▶ Нов магазин в центъра на София | бул. Христо Ботев №60

Детокс за нула време - 5 златни правила за ума и тялото

Вижте изпитана формула за спешен рестарт след празниците  

Умора и изтощение? Подуване и стомашен дискомфорт? Тежко дишане? Излишни килограми? Това са само част от “страничните ефекти” на дългата отпуска и пищните коледно-новогодишни угощения. Миксът на мазни храни, тежки питиета и ароматни тютюневи изделия поставя на изпитание и най-здравия организъм. 
Резкият обратен скок в рутината на работната седмица изисква скоростно възраждане на жизнените сили, което често е непосилно за отдалото се на бохемски отпуск тяло. В повечето случаи завръщането към ежедневието е гарнирано с главоболие, хронично изтощение, тотална липса на фокус и нервно напрежение, свързани с неспособността физически и психически да овладеем ситуацията. 
Спасението е едно - бързо и адекватно “прочистване” на тялото, популярно особено днес като “детокс”. Терминът плаши мнозина, които го свързват с глад, мъчителна консумация на безвкусни храни и поглъщане на промишлени количества билки и витаминови комплекси.
Истината е друга - с голяма част от натрупаните токсини и шлаки в органите ни здравият организъм се опитва да пребори сам. Трябва му само точна и навременна помощ. 

Затова предлагаме на вниманието ви 5 златни правила  за бързо връщане в “играта”:

  • Консумирайте сурова и ферментирала храна 
Изтощеният и “затлачен” организъм се нуждае от фибри, които “да задействат” механизма по самопочистването му. Те подобряват храносмилането и перисталтиката на червата, което е важно за процеса на детоксикация.
Ферментиралите храни съдържат добри бактерии, които подобряват здравето на червата в дългосрочен план.

  • Внимание: Опасни витамини
Диетолозите днес разплитат митовете за безвредността на витамините. Точно когато тялото ни търси помощ, за да се отърси от ненужното и вредното, злоупотреба с мастноразтворимите А, D, Е и К може да се окаже съкрушителна за съпротивителните му сили. Те се съхраняват в тялото за дълго време и могат да изложат на по-висок риск организма от токсичност, ако се консумират в по-голяма доза. 

  • Зелено злато в менюто
Животинското месо обичайно е явление “нон грата” в диетите за пречистване. Експертите наблягат на необходимостта в менюто основно явление трябва да бъдат растенията. Наблюдения в последните години обаче показват, че рязкото изключване на месото от диетата всъщност може да ни “снабди” с повече токсини, а и създава илюзорен режим на организма, който може и да има кратък животворен ефект, но само до завръщане към “нормалното” хранене. Така че, макар да е важно временно да се ограничи приемът на месо, е важно в бърз порядък да се установи балансиран режим, който да съдържа както животински, така и растителни храни.

  • Пакетираната храна - враг номер 1
Рафинираните и преработени храни съдържат само калории и нула хранителни вещества. В период на рестарт на организма те са просто враг номер едно. Висококалоричните храни увеличават шансовете за заболявания като затлъстяване, диабет и сърдечни проблеми. 

  • Водата - пътеводна звезда за детокса 
Водата е от съществено значение за поддържане на здравата функция на тялото. Пиенето на достатъчно количество вода всеки ден е от първостепенно значение за здравето. Диетолозите препоръчват да се пие вода от семена от кимион и карамбол за детоксикация.

В допълнение - екстрактите от тиквено семе и алое вършат чудеса за прочистване на дебелото черво, което е обичайната жертва на празничните угощения. Комбинирани с псилиум (азиатски живовлек), те създават перфектна комбинация за пречистване от токсини и шлака, загуба на тегло и подобряване на концентрацията. Вижте повече ТУК

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина