30% ОТСТЪПКА НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ДО 10 АВГУСТ

Доц. Чорбанов разкри защо много хора са предпазени от COVID-19

Антителата не са никакъв критерий на предпазване на един индивид от COVID-19. Огромният брой хора, които дори прекарват заболяването, нямат антитела. Това заяви доц. Андрей Чорбанов, ръководител на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

„Доказано е вече категорично, че клетъчният имунитет е този, който ни предпазва от вируса или помага ние да оздравеем, подчерта имунологът. Тестът за клетъчния имунитет обаче е скъп и няма как да се направи на голям брой хора. Aнтителата са маркер, който в никакъв случай не може да бъде обективен“, категоричен е доц. Чорбанов.

„Не може да се заблуждаваме, че има как да се изолираме и да нямаме досег с коронавируса. Бавното движение на вируса сред населението в световен мащаб показва, че огромният брой хора са предпазени по дефиниция. Това се дължи на факта, че много от тях са прекарали човешка коронавирусна инфекция – много близка до тази“, добави той. 

„Ваксината е важна, защото рисков контингент ще има винаги и домовете за възрастни хора са основната мишена на този вирус, както и смъртността там е по-голяма“, каза още доц. Чорбанов.

„Не може да се каже, че се е увеличил процентът на заразените млади хора. В световен мащаб няма такива данни. Твърдо може да се каже, че ние крепим един и същ процент още от април месец и не мога да се съглася, че имаме по-висока заболеваемост“, допълни имунологът.


ИМУНИФИКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ИМУНИФИКС  е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:
  • Подобрява работата на имунната система;
  • Намалява умората и ободрява;
  • Подпомага възстановяването на организма след боледуване;
  • Има антивирусна, антипролиферативна и имуномодулираща активност;
  • Стимулира производството на “интерферон гама (INF-γ)”;
  • Подпомага тялото при стрес и депресия;
  • Оказва имуностимулиращо и антивъзпалително действие;
  • Грижи се за нормалната функция на черния дроб, бъбреците и панкреаса;
  • Спомага бързото възстановяване след прекарани операции;


НАУЧИ ОЩЕ ЗА ИМУНИФИКС  ТУК

https://biotica.bg/immunifix-za-podsilvane-na-imuniteta


Търсене

Категории

Реклама

ba
ss
rr
af
ar
pk

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина