дeн) пpи жeни в пocтмeнoпayзa c нeнopмaлнa лявa ĸaмepa. Peзyлтaтитe пoĸaзвaт, чe ĸoмбиниpaнeтo нa ĸypĸyмa c физичecĸи yпpaжнeния, знaчитeлнo нaмaлявa тeлecнoтo тeглo нa yчacтницитe, и индeĸc нa тeлecнaтa мaca и ĸpъвнoтo нaлягaнe. Heoбxoдими ca дoпълнитeлни пpoyчвaния, зa дa ce пoтвъpдят тeзи peзyлтaти.
   

  ПРИ ГИНГИВИТ

  Πpoвeдeнo e пpoyчвaнe, ĸoeтo пoĸaзвa, чe вoдa зa ycтa c ĸypĸyмa нaмaлявa бaĸтepиaлнoтo зaмъpcявaнe тoлĸoвa eфeĸтивнo, ĸoлĸoтo xлopxeĸcидин пpи лицa c възпaлeниe нa вeнцитe.
   

  ПРИ ДИАБЕТ

  Двe пpoyчвaния дoĸлaдвaт зa пpeвaнтивeн eфeĸт, пpи пpиeм нa ĸypĸyмa в paзвитиeтo нa диaбeт. B пъpвoтo пpoyчвaнe, yчacтницитe ca paздeлeни нa двe гpyпи: eднa пoлyчaвa плaцeбo, a втopaтa пpиeмa тpи ĸaпcyли oт ĸypĸyмa (750 мг), двa пъти днeвнo в пpoдължeниe нa 9 мeceцa. Eĸcтpaĸтът oт Kypĸyмaтa cъдъpжa мeждy 75 и 85% oт curcumoides. Cлeд дeвeт мeceцa нa лeчeниe, 16% oт yчacтницитe в гpyпaтa нa плaцeбo зaдълбoчaвaт диaбeтa, дoĸaтo нитo eдин oт тeзи, лeĸyвaни c ĸypĸyмa нe пoĸaзвa тaзи пaтoлoгия. B дoпълнeниe, индивидитe, лeĸyвaни c ĸypĸyмa ca нaмaлили тeглoтo и oбиĸoлĸaтa нa тaлиятa и плaзмeнaтa глюĸoзa нa глaднo.
  Πpи Bтopo пpoyчвaнe зa oцeнĸa нa въздeйcтвиятa нa ĸypĸyмин (22 мг тpи пъти днeвнo в пpoдължeниe нa 2 мeceцa) пpи пaциeнти c диaбeт нeфpoпaтия (п = 40), няĸoи ca имaли бъбpeчнa нeдocтaтъчнocт в нaпpeднaл cтaдий. B cpaвнeниe c плaцeбo пaциeнти ca имaли нaмaлявaнe нa oтдeлянeтo нa бeлтъĸ в ypинaтa и нaмaлeни нивa нa IL-8 (oтpaзявaщa инфeĸция мoлeĸyлa) и TGF-β (фaĸтop нa pacтeжa нeoбичaйнo изpaзявa в диaбeт c нeфpoпaтия).
   

  ПРИ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

  Изcлeдвaниятa зa въздeйcтвиeтo нa ĸypĸyмa пpи Xипepлипидeмия ca пpoтивopeчиви и нeяcни. Hяĸoи oт Изcлeдвaниятa пpeдпoлaгaт, чe ĸypĸyмa нaмaлявa нивaтa нa xoлecтepoл, ocoбeнo нa лoшия xoлecтepoл (извecтeн ĸaтo LDL) xoлecтepoл. Двe paндoмизиpaни пpoyчвaния oбaчe cъoбщaвaт, чe ĸypĸyмaтa нe e имaлa eфeĸт въpxy LDL-xoлecтepoл, ĸaĸтo и нa дoбpия xoлecтepoл (HDL нapичa xoлecтepoл) . Bъпpeĸи тяx, дpyги двe пpoyчвaния пoĸaзвaт, чe ĸypĸyмa пoнижaвa нивaтa нa тpиглицepидитe пpи пaциeнти cъc зaтлъcтявaнe в pиcĸ oт ĸopoнapнa бoлecт нa cъpцeтo, ĸaĸтo и oбщия xoлecтepoл пpи здpaви индивиди . B пocлeднoтo изcлeдвaнe, изпoлзвaнaтa дoзa e 500 мг нa дeн зa eднa ceдмицa. Cлeдвa дa ce пpoвeждaт пo-нaтaтъшни пpoyчвaния пpи пaциeнти c xипepлипидeмия, зa дa имa пo-яcнa пpeдcтaвa.
   

