▶ 5% БОНУС ЗА ВСИЧКО С КОД BLACK ДО 30.11.

Болестта на века е хемороидите

2020-11-03 10:49:23
18
0
Biotica

Симптоми и лечение

Хемороидите са деликатен, но често срещан проблем при мъжете и жените. Най-често хората над 45 години са податливи на това заболяване, но днес тази диагноза се поставя и на по-млади хора.
Хемороидите не само причиняват неприятни усещания - те са опасни с множество усложнения под формата на желязодефицитна анемия, тромбоза и заклещване на хемороиди. Ето защо при първите симптоми на заболяването трябва да се консултирате с проктолог. В ранните етапи хемороидите могат да бъдат лекувани без операция, но колкото по-напреднало е заболяването, толкова по-трудна ще бъде терапията.

Клинична картина

Хемороидите се причиняват от застой на кръв във вените на долните черва. Това е „професионална“ болест за всеки, който прекарва много време в седнало положение, като шофьори и служители в офиса, които не стават от часовете зад волана и компютъра. Развитието на хемороиди се насърчава и от чести запек, бременност и раждане - с една дума, всички състояния, които провокират забележимо повишаване на вътрекоремното налягане. Хората с наднормено тегло и тези, които често са принудени да вдигат тежести (товарачи, спортисти) са изложени на риск.

Как се проявяват хемороидите? 

Това зависи от тежестта на заболяването. Хемороидите се развиват постепенно в продължение на няколко години и понякога е трудно да се забележат ранните му признаци. Проктолозите разграничават 4 етапа на развитие на хемороиди.
 • Първи етап - Увеличаване на хемороиди, сърбеж, зацапване по време на дефекация. На първия етап симптомите могат да изчезнат и да се появят отново.
 • Втори етап - Същите симптоми като при първия етап, плюс пролапс на хемороиди по време на движение на червата или тежко повдигане и умерено кървене от ануса.
 • Трети етап - Загуба на възли дори при ниско напрежение, което може да бъде коригирано само механично чрез ръчното им регулиране. По-забележими зацапвания, тежест, подуване на ануса.
 • Етап четвърти - Постоянен пролапс на хемороиди, който е почти невъзможно да се коригира, чести кръвоизливи, болки, възпаления на тъканите около ануса. Анемията се развива поради постоянно кървене.

Видове хемороиди и симптоми на проява

Медицината прави разлика между три форми на хемороиди: 

 • Вътрешни - при вътрешни хемороиди се наблюдават разширени вени, разположени дълбоко в аналния канал. Често тази форма се проявява чрез кървене и при напрежение хемороидите могат да изпаднат и да бъдат нарушени.
 • Външни - за външните хемороиди кървенето не е типично, тъй като възлите са разположени извън ректума, около ануса и не се нараняват по време на дефекация. Но това не означава, че такива хемороиди могат да бъдат оставени без лечение: с течение на времето има риск от тромбоза и възпаление на външните хемороиди. Външните хемороиди се проявяват със сърбеж и дискомфорт, а при палпация можете да усетите малки уплътнения около ануса. При тромбоза се появяват силна болка, подуване и понякога повишаване на температурата. В напреднали стадии възпалителният процес може да обхване околните тъкани до развитието на парапроктит (гнойно възпаление).
 • Комбинирани - комбинираните хемороиди са комбинация от двата вида заболявания, описани по-горе.

Как да лекуваме хемороидите? 

Мнозина се надяват, че това заболяване може да бъде преодоляно без участието на лекар. И все пак хемороидите са много деликатен проблем и хората често се притесняват да търсят помощ, надявайки се на народни методи. Но докато пациентът се опитва да използва средствата на баба, той губи време и често отчаяните хора идват в болницата твърде късно, когато болестта тече и няма друга възможност, освен хирургично лечение.
Лечението на хемороиди без операция е възможно само в ранните стадии на заболяването. При първия знак трябва да се запишете за консултация с проктолог. Ако заболяването току-що е започнало, Вашият лекар вероятно ще предпише лекарства.

ВАРИКСИН - КОМБИНАЦИЯ ОТ БИЛКИ създаден по рецептурите на акад. Хлебаров

Комбинацията от невен, левурда, хмел, босилек и жълт кантарион вложени във ВАРИКСИН съдейства за поддържане еластичността и здравината на кръвоносната система, по-конкретно на вените и венозните клапи. Билките участват активно в процесите на растеж на епитела и възстановяване на кожата, подпомага подобряване еластичността на кръвоносните съдове, съдействат за оттичане на задържаните течности в организма, с което допълнително намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници.

ПОДХОДЯЩ E ЗА:

 • Всички, които имат периодично повтарящи се проблеми с хемороиди и фисури;
 • След операция на хемороиди и фисури за по-бързо възстановяване;
 • Страдащи от запек – за облекчаване на изхождането и предпазване от анални проблеми и усложнения;
 • Хронична венозна недостатъчност;

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

2022-11-02 16:00:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00