Защо е важен алкално-киселинният баланс на организма?

Главоболие, умора, безпокойство и много други неприятни състояния може да се дължат на нарушено алкално-киселинно равновесие. Нещо повече – ако денят ви преминава от сутрин до вечер в лошо настроение и стрес, това руши биохимичните процеси и буквално прави кисели и тъканите на организма.

Защо трябва да се грижим за pH-нивото?

Над 70% от тялото ни се състои от вода и тази водна среда има киселинни или алкални свойства – измерват се в скала, наречена pH, която показва тяхното съотношение. При дисбаланс на pH нивата (прекалено киселинна или алкална водна среда за дълъг период от време) не може да се осъществи нормалното функциониране на биохимичните процеси в тъканите и клетките, а те обновяват тялото ни и го предпазват от инфекции. Нормалната стойност на pH на кръвта е 7,35-7,45 – леко алкална.
Една голяма група типични за съвременния свят заболявания се дължат на нарушения алкално-киселинен баланс, който поставя под заплаха метаболизма ни, ускорява процесите на стареене, застрашава ни с образуване на пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур, сърдечносъдови заболявания, рак, диабет и много други. Киселинната среда намалява кислорода в кръвта, уврежда клетките, намалява енергията и води до задържане на токсините в организма.
Често ви мъчи главоболие, гади ви се безпричинно, чувствате се отпаднали, дори и сутрин след ставане, усещате слабост и болки в мускулите, оплаквате се от прекалено мазна кожа, проблеми с храносмилането, крампи… Ако разпознавате себе си в тази картина, възможно е да страдате от ацидоза (повишена киселинност в кръвта и някои тъкани). Тя вероятно е и причина за лошото ви настроение и раздразнителност, за затрудненията ви с концентрацията и паметта, лошия дъх.

Какво руши баланса?

Повишената киселинност се дължи на различни фактори: прекомерна употреба на храни, богати на животински мазнини и протеини, както и на такива с бързи въглехидрати. Проблемът е всеобхватен – заради съвременния модел на хранене, повечето хора страдат от повишена киселинност, т. нар. бързи храни оставят киселинни остатъци в организма. Но не само те са виновни за плачевното здравословно състояние. Повишена киселинност в организма се получава и при недостиг на храни, богати на витамини и минерали (алкалнообразуващи), при нездравословен начин на живот – по-малко движение и повече стрес, при прекляване с диети; причина може да са някои заболявания и др.

Как бързо да върнете равновесието

Природният продукт pH Modulator съдържа природни екстракти в точно съотношение Мащерка екстракт, Алое вера екстракт, Семе Анасон екстракт, Каприлова киселина, Риган екстракт, Арабиногалактан, Обелки от Черен орех екстракт и е изключително ефективен.


Продуктът поддържа нормални нива на киселинност в тялото, която се получава в следствие на стрес, неправилно хранене и др. Повишените нива на киселинност в тялото са предпоставка за сериозни заболявания като метаболична ацидоза. Тя води до загуба на жизненоважни хранителни микроелементи като калций и магнезий, а липсата на тези елементи, от своя страна, предизвикват мигрена, остеопороза и т.н.

  • Помага за запълването на понижените минерални нива, характерни за организмите с висока киселинност и ги алкализира
  • Благоприятства нормализирането на киселинно-алкалното равновесие и естественото протичане на физиологичните процеси в тялото
  • Формулата на продукта е специално разработена за нуждите на хора с интензивно ежедневие, подложени на стрес, агресивно влияние на околната среда, неправилно хранене и напреднала възраст

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X