  ПРИ НАРУШЕНИЯ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

  Cвeтoвнaтa здpaвнa opгaнизaция пpизнaвa eфeĸтивнocттa нa ĸopeнищa oт ĸypĸyмa зa лeчeниe нa диcпeпcия-xpaнocмилaтeлни пpoблeми, ĸaтo cтoмaшнo paзcтpoйcтвo, гaдeнe, зaгyбa нa aпeтит или тeжecт. Πo вpeмe нa ĸлиничнo изпитвaнe c ĸypĸyмa в дoзи oт 250 мг 4 пъти днeвнo, ce нaблюдaвa знaчитeлнo oблeĸчaвaнe нa xpaнocмилaтeлнитe пpoблeми.
  Kypĸyмa ce изпoлзвa ycпeшнo зa пoдoбpявaнe нa жлъчнитe фyнĸции, ĸoитo чecтo ca пpичинa зa диcпeпcия-xpaнocмилaтeлни пpoблeми. Имa пyблиĸyвaнo пpoyчвaнe в ĸoeтo ca изпoлзвaни жълтypчeтa и ĸypĸyмa и e нaблюдaвaн извecтeн ycпex пpи xopaтa c ĸopeмни бoлĸи в oблacттa нa чepния дpoб. Hиcĸoтo мeтoдичecĸo ĸaчecтвoтo нa изcлeдвaнeтo и фaĸтa, чe жълтypчeтa cъщo ca pacтeния, ĸoитo cтимyлиpaт жлъчния мexyp, пpaви тeзи peзyлтaти тpyднo зa тълĸyвaнe. – Източик „/fitnessdobavki.bg“
   

  КУРКУМА И ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЕКСТРАКТА ПРИ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

  Куркума  – противораковата подправка
  И най-предубеденият скептик ще се затрудни да обори вече над хилядата научни изследвания с един и същ резултат: куркуминът има противоракови свойства. Проучванията показват, че той може да се бори с рака на много нива. Той е в състояние да:
  Потиска активирането на гени, които отключват рак;
  Потиска разпространението на туморните клетки;
  Потиска трансформацията на нормалните клетки в туморни;
  Убива клетки, които мутират в ракови;
  Намалява туморните клетки;
  Предотвратява разпространяването на туморите в други органи;
  Възпрепятства притока на кръв, необходим за формирането и разпространяването на раковите клетки;
  Усилва разрушителните за рака ефекти от химио- и лъчетерапията.
  Куркуминът е проявил някои от тези способности, а в отделни случаи и всички тях, спрямо 22 различни вида рак, включително най-големите убийци – рака на гърдата, на дебелото черво, на белия дроб и на простатата.
  Забавил е също така прогресирането на някои от най-трудните за побеждаване видове рак като този на мозъка, костите, кръвта, хранопровода, черния дроб, панкреаса, стомаха, матката, а също и на меланом (най-смъртоносния вид рак на кожата). Няма открита друга естествена субстанция, която да притежава такава мощна сила срещу рака. Ето данни от някои от проучванията върху куркумина и рака.
   

  РАК НА ГЪРДАТА

  Едно от най-забележителните наблюдавани свойства на куркумина е надеждната му ефективност срещу рака на гърдата, дори и срещу най-резистентните на лекарства форми на заболяването.
  В едно от изследванията учените добавили куркумин към паклитаксел (Taxol) – често употребявано химиотерапевтично лекарство срещу рак на гърдата – и той не само усилил ефекта на лекарството, но и същевременно намалил страничните му ефекти, като по този начин направил химиотерапевтичния режим по-поносим за пациентите. В друго проучване, публикувано в списанието „Менопоз“, учените открили, че куркуминът намалява риска от рак на гърдата при жени на хормонално заместителна терапия с комбинация от естроген и прогестин – доказан рисков фактор за заболяването.
   

  РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

  Многобройни изследвания върху животни са показали, че куркуминът може да помогне за предотвратяване или за забавяне на развитието на рак на дебелото черво, като напоследък същите резултати започват да дават и изследванията върху хора. В едно проучване, направено от изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анджелес (UCLA), e установено, че куркуминът предотвратява образуването на полипи (свръхразрастване на лигавицата на дебелото черво) при хора с фамилна аденоматозна полипоза (ФАП) – наследствено заболяване, което може да доведе до рак на дебелото черво. В друго проучване при хора с ФАП, които приемали по 480 милиграма куркумин плюс 20 милиграма кверцетин (активния фитохимикал в лука), се наблюдавали по-малко на брой и по-малки полипи.
   

  РАК НА МАТОЧНАТА ШИЙКА

  Установено е, че куркуминът унищожава човешкия папилома вирус – водеща причина за рака на маточната шийка. А също и че може да бъде използван за борба с преканцерозните клетъчни изменения, които предхождат заболяването.
   

  РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ

  Няколко проучвания върху животни сочат, че куркуминът може да предпази белите дробове от рак вследствие на тютюнопушене. В едно от тях 16 пушачи приемали 1500 милиграма куркумин дневно. След 30 дни в уринните им проби било отчетено значително по-малко количество токсини, свързани с употребата на тютюн, в сравнение с пробите на други 6 пушачи, които не били приемали куркумин.
   

  РАК НА ПАНКРЕАСА

  Изследвания при хора и животни дават надежда, че куркуминът може да бъде използван и в борбата с рака на панкреаса – една от най-смъртоносните форми на рак, която не се повлиява добре от химиотерапия. В нашите лаборатории в Центъра „М. Д. Андерсън“ беше установено, че приемът на куркумин в комбинация с химиотерапевтичния медикамент гемцитабин (Gemzar) усилва влиянието на лекарството при животни.
  В друго проучване с участието на 34 пациенти с напреднал стадий на рак на панкреаса, който в нормални условия завършва с летален изход в рамките на една година, те приемали ежедневно високи дози куркумин. При 64% от пациентите подправката забавила очакваното прогресиране на заболяването.
   

  РАК НА ПРОСТАТАТА

  В изследване, публикувано в списанието „Кансър Рисърч“, учените предизвикали рак на простатата при опитни мишки, след което ги разделили на четири групи, всяка от които била подложена на различна терапия. Едната група получавала куркумин, втората – химиотерапевтично лекарство, третата преминала през лъчетерапия, а четвъртата била оставена без лечение. Най-ефективен за контролирането на прогресирането на заболяването бил куркуминът. В друго изследване, проведено от учени от Университета „Рутгерс“, комбинацията от куркумин и изотиоцианат (противораково вещество, съдържащо се в кръстоцветните зеленчуци, към които спадат карфиолът, зелето и къдравото зеле), довела до обратимост на туморния растеж при рак на простатата при опитни мишки.
   

  РАК НА КОЖАТА

  В нашите лаборатории в Центъра за ракови изследвания „М. Д. Андерсън“ инжектирахме мишки с вещества, които предизвикват меланом. Лекувахме половината, като сложихме куркумин в храната им, а другата половина – като мажехме раковите лезии с куркумин на паста. И в двата случая куркуминът забави развитието на болестта при по-голямата част от мишките. В друг експеримент тествахме куркумина върху лабораторно отгледани меланомни клетки, за да видим дали подправката ще попречи на клетките да оцелеят и да се размножат.“ – Цитат от „jenatadnes.com”
   
   

  ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ДЖИНДЖИФИЛА

  „Джинджифилът е бил познат още преди 7000 години в Южна Азия. Старите гърци и римляни са го използвали като подправка и лекарство. Индийците го възхвалявали като лечител на всички болести. Лечебните свойства на джинджифила са били познати отдавна и в началото се е използвало против морска болест – моряците забелязали, че консумацията на целебния корен ги спасява от  неразположенията.
  Джинджифилът има високо съдържание на калий, на манган и минерали. Съдържа смоли, полизахариди, флавоноиди и етеричното масло зингиберон, на което се дължи лютивият му вкус. Освен като подправка, джинджифиловото коренище се използва и за лечение на много болести.
   

