▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Болестта на века е хемороидите

2020-11-03
598
0
1-3 мин.
Болестта на века е хемороидите

Симптоми и лечение

Хемороидите са деликатен, но често срещан проблем при мъжете и жените. Най-често хората над 45 години са податливи на това заболяване, но днес тази диагноза се поставя и на по-млади хора.
Хемороидите не само причиняват неприятни усещания - те са опасни с множество усложнения под формата на желязодефицитна анемия, тромбоза и заклещване на хемороиди. Ето защо при първите симптоми на заболяването трябва да се консултирате с проктолог. В ранните етапи хемороидите могат да бъдат лекувани без операция, но колкото по-напреднало е заболяването, толкова по-трудна ще бъде терапията.

Клинична картина

Хемороидите се причиняват от застой на кръв във вените на долните черва. Това е „професионална“ болест за всеки, който прекарва много време в седнало положение, като шофьори и служители в офиса, които не стават от часовете зад волана и компютъра. Развитието на хемороиди се насърчава и от чести запек, бременност и раждане - с една дума, всички състояния, които провокират забележимо повишаване на вътрекоремното налягане. Хората с наднормено тегло и тези, които често са принудени да вдигат тежести (товарачи, спортисти) са изложени на риск.

Как се проявяват хемороидите? 

Това зависи от тежестта на заболяването. Хемороидите се развиват постепенно в продължение на няколко години и понякога е трудно да се забележат ранните му признаци. Проктолозите разграничават 4 етапа на развитие на хемороиди.
 • Първи етап - Увеличаване на хемороиди, сърбеж, зацапване по време на дефекация. На първия етап симптомите могат да изчезнат и да се появят отново.
 • Втори етап - Същите симптоми като при първия етап, плюс пролапс на хемороиди по време на движение на червата или тежко повдигане и умерено кървене от ануса.
 • Трети етап - Загуба на възли дори при ниско напрежение, което може да бъде коригирано само механично чрез ръчното им регулиране. По-забележими зацапвания, тежест, подуване на ануса.
 • Етап четвърти - Постоянен пролапс на хемороиди, който е почти невъзможно да се коригира, чести кръвоизливи, болки, възпаления на тъканите около ануса. Анемията се развива поради постоянно кървене.

Видове хемороиди и симптоми на проява

Медицината прави разлика между три форми на хемороиди: 

 • Вътрешни - при вътрешни хемороиди се наблюдават разширени вени, разположени дълбоко в аналния канал. Често тази форма се проявява чрез кървене и при напрежение хемороидите могат да изпаднат и да бъдат нарушени.
 • Външни - за външните хемороиди кървенето не е типично, тъй като възлите са разположени извън ректума, около ануса и не се нараняват по време на дефекация. Но това не означава, че такива хемороиди могат да бъдат оставени без лечение: с течение на времето има риск от тромбоза и възпаление на външните хемороиди. Външните хемороиди се проявяват със сърбеж и дискомфорт, а при палпация можете да усетите малки уплътнения около ануса. При тромбоза се появяват силна болка, подуване и понякога повишаване на температурата. В напреднали стадии възпалителният процес може да обхване околните тъкани до развитието на парапроктит (гнойно възпаление).
 • Комбинирани - комбинираните хемороиди са комбинация от двата вида заболявания, описани по-горе.

Как да лекуваме хемороидите? 

Мнозина се надяват, че това заболяване може да бъде преодоляно без участието на лекар. И все пак хемороидите са много деликатен проблем и хората често се притесняват да търсят помощ, надявайки се на народни методи. Но докато пациентът се опитва да използва средствата на баба, той губи време и често отчаяните хора идват в болницата твърде късно, когато болестта тече и няма друга възможност, освен хирургично лечение.
Лечението на хемороиди без операция е възможно само в ранните стадии на заболяването. При първия знак трябва да се запишете за консултация с проктолог. Ако заболяването току-що е започнало, Вашият лекар вероятно ще предпише лекарства.

ВАРИКСИН - КОМБИНАЦИЯ ОТ БИЛКИ създаден по рецептурите на акад. Хлебаров

Комбинацията от невен, левурда, хмел, босилек и жълт кантарион вложени във ВАРИКСИН съдейства за поддържане еластичността и здравината на кръвоносната система, по-конкретно на вените и венозните клапи. Билките участват активно в процесите на растеж на епитела и възстановяване на кожата, подпомага подобряване еластичността на кръвоносните съдове, съдействат за оттичане на задържаните течности в организма, с което допълнително намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници.

ПОДХОДЯЩ E ЗА:

 • Всички, които имат периодично повтарящи се проблеми с хемороиди и фисури;
 • След операция на хемороиди и фисури за по-бързо възстановяване;
 • Страдащи от запек – за облекчаване на изхождането и предпазване от анални проблеми и усложнения;
 • Хронична венозна недостатъчност;
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
special
bilkovi tinkturi
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво да пием при стомашно разстройство? Ето как да спрем диарията и да я излекуваме трайно без х..

2022-05-12 15:33:41

“Бях забравила какво е да станеш сутрин от леглото като нормален човек. Денят за мен започваше с адс..

2020-12-18 11:43:52

Той пречиства тялото и съхранява красиви косата и кожата Ако търсите еликсира на вечната младос..

2022-01-11 16:39:11

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56