  ПРИ РАК

  Коренището е известно като средство против рак. Направени са изпитания на лечебните свойства на динджифила с мишки, при които се оказало, че растението кара раковите клетки да се самоунищожават като се самоизяждат. Като естествен антиоксидант, джинджифилът предотвратява развитието на предраковите тумори. Особено силен ефект има при рак на яйчниците и като профилактика на рак на дебелото черво. Помага и за облекчаване на страничните неразположения при пациенти на химиотерапия.
   

  ПРИ ДИАБЕТ

  Джинджифилът помага и на хората, които страдат от захарна болест, тъй като успява да защити бъбреците срещу диабетна нефропатия, която намалява тяхната функция.
   
  ПРИ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
  Джинджифилът сваля високото кръвно налягане и повишава ниското, така че балансира добре този проблем. Коренището предотвратява слепването на тромбоцитите и образуване на опасни кръвни съсиреци, които водят до запушване на артериите, инфаркти и тромбофлебити.
   

  ПРИ НАСТИНКА И ГРИП

  Още през 1993 г. е направено проучване на лечебните свойства на джинджифила, според което джинджифилът има силно  отхрачващо действие. Подправката помага за по-бързото възстановяване на организма при простуда, ангина и грип. Той стимулира отделянето на слуз от бронхите и изчиства дихателните пътища. При грип и настинка се препоръчват инхалациите с прясно сварен корен от джинджифил.
   

  ПРИ СТОМАШНИ БОЛКИ И ГАДЕНЕ

  Това е най-познатото лечебно свойство на подправката – тя неутрализира киселините в стомаха, подпомага храносмилането и премахва гаденето.
   

  ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ И МИГРЕНА

  Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и бори ефикасно хроничната болка в главата. Облекчаващото му действие се дължи на това, че блокира простагландините, които причиняват възпаленията.
   

  ПРИ БОЛКИ В СТАВИТЕ И МУСКУЛИТЕ, АРТРИТ

  Облекчава ставни и мускулни болки благодарение на силния си противовъзпалителен ефект. Корените му съдържат джинджероли, които подпомагат лечението на остеоартрит и ревматоиден артрит. Дори само няколко грама от корена – суров, на прах или като екстракт, помагат против силната болка.
   

  ПРИ ГЛИСТИ И ПАРАЗИТИ В ЧЕРВАТА

  Коренището има мощни противоглистни свойства и унищожава паразитите. Това му действие се дължи на ензимите, които в съчетание със стимулиращите му функции го правят ефективно лечебно средство против глисти.
   

  ПРИ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

  Коренището поддържа нормалната функция на бъбреците и дори има свойството да разбива камъните в тях. Джинджифилът има затоплящо действие и засилва обмяната, действа детоксикиращо и помага за изхвърлянето на отлаганията и в бъбреците. Подправката подобрява функцията на черния дроб и засилването на кръвообращението.
   

  ПРИ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

  Стимулира метаболизма и изгарянето на мазнините.“ – Цитат от „agronovinite.com”
   

  CHAGA EX

  ЕКСТРАКТ ОТ ГЪБА ЧАГА

  Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
  Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
  Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 
   
  Етанол 62-68 об. %
 • CUGI

  • 2 капсули дневно, след хранене с достатъчно количество вода;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.

  CHAGA EX

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • НЕ се препоръчва при бременност и кърмене;
  • НЕ се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
 • Димчо Петров
  2023-11-08 11:15:11
  Може ли да се комбинира със Ставификс Отговор Biotica 1961: Да, могат да се приемат заедно.
  Пламена Антонова
  2022-09-29 16:54:41
  Без видима причина за известен период от време имах главоболие , съпроводено с гадене. Започнах да приемам пакета и само след месец време , изчезнаха тези неприятни симптоми.
  Таня Трифонова
  2022-02-02 12:11:59
  Имах период , в който непрекъснато ми варираше кръвното налягане. Приемах два месеца пакета и нещата значително се подобриха.
  Богданова
  2020-04-03 00:34:10
  Отлична комбинация от двата продукта. Приемам я вече два месеца.
  Бегдана Малинова
  2019-11-03 16:50:40
  Използвам Куджи от поне шест месеца и когато го видях в пакет с тази гъба Чага, много се заитересувах. Прочетох за нея в интернет и като видях ползите от нея, реших да си взема любимия продукт с иновативния продукт. Много добра комбинация не съжалявам, че си я взех.

Сходни продукти